Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

Κάτοικοι Ωραιοκάστρου: Κάνενα προσφυγόπουλο σε ελληνικό σχολείο - Έπαρση σημαίας στο 1ο ΔημοτικόΣυνέλευση πραγματοποίησαν κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου πριν από λίγη ώρα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Έπειτα από ομιλίες, οι κάτοικοι αποφάσισαν για τα μέλη που θα συστήσουν τον σύλλογο που θα τους εκπροσωπεί αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαίας.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί στα σχολεία του δήμου, καθώς όπως λένε τα δικά τους τα παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, όπως το ότι κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Σε περίπτωση, μάλιστα, που παιδιά προσφύγων παρακολουθήσουν τελικά μαθήματα στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, οι ίδιοι προειδοποιούν με αποχή των δικών τους παιδιών.

Επιπλέον, υποστηρίζουν την κίνηση γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, προκειμένου να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα, δηλώνοντας ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη. Ακόμη, τονίζουν ότι θα στηρίξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης αν χρειαστεί.

Δείτε τα βίντεο του Thestival:

Ω

Ωραιόκαστρο: Έπαρση σημαίας, εθνικός ύμνος και νέο όχι στα προσφυγόπουλα [vids]

ρα

αστρο: Έπαρση σημαίας, εθνικός ύμνκνπροσφυγόπουλα [vόκαστρο: Έσημαίαςεθνικός ύμνος κπροσφυγόπουλα [vids]

Πηγή http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου