Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Το 2021 με λίγα λόγια…

 

Το 2021 με λίγα λόγια

Το 2021 με λίγα λόγια…

Τον Γενάρη θυμώναμε με τον Τσιτσιπά και τους βλαχοσελέμπριτις που κάνανε ρεβεγιόν στο Ντουμπάι.

Λίγο μετά προσπαθούσαμε να βρούμε με ποια λογική αποφασίστηκε ότι θα κλεινόμαστε στα σπίτια μας από τις 9 και από τις 6 το απόγευμα για να διαβάζουμε ειδήσεις ότι κι άλλο ανθυποστέλεχος της ΝΔ παρέκαμψε τη σειρά και εμβολιάστηκε εκτός λίστας.

Τα παιδιά πάνε σε σχολεία με ανοιχτά παράθυρα και ισχυρή σύσταση να πάρουν κουβερτάκι για να ζεσταθούν.

Τον Φλεβάρη βλέπαμε ένα ολόκληρο μιντιακό και παραπολιτικό σύστημα να προσπαθεί να ξεπλύνει τον παιδοβιαστή Λιγνάδη την ώρα που οι αποκαλύψεις διαδέχονταν η μία την άλλη και οι μπάτσοι έδερναν.

Χιονίζει και στην Εκάλη νιώθουν εξόριστοι στην τοποθεσία Σιβηρία.

Τον Μάρτιο οι μπάτσοι συνέχισαν να δέρνουν και μετά από το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός ανθρώπου στη Νέα Σμύρνη διοργανώθηκε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών που έληξε με οργισμένο διάγγελμα του Κούλη και χιλιάδες θυμωμένες φατσούλες στο facebook.

Το 2021 με λίγα λόγια
Το 2021 με λίγα λόγια… (Νέα Σμύρνη: Οτι κινείται δέρνεται! Αγρια επίθεση αστυνομικών σε κατοίκους)

Αναρωτιόμασταν αν ζούμε σε χώρα που έχει Χούντα ή σε κάποια δικτατορία της υποσαχάριας Αφρικής.

Εν τω μεταξύ κάτι αθώοι βασανίζονταν στη φυλακή φορτωμένοι με το μισό ποινικό κώδικα γιατί ένας μπάτσος είχε ένα καρούμπαλο.

Ωσπου μπήκε ο Απρίλιος, ο ήλιος έγινε πιο λαμπερός και οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ εκατοντάδες.

Το Πάσχα πλησιάζει και οι έλεγχοι για να μην ταξιδέψουμε εκτός του νομού θυμίζουν checkpoints στο Ιράκ.

Κάποιοι κρύβουν τα Ε1 για να παραπλανήσουν τις Αρχές, άλλοι πλαστογραφούν ιατρικές βεβαιώσεις άλλοι κραδαίνουν κηδειόχαρτα. Τα πάντα για λίγη πετσούλα ξεροψημένη.

Στην Αθήνα κάποιοι κάνουν σεξ στις πιλοτές. Σύσσωμη η χώρα συγκλονίζεται από την αποκάλυψη ότι ο Φουρθιώτης είναι ο πιο σκληρός καριόλης εκεί έξω.

Μπαίνει ο Μάης και αρχίζει να μυρίζει τουριστίλα οπότε αρχίζουμε να …παίρνουμε πίσω τις ζωές μας με το άνοιγμα της εστίασης.

Εστω και χωρίς μουσική και σε μικρές παρέες και με μέτρα και με όλες τις γελοιότητες όπως ότι πρέπει να βάζεις μάσκα όσο θα πηγαίνεις προς την τουαλέτα του μαγαζιού και μην τυχόν κι ακούσεις μουσική και κολλήσεις τίποτα Βέβαια, οι τουρίστες κυκλοφορούν όπως θέλουν, εμείς ακόμα έχουμε περιορισμούς, sms, μάσκες.

Επίσης, ανοίγει η πλατφόρμα για να εμβολιαστεί η γενιά που πρόλαβε να κάνει αλλαγή χρόνου με Τσάκα – Πρόδρομο και την είδε ότι έσωσε και τον κόσμο.

Βγαίνει ένας εφοπλιστής και λέει ότι έχει χεσμένο τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ναυτιλίας και έτσι η κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει μέτωπο με τον Μιθριδάτη από τα Ημισκούμπρια.

Καταργείται το 8ωρο κάπου τον Ιούνιο ενώ έξι μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών αρχίζει να διαφαίνεται ότι τελικά το πρόγραμμα «Ελευθερία» που οργάνωσε ο Κούλης με τον Κικίλια ίσως να μπάζει λίγο αλλά δε βαριέσαι, καλοκαίρι έρχεται μη σκας.

Η χώρα συνταράσσεται από την αποκάλυψη ότι στη γυναικοκτονία των Γλυκών Νερών ο θύτης ήταν ο καλός, λευκος, χριστιανός πιλότος Μπάμπης που δεν είχε προλάβει να πάρει συμβουλές από τον έκπτωτο ραμποσυνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ιούλιος ξεκινάει με την είδηση ότι το κάθαρμα που ήταν υπαρχηγός της ναζιστικής, εγκληματικής συμμορίας συνελήφθη καλά κρυμμένος σε ένα διαμέρισμα κοντά στη ΓΑΔΑ.

Η μετάλλαξη Δέλτα μπαίνει στη ζωή μας και οι πρώτες επιθέσεις σε αντιεμβολιαστές δείχνουν ότι η κυβέρνηση ψάχνει για τον επόμενο αποδιοπομπαίο τράγο.

Αποκαλύψεις για βασανιστήρια και παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα με Τουρκία δεν απασχολούν κανέναν την ώρα που οι Ταλιμπάν προελαύνουν προς την Καμπούλ.

Το 2021 με λίγα λόγια
Το 2021 με λίγα λόγια…

Στην Ελλάδα όμως έχει καλοκαίρι, όλα πάνε καλά και πρέπει οι τουρίστες να περάσουν καλά και να αφήσουν λεφτά.

Διακοπές στις φυλακές θα κάνει ο Φιλιππίδης ο οποίος συλλαμβάνεται με κατηγορίες για βιασμό και απόπειρα βιασμών.

Τον Αύγουστο στην Ελλάδα γίνεται η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, καίγεται κυριολεκτικά η μισή Ελλάδα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι απλό: Ο Κούλης θα πάει διακοπές, οι μπάτσοι θα γυρνάνε στα καμένα, η Πολιτική Προστασία θα σπαμάρει και ό,τι είναι να σωθεί θα σωθεί.

Τη φωτιά ας τη σβήσουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες και οι κάτοικοι μόνοι τους. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Κανείς δεν ξέρει πόσα είναι τα εναέρια μέσα.

Ο αρμόδιος υπουργός γράφει ανακοινώσεις που δε βγάζουν νόημα και ο αρμόδιος υφυπουργός νοσηλεύεται μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Ενα τεράστιο «Μητσοτάκη Γαμιέσαι» πλανάται πάνω στην ατμόσφαιρα μαζί με τα αιωρούμενα σωματίδια.

Αρχές Σεπτεμβρίου πεθαίνει ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης και ο μίστερ Μπιν ενοχλείται που υπάρχει κόσμος που τον βρίζει στην κηδεία.

Ωστόσο, ο μήνας αυτός σημαδεύεται από το μεγάλο εργοδοτικό αυτογκόλ γνωστής πλατφόρμας που ξεκίνησε εκβιάζοντας τους εργαζόμενούς της να αποδεχτούν χειρότερους όρους στις νέες τους συμβάσεις και κατέληξε με το να παρέχει στο σύνολο των εργαζόμενών της συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Μεσολάβησε ένας φοβερά δυναμικός, ταξικός αγώνας σε συνδυασμό με την με κάθε τρόπο υποστήριξη από το λαό.

Εντελώς τυχαία, λίγο μετά αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης κάτι φασίστες τους οποίους η κυβέρνηση έκανε πως δε βλέπει. Και σε κάτι άσχετο με το προηγούμενο, ο Πλεύρης διορίζεται υπουργός Υγείας.

Τον Οκτώβριο η Αθήνα πνίγεται, μαθητές βάζουν τα θρανία για να βγουν από το σχολείο, λεωφορείο γίνεται υποβρύχιο αλλά όλα ήταν καλά και κανείς δεν πνίγηκε οπότε όλα καλά. Οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά δεκάδες αλλά το συνηθίσαμε και δε μας νοιάζει πιά.

Πεθαίνει η Φώφη Γεννηματά ενώ η χώρα συγκλονίζεται από την υπόθεση του Περάματος, όπου μπάτσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα νεαρό Ρομά έπειτα από καταδίωξη. Φυσικά και ξερνιέται άπλετος εμετός από φασίστες κάθε είδους, κυβερνητικούς και μη.

Ο Νοέμβριος σημαδεύεται από τη μεγάλη εργατική νίκη των εργαζομένων της COSCO οι οποίοι μετά από πολυήμερη απεργία λόγω του τραγικού θανάτου συναδέλφου τους, αναγκάζουν την εταιρία να κάνει πίσω.

Οργή για το θάνατο 45χρονου εργάτη στις προβλήτες της COSCO
Το 2021 με λίγα λόγια…

Αρχίζουν τα κρούσματα να αυξάνονται, οι νεκροί να πληθαίνουν και ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στα διαγγέλματα με ένα πολύ μέτριο και κάτω των δυνατοτήτων του διάγγελμα.

Λίγο νωρίτερα είχε ξετρυπώσει μια Ολλανδή πράκτορα του Ερντογάν με κόκκινο καπέλο που τόλμησε να του κάνει ευθεία ερώτηση.

Oσο οι πρόσφυγες επαναπροωθούνται παράνομα και με μεθόδους που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες, ένα 8χρονο κοριτσάκι πεθαίνει υποφέροντας για ώρες στριμωγμένο σε μια πύλη εργοστασίου χωρίς κανείς να προσπαθήσει να το σώσει και κάπου εκεί αναζητάς μια μετάλλαξη που θα μας λυτρώσει από τους ανυπόφορους με τους οποίους αναγκαζόμαστε να ανασαίνουμε τον ίδιο αέρα.

Ο Δεκέμβριος ξεκινάει με μπράβους που συνοδεύουν μια δημοσιογράφο του ομίλου Μαρινάκη να κάνει ντου για να διακόψει την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου γιατί έτσι κάνουμε στην Κολομβία.

Πρόεδρος του Πασόκ-Κινάλ εκλέγεται ο Ανδρουλάκης για τον οποίο μόνο η μάνα του έχει να πει τα καλύτερα αλλά η είδηση αυτή αντιμετωπίζεται με πανηγυρισμούς σε μερίδα της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς γιατί δεν βγήκε ο Λοβέρδος και κλάματα που δε βγήκε ο ΓΑΠ.

Ο Τράγκας που προσπάθησε να κάνει πολιτική καριέρα με σύνθημα ότι ο κόβιντ δεν υπάρχει, δεν υπάρχει πια λόγω κόβιντ.

Και ενώ φέτος τα κάλαντα δεν απαγορεύτηκαν, η μετάλλαξη Ομικρον σαρώνει και δεν αφήνει άνθρωπο που να μην έχει κάνει κατά σειρά 4 αρνητικά μέχρι να πετύχει το θετικό που θα τον αναγκάσει σε μισή καραντίνα για να πάει να δουλέψει ο χαραμοφάης όπως κάνουνε και στο Αμέρικα.

Ο Κούλης αναγκάζεται να επιστρέψει άρον άρον από τις διακοπές του και να αναλάβει να σώσει την πατρίδα με το σχέδιο κολλήστε να τελειώνουμε.

Ολοι μαζί μετράμε κρούσματα κατά δεκάδες χιλιάδες και περιμένουμε να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι μάλλον αυτή η μετάλλαξη προκαλεί πιο ήπια νόσηση και έτσι δεν θα στέλνουμε χαιρετίσματα στον Παντέλο τους επόμενους μήνες.

Αυτά και άλλα πολλά έγιναν. Να είμαστε καλά και του χρόνου τέτοια μέρα να έχουμε λίγο περισσότερες καλές αναμνήσεις να θυμηθούμε.

2310net

*Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι μια από τις εικόνες της χρονιάς, σύμφωνα με την Guardian

Πηγή: Κατιούσα

Μέσω: rovespieros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου