Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Πρωτοβουλία και ψήφισμα για την αποχή της Ελλάδας από τη Eurovision

 
 
Η Ελλάδα δεν πρέπει με τη συμμετοχή της να νομιμοποιήσει τη χρήση βίας του Ισραήλ κατά των αμάχων γειτόνων του. Καλούμε την ΕΡΤ ΑΕ να απέχει από τη EUROVISION 2019.


Ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται να υποδεχτεί το διαγωνισμό της Γιουροβίζιον τη νέα χρονιά στην Ιερουσαλήμ, για να την νομιμοποιήσει ως πρωτεύουσα του νέου κράτους του, οι αντιδράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες πληθαίνουν. Κάποιες σκέφτονται να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση, ενώ ακόμα κι η διοργανώτρια αρχή φαίνεται να σκέφτεται ως εναλλακτική λύση τη διεξαγωγή του θεσμού στην Κύπρο ή την Αυστρία, για να αποφύγει το ενδεχόμενο ενός μαζικού μποϊκοτάζ, που θα τσαλάκωνε το προφίλ της διοργάνωσης.

Στη χώρα μας, μπορεί η “αριστερή κυβέρνηση” να βλέπει ως στρατηγικό σύμμαχο το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να μην έχει τέτοιες ανησυχίες, ξεκίνησε όμως διαδικτυακά μια πρωτοβουλία από την Έρη Ρίτσου, για τη συλλογή υπογραφών σε ένα ψήφισμα, που ζητάει να μη συμμετάσχει η Ελλάδα στο διαγωνισμό της νέας χρονιάς, νομιμοποιώντας έτσι τις μαζικές δολοφονίες και τη χρήση βίας από την πλευρά του Ισραήλ.

Ακολουθεί αναλυτικά το σκεπτικό και το σύντομο συνοδευτικό κείμενο του διαδικτυακού ψηφίσματος, που μπορείτε να το βρείτε -και αν συμφωνείτε, να υπογράψετε- ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.
Οι συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και η μαζική δολοφονία Παλαιστινίων στις 14 Μαϊου 2018 καθιστούν ανήθικη τη συμμετοχή της χώρας μας στον μουσικό διαγωνισμό Eurovision 2019. Η Ελλάδα δεν πρέπει με τη συμμετοχή της να νομιμοποιήσει τη χρήση βίας του Ισραήλ κατά των αμάχων γειτόνων του. Καλούμε την ΕΡΤ ΑΕ να απέχει από τη EUROVISION 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου