Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ομερτά

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ολοκληρώθηκε ύστερα από 40 ώρες συζήτησης και 163 ομιλίες βουλευτών η συζήτηση για την πρόταση μομφής.

Ακούστηκαν πολλά από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς κλπ.

Ωστόσο έχει σημασία και ποια ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής δεν δέχτηκαν βέλη κριτικής. Για αμφισβήτηση ούτε λόγος...

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα εμπλέκεται ενεργά σε δύο πολεμικά μέτωπα. Το κριτήριο της εμπλοκής είναι τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας και του ευρωατλαντικού στρατοπέδου.

Αυτή τη στιγμή ελληνική φρεγάτα πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατεύσει τα τάνκερ των Ελλήνων εφοπλιστών. Μάλιστα, μόλις χτες, στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας κατέπλευσαν πλοία του ρώσικου πολεμικού, στην ίδια περιοχή που εξελίσσονται δύο ναυτικές επιχειρήσεις του ευρωατλαντικού στρατοπέδου (επιχείρηση Aspides της ΕΕ, επιχείρηση prosperity guardian των ΗΠΑ).

Αυτή τη στιγμή αδειάζουν αποθήκες του ελληνικού στρατού για να σταλούν κι άλλα όπλα στο μέτωπο της Ουκρανίας, στο ρωσοΝΑΤΟϊκό πόλεμο. Μάλιστα σύμφωνα με ειδησεογραφικά μέσα, σειρά φέρεται να παίρνει το αντιαεροπορικό σύστημα ρωσικής κατασκευής S300, ενώ ο κόσμος το έχει τούμπανο πως «ο Μπάιντεν εξοπλίζει την Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να εξοπλίσει την Ουκρανία», όπως τιτλοφορείται άρθρο του Forbes.

Είναι οι ίδιες ακριβώς μέρες που ο πρόεδρος της Πολωνίας σε συνεντεύξεις του δηλώνει πώς «δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά ο πόλεμος δεν είναι πλέον έννοια του παρελθόντος», επιδιώκοντας να στρατεύσει τους λαούς στα πολεμικά, ανατριχιαστικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ενώ τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ φαίνεται να εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα περαιτέρω εμπλοκής: Από την κατάρριψη ρωσικών πυραύλων που παραβιάζουν... «εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ» (έχει σύνορα άραγε ο εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;...), έως την «φόρμουλα» που θα επιτρέπει σε κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, χωρίς να φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ στέλνει στρατεύματα.

Αν μη τι άλλο τις λες και σοβαρές τις εξελίξεις ιδιαίτερα για την Ελλάδα «pillar of stability», που διανύει την καλύτερη περίοδό της στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και βγαίνει μπροστά για να προτείνει κι άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι των λαών για εξοπλισμούς και πολεμική προετοιμασία ακόμα και για γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση...

Παρόλα αυτά τίποτα από τα παραπάνω δεν θίχτηκε στην συζήτηση στη Βουλή. Ούτε από τον εκτελών χρέη σημαιοφόρου, την κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε βέβαια από τους... παραστάτες των κομμάτων της συναινετικής αντιπολίτευσης.

Μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε αυτές τις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς. Το βήμα της Βουλής αξιοποιηθήκε για την μομφή ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, φέρνοντας μέσα στη Βουλή και τους κινδύνους αλλά και τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στις επιχειρήσεις εξευγενισμού των φονιάδων όπως τα διάφορα πανηγύρια που στήνει η πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία) ανά την χώρα, ενάντια στην στήριξη που σύσσωμα παρέχουν τα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση στην... «αυτοάμυνα του κατακτητή», δηλαδή την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

Η ομερτά δεν θα περάσει. Ο λαός μαθαίνει και θα μάθει, σπάζοντας την σιωπή των αστικών κομμάτων και των επιτελείων τους. Ο λαός πάλευε και θα παλεύει ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στα σφαγεία του ΝΑΤΟ. Αυτή τη θέληση θα την εκφράσει και στις ευρωκλογές στις 9 Ιουνίου, μαυρίζοντας την ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, δυναμώνοντας κι άλλο το ΚΚΕ!

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου