Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Οι ταυτίσεις τους... τρελαίνουν! Ας τους τρελάνουμε κι εμείς με πιο δυνατό ΚΚΕ!


Πηγή: Associated Press

 

Τις τελευταίες μέρες, εκτός από τον αποκρουστικό «χορό των εκατομμυρίων» μεταξύ «αρίστων» από τη μία και «ενσυναίσθητων» από την άλλη πάμπλουτων πολιτικών αρχηγών, υπάρχει ακόμα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που αποκαλύπτει την ταύτιση των αλαζονικών και τηλευαγγελιστών «σωτήρων» του λαού.

Είναι αυτή που αφορά τη στάση των κομμάτων και των αντίστοιχων «ευρωπαϊκών κομμάτων» για την ανάδειξη του-της επόμενου-ης επικεφαλής της Κομισιόν. Της θέσης δηλαδή που μέχρι σήμερα κατέχει η Ούρσουλα φον ντερ λάιεν.

Αρχικά μια αναγκαία εισαγωγική επισήμανση γιατί θα καταγραφούν αρκετές «Ευρωομάδες», «πολιτικές αποχρώσεις» κ.λπ και υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτεί κάποιος από το πόσα «χρώματα» χρειάζονται για να κάνουν τη δική μας ζωή μαύρη. Να θυμίσουμε ότι όλοι αυτοί, οι 703 ευρωβουλευτές τους σε σύνολο 705, ψήφισαν ότι η «δημοκρατία» της ΕΕ έχει ως ζωτικό στοιχείο τα λόμπι.

Καταγράφουμε ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία αυτής της συζήτησης:

Η περιβόητη Ούρσουλα, υποψήφια που θα στηρίξει η ΝΔ ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την ακροδεξιά πρωθυπουργό Μελόνι της Ιταλίας. Αυτό το ενδεχόμενο το παρουσιάζουν διάφορα μέσα ως «ανίερη συμμαχία για την καρέκλα»«στροφή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ακροδεξιά». Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι… Για παράδειγμα τη συμφωνία της Ιταλίας με την Αλβανία και την Τυνησία για να δημιουργηθούν στην τελευταία γκέτο μεταναστών και ταυτόχρονα να πατήσουν καλύτερα τα ευρωπαϊκά μονοπώλια σε αυτές τις χώρες, την θεωρούν «πρότυπο» πάνω από τα μισά-κράτη μέλη της ΕΕ, με κυβερνήσεις που δεν πρόσκεινται μόνο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Είναι αποκαλυπτική η δήλωση που έκανε η ίδια η Μελόνι: «Όταν το ανακοινώσαμε, πολλοί φώναξαν για σκάνδαλο και παραβίαση του κράτους δικαίου, για φασιστική και ρατσιστική κυβέρνηση. Ευτυχώς, πριν λίγες μέρες 15 από τα 27 ευρωπαϊκά κράτη, δηλαδή τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, υπέγραψαν επιστολή με την οποία συμβουλεύουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταξύ άλλων, να λάβει ως πρότυπο τη συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Αλβανίας για τους μετανάστες».

Το παραπάνω, ανάμεσα σε άλλα, αποδεικνύουν τρία κρίσιμα ζητήματα. Πρώτον, αποκαλύπτει πόσο μούφα είναι ο «αντισυστημικός» χαρακτήρας των ακροδεξιών δυνάμεων που μόνοι τους πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι θεωρούνται «υπόδειγμα» για το σύστημα! Δεύτερον, πως τίποτα ουσιαστικό δεν χωρίζει τις περιβόητες «φιλελεύθερες» και «κεντρώες» δυνάμεις που συνεχώς αναμασούν πως «αντιμάχονται τα άκρα» - όπως η κυβέρνηση της ΝΔ και όχι μόνο - αφού όπως προκύπτει μια χαρά ο ένας μπορεί να στηρίζει τον άλλον.

Ως... «μπόνους» συμπέρασμα είναι και η φαιδρότητα της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ελληνικής Λύσης που θα «πάει μέχρι τέλους την ΝΔ» και της ΝΔ που «αποστρέφεται τον λαϊκισμό». Η Μελόνι, που στηρίζουν οι πρώτοι και η Ούρσουλα που… επιστολογραφούν οι δεύτεροι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστούν γιατί, σύμφωνα με την Ούρσουλα, δεν αποκλείεται να συμφωνήσουν ότι και οι δύο είναι «υπέρ της Ευρώπης, κατά του Πούτιν και υπέρ του Κράτους Δικαίου».

Πάμε σε ένα άλλο θέμα και δύο άλλες «πολιτικές ομάδες». Τους περιβόητους Ευρωσοσιαλιστές και τους Ευρωφιλελέυθερους.

Ο υποψήφιος της Ευρωομάδας που ανήκει το ΠΑΣΟΚ, που είχε στηρίξει το 2019 την Ούρσουλα, τώρα λέει πως δεν θα το κάνει αν συνεργαστεί η Ούρσουλα με την ακροδεξιά. Με τα υπόλοιπα δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα… Όμως, για να καταλάβει κανείς τι «τρέλα πουλάνε» και ως προς την «κόκκινη γραμμή» (δηλαδή τη συνεργασία με την ακροδεξιά) αρκεί κανείς να σκεφτεί πως το ΠΑΣΟΚ έχει συγκυβερνήσει με το... ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη!

Ο Ιταλός υποψήφιος των «Renew Europe Now» (κάποτε λεγόντουσαν Ευρωφιλελέυθεροι) είπε και αυτός ότι δεν θα στηρίξει την Ούρσουλα αν συνεργαστεί με την ακροδεξιά. Βέβαια το Ολλανδικό κόμμα VVD, μέλος του Renew, ετοιμάζεται να συνεργαστεί με τον ακροδεξιό Βίλντερς στην Ολλανδία!

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. Υπάρχει στα πλαίσια αυτά μια συζήτηση για το ότι είναι ανάγκη να βρεθεί ένας υποψήφιος που θα μπορεί να καλύψει το «κενό ηγεσίας στην ΕΕ». Ως τέτοιος παρουσιάζεται ο πρώην αρχιτραπεζίτης της ΕΕ Μάριο Ντράγκι. Κάτι τέτοια «ψελίζουν» και διάφοροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ όπως είναι ευρέως γνωστό με τον αρχιτραπεζίτη «Σούπερ Μάριο», καλά λόγια έλεγε τουλάχιστον μέχρι πρότινος και ο ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε διατηρεί σχέσεις με τους Ευρωσοσιαλιστές που ανήκει το ΠΑΣΟΚ...

Αρχικά, οφείλει κανείς να σκεφτεί πως αν όλα αυτά που «μαύρισαν» τις ζωές μας και αποτελούν αποφάσεις της ΕΕ έγιναν με υποτιθέμενο «κενό ηγεσίας» ας φανταστούμε τι έρχεται με πιο «στιβαρούς» εκπροσώπους του κεφαλαίου…

Ως προς το ποιόν του Ντράγκι (για όσους δεν ξέρουν και για όσους τυχαίνει να ξεχνούν) είναι ενδεικτικά όσα έλεγε το μακρινό 2019: «Η πορεία της Ελλάδος, η οποία κατόρθωσε να δανειστεί με αρνητικά επιτόκια ενώ πριν από λίγα χρόνια βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αποτελεί αναμφίβολα ένα success story, το οποίο οφείλεται στις προσπάθειες των κυβερνήσεων, αλλά και το σκληρό τίμημα που αναγκάστηκαν να καταβάλουν οι πολίτες της».

Ο στιβαρός ηγέτης, λοιπόν, την περίοδο που ο ελληνικός λαός έχασε το 25% του βιοτικού του επιπέδου για να «σώζονται» οι τράπεζες και να διασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγάλων ομίλων» αναγνωρίζει το succsess story ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων της Ελλάδας εκείνης της περιόδου. Δηλαδή των κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Αριστερά και επιπλέον αν πάρουμε υπόψη το παρελθόν ορισμένων νυν πολιτικών αρχηγών διαφορετικών κομμάτων στη λίστα προστίθενται η Ελ. Λύση και η Νέα Αριστερά!

Αν κάτι προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι το εξής: Είναι όντως μόνοι τους με την μαυρίλα και τη σαπίλα της ΕΕ, της ακροδεξιάς, των λόμπι, των τραπεζιτών και των αντιδραστικών αποφάσεων και ΟΛΟΙ μας.

Ας φροντίσουμε την Κυριακή να είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται το ΚΚΕ γιατί μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές του θα είναι μόνοι τους απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο και έξω από αυτό εμείς, ΟΛΟΙ διεκδικώντας όσα μας στερεί το σύστημα και η ΕΕ!  

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου