Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Β. Τομπουλίδης: Η συνέχιση των εργασιών θα επιδεινώσει την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των εργαζομένων της πόλης (ΦΩΤΟ)


Μακέτα του flyover
Μακέτα του flyover
Πηγή: Eurokinissi

«Η χτεσινή έναρξη των εργασιών του flyover με το κλείσιμο μιας λωρίδας κυκλοφορίας στον Περιφερειακό μόνο στο ένα ρεύμα και για λίγα μέτρα προκάλεσε όπως αναμενόταν και προειδοποιούσαμε κυκλοφοριακό χάος και στον Περιφερειακό και στο κέντρο της πόλης», σημειώνει σε δήλωσή του ο Βασίλης Τομπουλίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Θεσσαλονίκης και καλεί στην κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή του Flyover που διοργανώνουν δεκάδες εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς αύριο 12/11, στις 11:00, στο Πάρκο για όλους στην Άνω Τούμπα.

Στη δήλωσή του με αφορμή τα προβλήματα στην έναρξη κατασκευής του έργου, σημειώνει ακόμα: «Αποδεικνύουν από την πρώτη μέρα ότι τα ημίμετρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το κυκλοφοριακό και οι συγκοινωνίες στην πόλη μας με την χρόνια καθυστέρηση της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ και την υποβάθμιση του ΟΑΣΘ. Υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση είναι διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παλιότερα αλλά και οι διοικήσεις Περιφέρειας και Δήμων.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα λόγω των έργων
Μεγάλο μποτιλιάρισμα λόγω των έργων

Η συνέχιση των εργασιών θα επιδεινώσει την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των εργαζομένων και των επαγγελματιών της πόλης μας, συρρικνώνοντας τον ελεύθερο χρόνο μας και τα εισοδήματά μας.

Δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικές λύσεις. Η μεν σημερινή δημοτική αρχή του κ. Ζέρβα στήριξε από την πρώτη στιγμή τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ο δε επόμενος δήμαρχος ο κ. Αγγελούδης ακόμα δεν ανέλαβε τα καθήκοντά του και σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης "στρίβειν δια του αρραβώνος". Οι προεκλογικές υποσχέσεις γρήγορα ξεχάστηκαν και τώρα θυμήθηκε ότι είναι έργο της κεντρικής κυβέρνησης άρα ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Τέλος, λύση δεν μπορεί να αποτελέσουν διαφορετικά σχέδια μεγαλοεπιχειρηματιών που προβάλλουν διάφοροι ως αντιπρόταση στο flyover, όπως η πανάκριβη Εξωτερική Περιφερειακή, που είναι αμφίβολο αν θα βελτιώσει το κυκλοφοριακό και σίγουρα θα επιφέρει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο περιαστικό δάσος.

Κόντρα σε αυτές τις λογικές η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί το λαό της πόλης μας να οργανωθεί στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει να μπουν τώρα μπροστά οι δικές μας ανάγκες:

Για άμεση ενίσχυση του ΟΑΣΘ με εκατοντάδες οδηγούς με μόνιμες προσλήψεις, νέα λεωφορεία κ.ά.

Για επιτάχυνση του έργου του ΜΕΤΡΟ και όλων των επεκτάσεών του μεταξύ αυτών και προς την Τούμπα.

Για ολοκληρωμένη πυροπροστασία και οικολογική αναβάθμιση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου.

Για κατάργηση του αίσχους της πανάκριβης επί πληρωμής στάθμευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δέσμευση οικοπέδων για δωρεάν στάθμευση».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου