Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΥΒΑΣ Καταγγέλλει τις νέες προσπάθειες επέμβασης από τις ΗΠΑ

 


Από τις εργασίες της κουβανέζικης Εθνοσυνέλευσης
Από τις εργασίες της κουβανέζικης Εθνοσυνέλευσης
Νέες προσπάθειες επέμβασης στην Κούβα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, μεταξύ άλλων με «διαμαρτυρίες» που έχουν εξαγγείλει για τις 15 Νοέμβρη αντεπαναστατικές ομάδες με διεθνείς «πλάτες», καταγγέλλει η Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας της Κούβας, που αυτές τις μέρες έχει την τακτική συνεδρίασή της.

Σε ανακοίνωσή της που απευθύνεται προς τα κοινοβούλια σε όλες τις ηπείρους, τους φίλους της Κούβας σε όλο τον κόσμο και γενικά στην κοινή γνώμη, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Εθνοσυνέλευση καταγγέλλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ γιατί συνεχίζει να αναπτύσσει τη στρατηγική του αντισυμβατικού πολέμου κατά της χώρας μας, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων επιθέσεων, την επιβολή εχθρικής πολιτικής με στόχο τον στραγγαλισμό της εθνικής οικονομίας, την ενισχυμένη προσπάθεια παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις μας, τη δημιουργία και προώθηση εκστρατειών πολιτικής επικοινωνίας με τη χρήση κοινωνικών δικτύων για την προσπάθεια πρόκλησης αποσταθεροποίησης, την προώθηση του χάους και την επιβολή αλλαγής στο σύστημα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οργανώνει, υποκινεί, διευκολύνει, χρηματοδοτεί, ενθαρρύνει και ανέχεται επιθέσεις ή τρομοκρατικές δραστηριότητες κατά της Κούβας από το έδαφός της. Ετσι στήνονται προβοκάτσιες από αδίστακτους ανθρώπους και ομάδες, που υποστηρίζονται από κάποιους βουλευτές και άλλες αρχές αυτής της χώρας, οι οποίοι χρησιμοποιούν ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και κοινωνικά δίκτυα για να στήνουν αντισυνταγματικές διαδηλώσεις, πράξεις βανδαλισμού, δολιοφθορές και άλλες εγκληματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών, προκειμένου να ανατραπεί η κουβανική κυβέρνηση με οποιοδήποτε μέσο, ακόμα και με άμεση στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα».

Η κουβανική Εθνοσυνέλευση δηλώνει ακόμα ότι «υποστηρίζει την απόφαση της επαναστατικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει, σύμφωνα με την άσκηση της κυριαρχίας και του νόμου, την επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που σκοπεύει να παραβιάσει την ανεξαρτησία μας και να καταστρέψει τη συνταγματική τάξη, την Επανάσταση και τον Σοσιαλισμό στην Κούβα».

Απαίτηση να τερματιστεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός της Κούβας

Ταυτόχρονα καταδικάζει τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα για περισσότερα από 60 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον πράξη γενοκτονίας, κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κούβας και του λαού της, ενώ υπενθυμίζει ότι έχει καταδικαστεί σε 29 διαδοχικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Καταγγέλλει ακόμα τη σκόπιμη ένταση του αποκλεισμού ακόμα και μέσα στην πανδημία και καταδικάζει «τα 243 μέτρα καταναγκασμού που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ και παραμένουν σε ισχύ από την τρέχουσα κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της Κούβας στον ψευδή, παράνομο και μονομερή κατάλογο των χωρών που, υποτίθεται, υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

Απαιτεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τερματίσει τον αποκλεισμό και την επιθετικότητα, υπενθυμίζοντας ότι «η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την άρση του αποκλεισμού και την ελευθερία τους να ταξιδεύουν στην Κούβα και ότι οι Κουβανοί που ζουν σε αυτή τη χώρα θέλουν κανονικές σχέσεις και ευημερία για τις οικογένειές τους».

Επίσης, απορρίπτει τα ψηφίσματα επιθετικού και επεμβατικού χαρακτήρα του Ευρωκοινοβουλίου και χαιρετίζει όσους τα καταψηφίζουν, ενώ εκφράζει παράλληλα τις ευχαριστίες εκ μέρους του κουβανικού λαού στο κίνημα αλληλεγγύης στην Κούβα που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο.

  • Στο μεταξύ, σε ένα τέτοιο φόντο κλιμάκωσης πολύμορφων σχεδιασμών εναντίον της Κούβας, πολλά ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση μερικών δεκάδων Κουβανών που παριστάνοντας τους «τουρίστες» βρέθηκαν - άγνωστο πώς - την Τετάρτη 27/10 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, όπου και ανακαλύφθηκαν να επιχειρούν να ταξιδέψουν με πτήση για το Μπέργκαμο της Ιταλίας, χωρίς να διαθέτουν τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα και άδειες εισόδου στην Ελλάδα. Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι οι εν λόγω άνθρωποι φέρονται να έκαναν προηγουμένως αεροπορικώς... τον γύρο του κόσμου, από την Κούβα στη Μόσχα και από εκεί στη Σερβία, να μπήκαν στη συνέχεια υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Ελλάδα και στη συνέχεια να διέμεναν σε ξενοδοχεία του Λαγανά μέχρι τελικά να πάνε στο αεροδρόμιο του νησιού. Εκεί, αφού ανακαλύφθηκε ότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, δεν τους επετράπη η επιβίβαση, περιορίστηκαν από την αστυνομία σε αίθουσα του αεροδρομίου, ενώ κατά την εκκένωση του χώρου υπήρξε βίαιη παρέμβαση από αστυνομικές δυνάμεις.
Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου