Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κινητοποίηση από σωματεία και φορείς για να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 
 

Με νέο συλλαλητήριο και μαχητική πορεία το απόγευμα της Παρασκευής, σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης απαίτησαν να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεσπιτωθεί καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πλάτωνος 3 στις Συκιές, μπροστά στο σπίτι της οικογένειας που πλειστηριάστηκε και κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί. Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια, όπου ο πατέρας βρήκε απασχόληση τις τελευταίες μέρες μετά από χρόνια ανεργίας, η μητέρα έχει 74% αναπηρία και τα δύο παιδιά σπουδάζουν.

Σωματεία και φορείς, ο λαός της περιοχής που βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας, απαίτησαν: Να ακυρωθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού του σπιτιού του Γ.Ν., να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα αναπηρίας για τη σύζυγό του, να παγώσουν και να διαγραφούν τα χρέη τους σε ΔΕΗ, νερό, θέρμανση και δημοτικά τέλη. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπές εξασφαλισμένο εισόδημα για κάθε λαϊκή οικογένεια, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να μην πληρώσει ο λαός.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους των εργατικών σωματείων ο Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως είπε «δεν έχει καμιά ευθύνη ο κ. Γιώργος που έμεινε άνεργος και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, η ακρίβεια που βαραίνει τα λαϊκά νοικοκυριά, οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες σε δεινή οικονομική κατάσταση, καταχρεωμένους υπό την απειλή των κατασχέσεων. Βλέπουμε να σφίγγει η θηλιά στο λαιμό του λαού με χρέη. (...) Αυτή την αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όσοι έχουν δάνεια, την εκμεταλλεύονται στο έπακρο, με αποτέλεσμα να βγάζουν στο σφυρί χιλιάδες κατοικίες. (...) Αυτή η τράπεζα, όπως και οι υπόλοιπες, στηρίχτηκαν με χρήματα του κ. Γιώργου, όπως και όλου του λαού, μπούκωσαν από κονδύλια και επιδοτήσεις, όχι για τις ανάγκες των εργαζόμενων, αλλά για να εξασφαλίζουν χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Χαιρέτησε επίσης η Μαρία Μαραγκού, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Συκεών. 

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους των Συκεών και της Νεάπολης που στο πέρασμά της σάλπισε ξεσηκωμό στο λαό της περιοχής, με συνθήματα όπως, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», κλπ.




 

  902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου