Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023;

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77      Τηλ. 2310237694

www.syntaxio.blogspot.com   e-mail: suntax.ika@gmail.com

ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ 2023;

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Στις εκλογές στις 25 Ιούνη ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ η πολιτική που θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση, που θα προκύψει από αυτές.

Αυτό έχει ήδη κριθεί από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει, με την υπογραφή τους απέναντι στους δανειστές, στους επενδυτές, στους λομπίστες, όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ή που συγκυβέρνησαν στη χώρα μας.

 Έχει κριθεί από τις στρατηγικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις της χώρας μας, από τις αποφάσεις των συνόδων κορυφής των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και από τις συνόδους κορυφής των αρχηγών κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Με δεδομένη λοιπόν την  πολιτική που θα εφαρμοστεί, μετά τις 25 Ιούνη, τα αφεντικά, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι «επενδυτές», τα κάθε καρυδιάς Funds, οι Ευρωπαίοι και οι πέραν του Ατλαντικού «σύμμαχοί» μας, όχι μόνο δεν ανησυχούν για το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού, αλλά εξέφρασαν ήδη την βεβαιότητα τους, ότι η όποια νέα κυβέρνηση της χώρας θα είναι  συνεπής συνεχιστής αυτής της πολιτικής.

 

Δεν σπαζοκεφαλιάζουν καθόλου ούτε για το ποιο αστικό κόμμα θα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι όχι ποιο χέρι θα υπογράφει την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντά τους,  αλλά να έχουν εξασφαλισμένη την υπογραφή στους νόμους που θα τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, για να μεγαλώνουν τα δικά τους κέρδη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΗ;

Αυτό που πρέπει να κριθεί είναι το τι ΘΕΛΟΥΝ οι συνταξιούχοι, οι εργατοϋπάλληλοι, οι μαγαζάτορες, οι φτωχοί αγρότες και πιο συγκεκριμένα σε τι ΘΕΛΟΥΝ να μεταφραστεί η ψήφος τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ «ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ» πρέπει να σκεφτούν και πριν πάνε να ψηφίσουν και μπροστά στην κάλπη την ημέρα των εκλογών.

ΘΕΛΟΥΝ στις 26 του Ιούνη η νέα κυβέρνηση να ερμηνεύσει την ψήφο τους σαν νωπή  εντολή για νέες περικοπές στις συντάξεις, για μεγαλύτερη ακρίβεια, για σύστημα υγείας που δεν θα είναι δημόσιο, για φάρμακο, νερό και ρεύμα εμπορεύματα που δεν θα μπορούν να αγοράσουν, ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΚΑΤΟΙΚΊΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ από τις τράπεζες και τα αρπακτικά των funds;

ΘΕΛΟΥΝ να δώσουν την ψήφο τους στα κόμματα που συμφωνούν με τα πάνω 300 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του ευρωπαϊκού Ταμείου ανάκαμψης, μέχρι το 2027;

ΘΕΛΟΥΝ για ακόμα μία φορά η ψήφος τους να είναι ένα λάθος που δεν θα αναγνωρίζεται μετά την ………….. «απομάκρυνση από το ταμείο»;

ΘΕΛΟΥΝ μια ισχυρή κυβέρνηση των αφεντικών, των «θεσμών», των τραπεζιτών, των δανειστών, των μονοπωλίων της ενέργειας, των αρπακτικών της υγείας, των κορακιών που εποφθαλμιούν τα σπίτια μας, την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν;

Ή ΘΕΛΟΥΝ μία ισχυρή ταξική, φιλολαϊκή κοινωνικά αντιπολίτευση, που θα την στηρίζουν και θα τους στηρίζει, για να μπορούν να αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση;

Γιατί συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Εμείς οι συνταξιούχοι, κομμάτι του λαού μας, θα είμαστε και πάλι στην αντιπολίτευση, μαζί με όλους όσους δεν βολεύονται μέσα σε αυτό το σύστημα της βάρβαρης εκμετάλλευσης.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο του αγώνα, για να μην μας κόψουν κι άλλο τις συντάξεις, για τα νέα τους ματωμένα πλεονάσματα. Για να μη μας κόψουν κι άλλο τα φάρμακα. Για να μην περιμένουμε μήνες για ένα ραντεβού στο νοσοκομείο, να μην πληρώνουμε δέκα συντάξεις για μία εγχείριση στα απογευματινά χειρουργεία. Για να μην αγωνιούμε αν θα μας πετάξουν έξω από το σπίτι μας, που πλειστηριάστηκε. Για να μην αυξηθεί κι άλλο το τιμολόγιο στο ρεύμα, το νοίκι, τα αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωσή μας. Για να μην μας φορτώσουν τα δάνεια με υψηλότερα επιτόκια, για να μη καθυστερεί η έκδοση των συντάξεων.

ΑΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ, ME ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ,  ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ  ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Επειδή η ψήφος μας είναι όπλο, είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Ας την ασκήσουμε λοιπόν με σύνεση και με μόνο κριτήριο την συσσωρευμένη πείρα μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου