Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Να σταματήσει τώρα η αποστολή πλοίου σε ξένες θάλασσες κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την επιστροφή της φρεγάτας «Ύδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα: 

«Μετά από τρεις μήνες σε μια επικίνδυνη -για το πλήρωμα του πλοίου- πολεμική επιχείρηση, η φρεγάτα "Ύδρα" επέστρεψε σήμερα.

Ευχόμαστε καλή επιστροφή στην πατρίδα στους υπαξιωματικούς, τους αξιωματικούς και τους ναύτες της φρεγάτας, μετά τα όσα αντιμετώπισαν κατά την τρίμηνη συμμετοχή τους στην ευρωενωσιακή αρμάδα!

Η αποστολή πλοίου σε ξένες θάλασσες κάτω από τη σημαία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.

Καλούμε τον λαό και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι σε ετοιμότητα, γιατί η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα τη φρεγάτα "Ψαρά". Προγραμματίζει την αποστολή μετά τις εκλογές, γιατί είναι σίγουρο ότι η πλειοψηφία του λαού και των στρατιωτικών δεν συμφωνούν με αυτές τις αποστολές.

Οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και οι αξιωματικοί δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων. Αποστολή τους είναι να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας μας και όχι ξένα συμφέροντα χιλιάδες μίλια μακριά. Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες αποστολές, όπως σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, αύριο αλλού, σε θάλασσες ή στεριές, όπου ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δρουν σε βάρος των λαών, όπως τώρα το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Καλούμε τον λαό και τους στρατιωτικούς να απαιτήσουν να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους.

Στις εκλογές πρέπει να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν τη συγκεκριμένη αποστολή. Είναι ένας ακόμα λόγος στις 9 του Ιούνη να ψηφίσουμε ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας "Ύδρα" στην Ερυθρά Θάλασσα». 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου