Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΑΚΡΟΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Απροκάλυπτη στήριξη στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ (VIDEO)




Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αντεργατικού τερατουργήματος που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο «γύψο» τις λαϊκές κινητοποιήσεις βρήκε απροκάλυπτη συμπαράσταση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος απογείωσε τη λογική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Αφού πρώτα διατύπωσε «εποικοδομητικές» προτάσεις πάνω στο νομοσχέδιο, ο Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα «για τους κομματικούς στρατούς που διαλύουν τα συνέδριά μας», δίνοντας απλόχερα τη στήριξή του στην κυβέρνηση και στη συκοφαντική εκστρατεία της. Η θέση που διατύπωσε συνολικά για το νομοσχέδιο αυτός που θέλει να αποκαλείται πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων ήταν πως «δε μπορεί να πει ούτε ναι ούτε όχι»!


Το νομοσχέδιο δεν παίρνει από «διορθώσεις»


Τη «σούπα» της συναίνεσης από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού χάλασαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ και ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.

Ο Δ. Κουμπούρης μετέφερε την εμπειρία των απόμαχων της δουλειάς που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο από τα νεανικά τους χρόνια, ξεκαθαρίζοντας πως το εργατικό - λαϊκό κίνημα πολλές φορές κατάργησε στην πράξη αντιλαϊκούς νόμους (δείτε εδώ το video).

Σε ανάλογο ύφος, ο Γ. Στεφανάκης σημείωσε πως οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν σε κανένα «διάλογο» για το νομοσχέδιο, αντίθετα, οργανώνουν μεγάλες διαδηλώσεις για την απόσυρσή του (δείτε εδώ το video).

Απαράδεκτη η διάταξη για τον «οργανωτή»


Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων να τοποθετηθούν σε σχέση με την απαράδεκτη διάταξη του νομοσχεδίου που καθιστά τον «οργανωτή» της διαδήλωσης υπεύθυνο για να αποζημιώσει σε περίπτωση καταστροφών (δείτε εδώ το video). 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου