Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Εργοδότης απειλεί τους εργαζόμενους αν δεν ψηφίσουν αστικά κόμματα!

 

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

 

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από την Παρασκευή αισχρό και αποκαλυπτικό βίντεο από περιοδεία του Άδωνι Γεωργιάδη σε μεγάλο ασφαλιστικό πρακτορείο της λεωφόρου Συγγρού.

Εκεί βλέπει κανείς τον ιδιοκτήτη και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης, ενώπιον του Υπουργού Ανάπτυξης και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ να απειλεί τους εργαζόμενους και να τους υποδεικνύει την «μόνη» επιλογή που οφείλουν να κάνουν στις εκλογές.

Όπως λέει «δεν μπορεί να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε…», ενώ θυμίζει πως «δεν είναι πολύ δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και τους το έχει …αποδείξει».

Αυτό που πραγματικά αποδεικνύει η στάση του συγκεκριμένου -και όχι μόνο- εργοδότη, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα αστικά κόμματα υφαρπάζουν την λαϊκή ψήφο και το γεγονός ότι οι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων κάνουν προεκλογικό αγώνα με την επίβλεψη της εργοδοσίας, που ανοιχτά τρομοκρατεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, την ώρα που οι βουλευτές του ΚΚΕ πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι εργαζόμενοι να ιεραρχήσουν τις δικές τους ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των «αφεντικών».

Η ψήφος στο ΚΚΕ απάντηση στους εκβιασμούς τους!

Το γεγονός καταδικάζει η ΚΟΒ Ασφαλιστικών της ΤΟ Χρηματοοικονομικών και Λογιστικών Υπηρεσιών της ΚΟΑ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμη:

«Καμία έκπληξη. Τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία όντως την έχουμε φάει με το κουτάλι χρόνια τώρα στον κλάδο και ειδικότερα στα ασφαλιστικά πρακτορεία. Δεν είναι τυχαίο δίπλα σε ποιους επιλέγουν τα στελέχη της ΝΔ να μοστράρουν μπροστά στις εκλογές, δίνοντας ώθηση σε τέτοιες στάσεις των αφεντικών. Είναι υπόλογοι! Πρέπει να τιμωρηθούν!

Αυτό είναι όμως το αποτέλεσμα και όλων των ευρωενωσιακών ρυθμιστικών πλαισίων για το Mobbing, τον εκφοβισμό στους χώρους εργασίας, τον δήθεν "σεβασμό στην ελεύθερη έκφραση" των εργαζομένων κ.ά., που ψηφίζουν όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα αντίστοιχα άρθρα στον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη.

Όλοι τους μαζί έχουν νομοθετήσει την ασφυκτική για τους εργαζόμενους σημερινή κατάσταση στους χώρους δουλειάς, όπου η μια πλευρά είναι οι ατομικές συμβάσεις που επιβάλουν "σιωπή νεκροταφείου" με ατέλειωτους κανονισμούς και κυρώσεις, ενώ η άλλη είναι η ανοιχτή τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Αυτή είναι η "σταθερότητα" για την οποία μιλάνε στον λαό. Αυτήν υπερασπίζεται κι ο συγκεκριμένος εργοδότης. Ας μείνουν λοιπόν μόνοι τους, να τους ψηφίσουν μόνο εκείνοι που εκπροσωπούν: Τα αφεντικά!

Οι εργαζόμενοι, όλοι εμείς, έχουμε άλλη επιλογή! Την δική μας απάντηση στους εκβιασμούς τους!

Το κρίσιμο δεν είναι το "χρώμα" ή η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, ούτε η «κυβερνητική σταθερότητα», που για τον λαό θα σημαίνει αστάθεια, ανασφάλεια, νέα βάρη.

Το δίλημμα είναι αν θα υπάρξει σταθερότητα για τον λαό. Αυτό προϋποθέτει ισχυρό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Και γι αυτό χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ στις 21 Μάη και σε όσες κάλπες ακολουθήσουν!»

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου