Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κριτήριο ψήφου η προστασία της ζωής του λαού από τις πλημμύρες

 

Ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στα Γιαννιτσά

 

Από την περιοδεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Από την περιοδεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
Να μπουν στον αγώνα με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και να δώσουν προοπτική στην πάλη τους με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στον λαό της περιοχής ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και η Ολυμπία Παπαδοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Πέλλας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Γιαννιτσά.

«Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης, των κομμάτων που κυβέρνησαν, περιφερειακών και δημοτικών αρχών γιατί αφήνουν τον λαό απροστάτευτο και θεωρούν κόστος, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση, γενικότερα την προστασία της ζωής», είπε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος. Κάλεσε να πέσει στο κενό «η προσπάθεια του περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, του Αγοραστού της Κεντρικής Μακεδονίας, να εφησυχάσει τον λαό της περιοχής ότι δήθεν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σχετικά θωρακισμένη απέναντι σε πλημμύρες, επικαλούμενος αποσπασματικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει και την πενιχρή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ γι' αυτόν τον τομέα».

Οπως αποκάλυψε, «για όλη την ΠΕ Πέλλας δύο έργα μόνο εντάχθηκαν από το 2017. Συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε όλη την ΠΕ και πιο συγκεκριμένα στον δήμο Πέλλας με τα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι συχνά. Χαμένο στα γρανάζια του περιβόητου επιτελικού κράτους είναι και το απαραίτητο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λουδία!».

Παρουσιάζοντας ορισμένες από τις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσε:

«Βρίσκονται απαραίτητα έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων και ελέγχων έτσι ώστε να περιοριστεί καταρχάς η ρύπανση της Τάφρου 66 και του Λουδία από μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων και ανεπεξέργαστα λύματα.

(...) Αγωνιζόμαστε να μην προχωρήσει η άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση έργων ΑΠΕ που συνοδεύεται από πλήθος περιβαλλοντικών προβλημάτων και οξύνει την ενεργειακή φτώχεια.

Πρώτης προτεραιότητας για μας είναι επίσης έργα αγροτικής οδοποιίας, εγγείων βελτιώσεων, εκσυγχρονισμού των δικτύων ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στο ύψος των αναγκών και χωρίς να χρυσοπληρώνουν οι αγρότες το νερό.

Ακόμα, έργα για την ανάπτυξη των υποδομών Αθλητισμού και Πολιτισμού που λείπουν γενικότερα και είναι απαραίτητα ιδιαίτερα για τη νεολαία μας που όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο τόσο περισσότερα εμπόδια αντιμετωπίζει στην πρόσβαση σε υποδομές δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου».

Κάνοντας κριτική στη διοίκηση Τζιτζικώστα - ΝΔ, αλλά και στις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, άλλων κομμάτων, εθνικιστικών και φασιστικών μορφωμάτων, τόνισε ότι «είναι συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζει σε όλες τις πλευρές της ζωής της η κοινωνική πλειοψηφία στην περιοχή μας».

Οπως είπε, «στηρίζουν μια ανάπτυξη που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων και ως γενικές προϋποθέσεις την ένταση της εκμετάλλευσης και τη φοροληστεία για τους πολλούς. Τη βαφτίζουν "πράσινη" αλλά στην πραγματικότητα είναι μαύρη για τις ζωές μας και για το ίδιο το περιβάλλον».

Η Ολυμπία Παπαδοπούλου ανέδειξε ότι «δεν υπάρχουν ακομμάτιστα ή αχρωμάτιστα ψηφοδέλτια. Αλλωστε, για άλλη μια φορά βλέπουμε απροκάλυπτα να συμπορεύονται ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε ψηφοδέλτια με επικεφαλής που ανήκουν στη ΝΔ». Αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθούν διαδοχικά οι διοικήσεις του δήμου και στερούν αναγκαίες υποδομές από τον λαό. Τέλος, κάλεσε όλους όσοι αντιστέκονται κι αγωνιούν αναζητώντας διέξοδο και προοπτική, να γεμίσουν την κάλπη με κόκκινα γαρίφαλα, να δώσουν δύναμη στη φωνή τους με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Περιοδεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Να ενισχύσουν το πραγματικό αντίβαρο στην αντιλαϊκή πολιτική με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου περιόδευσε χτες, ο Σ. Αβραμόπουλος. Οπως είπε ο Σ. Αβραμόπουλος, «χρειάζεται πίεση και αγώνας για όλα όσα μας αφορούν, από τον χώρο δουλειάς μας μέχρι και τον χώρο κατοικίας μας. Μαγικές λύσεις και εργολάβοι λύσεων δεν υπάρχουν. Οι εκλεγμένοι και οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" είμαστε σύμμαχοι των εργαζομένων στην προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία και εδώ στο δικό σας». Ακόμα, μίλησε για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με πιο οξυμένα τα ζητήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης και ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά αλλά και της διοίκησης της Περιφέρειας.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου