Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ξέχασαν την «μπουγάδα»...



Οι αθλιότητες των χρυσαυγιτών στην προχτεσινή μέρα της δίκης της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και τα νέα ντοκουμέντα για τον ναζιστικό και γι' αυτό εγκληματικό χαρακτήρα του ναζιστικού μορφώματος της ΧΑ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν επιπλέον λόγους ώστε οι εργαζόμενοι και η νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα για την απομόνωσή της.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αν τουλάχιστον κρίνουμε από τις «διαπρύσιες» ανακοινώσεις της τελευταίας βδομάδας και από πρωτοσέλιδα και άρθρα σαν τα χτεσινά της «Αυγής», φαίνεται ότι βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία για να πλασάρουν το αφήγημα που κόβουν και ράβουν τελευταία και συμπυκνώνουν στο ψευτοδίλημμα, «συντήρηση» και «ακροδεξιά» ή «προοδευτικές» δυνάμεις, «νομιμότητα» και «δημοκρατία»; Βέβαια, για να σταθεί ένα τέτοιο κατασκεύασμα χρειάζεται να «σβήσουν» ξετσίπωτα και ορισμένες «λεπτομέρειες» που δείχνουν πόσο ψεύτικες είναι αυτές οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις αστικές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες απ' άλλους δρόμους υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα. Οπως και να σβήσουν το γεγονός ότι τα ναζιστικά μορφώματα τα θρέφει όχι η «αμήχανη, ασυντόνιστη και αδικαιολόγητα αργή αντίδραση της Πολιτείας», όπως λέει η «Αυγή», αλλά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος που και οι ίδιοι στηρίζουν από κυβερνητικές θέσεις.


***
 
Κάπως έτσι είπαν, με τις τελευταίες τους ανακοινώσεις και την αρθρογραφία, να «σφυρίξουν αδιάφορα», λες και απευθύνονται σε λωτοφάγους, για ορισμένα από τα δικά τους «έργα και ημέρες» απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα. «Ξέχασαν», για παράδειγμα, ότι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που πριν από ένα μήνα είχε τους χρυσαυγίτες για ντεκόρ στις κυβερνητικές φιέστες στο Καστελόριζο, με την «Αυγή» μάλιστα την επόμενη μέρα να έχει φάτσα - κάρτα τη φωτογραφία του Κασιδιάρη σε «ενσταντανέ» με τους κυβερνητικούς βουλευτές, υποστηρίζοντας λίγο - πολύ ότι εκείνη τη μέρα, ο Ερντογάν «δεν έβγαλε ούτε κιχ (!) γιατί αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας στη Βουλή, μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας υπό τον Καμμένο, βρέθηκαν στο Καστελόριζο, δίπλα στην Τουρκία»! «Ξέχασαν» και ότι «στο κομμάτι του πολιτικού συστήματος που πρέπει να αντιμετωπίσει τη σφοδρή κριτική επειδή όταν δεν επεξεργαζόταν σενάρια στη βάση της δήθεν "σοβαρής Χρυσής Αυγής", έστρεφε το βλέμμα της αλλού», ανήκουν και τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μόλις πριν από ένα μήνα μιλούσαν για «προσπάθεια ένταξης στο δημοκρατικό πλαίσιο» του ναζιστικού μορφώματος.

«Ξέχασαν» και ότι πολύτιμο έδαφος για να «αλωνίζουν με τον ρατσιστικό τους λόγο όπου υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες» οι ναζί, δίνει η πολιτική της ΕΕ, που στηρίζουν με χέρια και πόδια, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, και μάλιστα κάτω από άθλιες συνθήκες, αλλά και δηλώσεις όπως αυτές του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι «σε όποιον μετανάστη δεν αρέσει» η αθλιότητα που του προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πάει αλλού.
Ξέχασαν ότι τη «νομιμότητα» δεν την επικαλούνται μόνο τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος για λογαριασμό τους, αλλά την επικαλούνται δύο χρόνια τώρα και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής τους έδειξαν πολύ μεγάλη «ευαισθησία» για τη συμμετοχή των υπόδικων χρυσαυγιτών βουλευτών στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

***
 
Εξάλλου, μιας που αναφέρουν και την υπόθεση του κομμουνιστή δημάρχου της Πάτρας, που σέρνεται σε δίκη επειδή στην πράξη αντιτάχθηκε στους ναζί και στο ρατσιστικό δηλητήριο, λίγο όψιμα σα να γίνονται οι δηλώσεις στήριξης από κυβερνητικά στελέχη. Γιατί αν θυμόμαστε καλά είχε προηγηθεί τοποθέτηση του αρμόδιου τότε υπουργού Εσωτερικών, που εγκαλούσε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τη Χρυσή Αυγή ως «κοινοβουλευτικό κόμμα», υποδεικνύοντας μάλιστα στους χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της δημοτικής αρχής. Δεν ενημέρωσαν κιόλας ότι κάθε άλλο παρά «αργή» ήταν η κινητοποίηση κρατικών μηχανισμών, όπως είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, που εγκαλούν τη δημοτική αρχή ότι έδρασε «παράτυπα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει δηλαδή εκείνο που και η ιστορική πείρα, αλλά και η στάση όλων των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων έχει επιβεβαιώσει: Το ναζιστικό μόρφωμα όχι απλά δεν είναι κάτι «ξένο» στο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά σπλάχνο από τα σπλάχνα του και χρήσιμο εργαλείο ώστε είτε με το «άπλωμα στα μανταλάκια» είτε με το «ξέπλυμα» και το «χάιδεμά» του ως μαντρόσκυλου των καπιταλιστών να στρατεύεται ο λαός στους στόχους της αστικής τάξης. Κι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Τ. Γαλ.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου