Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Να «θάψει» την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις επιχειρεί το Ευρωκοινοβουλίο

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΥΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Να «θάψει» την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις επιχειρεί το Ευρωκοινοβουλίο


Να «θάψει» την Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) για τις οφειλόμενες στην Ελλάδα πολεμικές επανορθώσεις από το γερμανικό κράτος για τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής επιχειρεί η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου. Η αναφορά που είχε υποβληθεί στις 15-10-2014 και στηρίχθηκε από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, είχε χαρακτηριστεί αρχικά από την παραπάνω Επιτροπή «παραδεκτή».
Τώρα, η Επιτροπή αυτή εισάγει την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασής της, την επόμενη Πέμπτη 2 Ιούνη, με την πρόταση να κλείσει, χωρίς καμία έρευνα, επικαλούμενη σχετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «το ζήτημα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ». 

Είχε προηγηθεί η ίδια απαράδεκτη και προκλητική απάντηση από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνγκερ, το Μάρτη του 2015 στην, από 18-2-2015, σχετική επιστολή σ’ αυτόν της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ, όπως άλλωστε και οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, δεν έτρεφαν ούτε τρέφουν ασφαλώς καμία αυταπάτη ότι θα μπορούσαν τα όργανα της ΕΕ, μιας ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας να στηρίξουν τις δίκαιες απαιτήσεις του λαού μας. 

Όμως πρέπει και από αυτή την εξέλιξη ο λαός να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, που με κάθε τρόπο πασχίζουν να εξωραΐσουν τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της αστικής διαχείρισης.

 Η στάση του Ευρωκοινοβουλίου και όλων των οργάνων της ΕΕ και στο ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων τους αφήνει όλους ακόμη μια φορά εκτεθειμένους και υπόλογους απέναντι στο λαό, πολύ περισσότερο που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις όπως κι η σημερινή συνειδητά υπονόμευσαν και υπονομεύουν την ικανοποίηση των δικαίων του λαού μας.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα αντιταχθούν στην προσπάθεια «θαψίματος» της Αναφοράς και μέσα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει αποφασιστικά τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από το γερμανικό κράτος να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι δίκαιες αξιώσεις του ελληνικού λαού από τα εγκλήματα του φασισμού σε βάρος του πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων των λαών της Ευρώπης που έζησαν την κτηνωδία του ναζισμού και του φασισμού, τον νίκησαν με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και τις θυσίες των κομμουνιστών.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου