Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

“Χαράτσι” (=ειδικό τέλος) στους πολίτες απο τον Δήμο Ωραιοκάστρου για να κτίσει σχολεία!Κατά το χθεσινό ΔΣ στο δήμο Ωραιοκάστρου τέθηκε απο την δημοτική αρχή η επιβολή ειδικού τέλους σε όλους του λογαριασμούς της ΔΕΗ ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορεσει η δημοτική αρχή να κατασκευάσει σχολεία.
 

Ένα άγριο "χαράτσι" χαρακτήρησε το ειδικό τέλος που ψήφισε η πλειοψηφία του δήμου, το σύνολο των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα οι περισσότεροι ζήτησαν απο τον δήμαρχο να το παρει πίσω, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.
 

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν τεραστια προβλήματα  ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σε μια περίοδο που η κοινωνική πολιτική του κράτους δεν υπάρχει, που συμπολίτες μας είναι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν μπορούν να προσφέρουν στις οικογένειές τους τα στοιχειωδώς απαραίτητα, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να αυξήσει τα δημοτικά τέλη επιβάλλοντας ένα ειδικό τέλος (= χαράτσι) σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 
 

Το "χαράτσι" αυτό ανέρχεται στο ποσό των 0,30 ευρώ/τ.μ ετησίως ανά ηλεκτροδοτουμενο χώρο που θα εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

Ατυχή τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν περί επένδυσης στην παιδεία ή ότι και άλλοι δήμοι το έχουν υιοθετήσει και έχτισαν σχολεία (βλέπε Πανόραμα). Να τους υπενθυμήσουμε ότι είναι τελέιως διαφορετική η κοινωνική διατρωμάτιση του δήμου Ωραιοκάστρου απο αυτές τις περιοχές.
 

Να υπενθυμήσουμε ακόμη στην δημοτική αρχή ότι δεν γίνεται πάντοτε το μάρμαρο να το πληρώνουν οι πολίτες. Δεν γίνεται να μην υπάρχει κανένας στόχος όσον αφορά την σχολική στέγη.
 

Γιατί δεν μπορεί να αξιολογηθεί διαφορετικά η τοποθέτηση της διοίκησης για τις αναγκες σε σχολικές μονάδες στις 3 δημοτικές ενότητες. 
 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες;
 

Ποια σχολεία και πόσα χρειάζονται στα επόμενα χρόνια;
 

To 2016 τι προβλήματα δημιουργούνται με τις αίθουσες και πόσες θα χρειασθούν:
 

Αν ρωτήσει κανείς τους υπευθύνους του δήμου αδυνατούν να σε απαντήσουν.
 

Πότε θα γίνει αυτό το περίφημο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για την  σχολική στέγη στο δήμο Ωραιοκάστρου ;
Για το θεμα θα επανέλθουμε σύντομα....


Πηγή avatonpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου