Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Πλειστηριασμοί: Ο πάτος δεν έχει πάτο!

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko


   Από την ίδια αυτή θέση, πριν από λίγες μέρες, και με αφορμή την υπόθεση των πλειστηριασμών, είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι με την συμφωνία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με την τρόικα, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έρμαια στα νύχια των «κορακιών», ο κ.Τσίπρας στην πορεία του προς τον μνημονιακό του κατήφορο, «το τερμάτισε» (http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/353052,Pleisthriasmoi-O-kTsipras-to-termatise.html).
  
  Να, όμως, που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στην πολιτική, βασικό προσδιοριστικό της υποκρισίας, του ψεύδους και της δημαγωγίας είναι ότι ο πολιτικός πάτος δεν έχει πάτο. Εκεί που μοιάζει ότι η πολιτική απάτη έχει πιάσει πάτο, εκείνη βρίσκει τον τρόπο, «σκάβει» τον πάτο και ο κατήφορός της συνεχίζεται πιο κάτω κι από τον πάτο.

    Ας γίνουμε συγκεκριμένοι. Πάμε να δούμε τι έλεγε ο κ.Τσίπρας. Όχι «παλιά». Όχι πριν από ένα χρόνο. Ούτε καν πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Πάμε να δούμε και να ακούσουμε τι έλεγε μόλις πριν από ένα μήνα. Μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Τι έλεγε μέσα στον Οκτώβρη για τα «κόκκινα δάνεια» και μάλιστα στην δευτερολογία του κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας του κυβέρνησης.
  
  Παρακαλούμε δώστε προσοχή στο σημείο όπου ο κ.Τσίπρας, με το γνωστό θεατρινίστικο ύφος, εκεί που παριστάνει τον προστάτη των αδύναμων δανειοληπτών έναντι των «κορακιών» της αγοράς, κάνει ειδική αναφορά σε περιοχές όπως το Περιστέρι.
   
 Απολαύστε:

https://www.youtube.com/watch?v=ReIcRE68r7g


 Ντροπή, λοιπόν, κοινωνικός δαρβινισμός, πολιτικός αμοραλισμός να λες σε κάποιον που τον ξεζούμισες ότι δεν μπορεί να έχει σπίτι στην Κυψέλη και γι’ αυτό να τον στέλνεις να ζήσει στο Περιστέρι, στην Αγία Βαρβάρα ή σε τσαντίρι.

  
  Νεοφιλελευθερισμός και αγριότητα που απορρέει από τους νόμους της αγοράς να στερείς από τους ανθρώπους το κεραμίδι που έχουν ματώσει για να στεγάσουν το κεφάλι τους και να τους κάνεις και υποδείξεις να πάνε βρουν μια παράγκα για να ζουν στο Περιστέρι ή στη Σαλαμίνα.

   Ποιος τα έλεγε αυτά; Ο Τσίπρας. Πότε τα έλεγε; Την ημέρα που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Με αυτά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας, πριν μερικές βδομάδες.

    Ε, διαβάστε τώρα, τι δήλωσε ο κ.Τσακαλώτος, ο υπουργός που για λογαριασμό του Τσίπρα έκλεισε την συμφωνία με την τρόικα όσον αφορά στους πλειστηριασμούς, μιλώντας προχτές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αντιγράφουμε από το Real.gr (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=463522&catID=1):

«Αυτός που με εισόδημα 1200 ευρώ, αγόρασε ένα οίκημα 180 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή για λόγους νεοπλουτισμού, ίσως είναι προτιμότερο να μένει στο Περιστέρι. Δεν μπορούμε να καλύψουμε και αυτόν (…)»
  
  Αυτά φέρεται να είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσακαλώτος. Ότι είναι «νεοπλουτισμός» να μένεις στην Αγία Παρασκευή και κατόπιν της συμφωνίας του με την τρόικα καλόν είναι να πας να μείνεις στο Περιστέρι…    
   
 Ειλικρινά, δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Δεν έχουμε να σχολιάσουμε τίποτα.
  
  Περιοριζόμαστε στα εξής:

- Πρώτον, βάλτε και ξανακούστε τις «δεσμεύσεις» Τσίπρα. Ακούστε τι έλεγε για τους νεοφιλελεύθερους που παίρνουν τα σπίτια των οικονομικά γονατισμένων ανθρώπων και μετά τους στέλνουν στο Περιστέρι, στην Αγία Βαρβάρα κι από κει στο τσαντίρι.

   Αμέσως μετά ξαναδιαβάστε τον Τσακαλώτο να προσδιορίζει – σε εφαρμογή της πολιτικής του Τσίπρα και με απόσταση μόλις λίγων εβδομάδων από τα ακριβώς αντίθετα που εκφωνούσε ο Τσίπρας στη Βουλή – πώς, πραγματικά, αντιλαμβάνεται το Περιστέρι εκείνη η πολιτική που υποδύεται την «αριστερή» την ίδια ώρα που απειλεί να γεμίσει τον τόπο με τσαντίρια.
   
 Και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δεύτερον, η αγριότητα των πλειστηριασμών από χθες το βράδυ έγινε νόμος του κράτους. Γεγονός που μας οδηγεί στην αδιαμφισβήτητη αλήθεια: Όταν η αγριότητα γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση μετατρέπεται σε καθήκον. Και τούτο με τη σειρά του, σε ότι αφορά εκείνους που ορέγονται τα λαϊκά σπίτια, δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από τις δύο λέξεις, που ειπώθηκαν από τους κομμουνιστές χθες στη Βουλή: «Μολών λαβέ»!

1 σχόλιο: