Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Όλοι στα συλλαλητήρια 

Μεγάλο συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη


Βήμα έκφρασης της αντίθεσης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της περιοχής στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαού και του εισοδήματός του, αναμένεται να αποτελέσει το συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και άλλων φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Προσυγκεντρώσεις έχουν ορίσει το ΣΕΤΕΠΕ στις 11.30 π.μ. στη συμβολή Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, τα Σωματεία της Βιομηχανίας στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αθωνος, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας στις 11 π.μ. στο ΕΚΘ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα Σωματεία του Δημοσίου στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Αναχωρήσεις λεωφορείων: Κατερίνη, 10.30 π.μ., από την κεντρική πλατεία. Σέρρες, 10 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Νάουσα, 9.30 π.μ., από το Εργατικό Κέντρο. Βέροια, 10.15 π.μ., από το Ρολόι.

Λεωφορεία δρομολογούνται και από περιοχές της Θεσσαλονίκης, και πιο συγκεκριμένα: Στις 10.45 π.μ. από την πλατεία Εύοσμου, με ενδιάμεσες στάσεις στο δημαρχείο Σταυρούπολης, στο δημαρχείο Πολίχνης, στην πλατεία «Ρολόι» στη Νεάπολη και στο δημαρχείο Συκεών. Στις 10.30 π.μ. από την πλατεία στα Κουφάλια, με ενδιάμεσες στάσεις στην πλατεία Χαλκηδόνας, στον Αγιο Αθανάσιο και στα Διαβατά. Στις 10.45 π.μ. από το δημαρχείο στην Περαία. Και στις 11 π.μ. από το Αλσος Αγ. Τρύφωνα στη Θέρμη.

Οι διεκδικήσεις των συλλαλητηρίων

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία που καλούν στα συλλαλητήρια και διεκδικούν:

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
 • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
 • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
 • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου