Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

5ετής φυλάκιση σε όσους καταγράφουν ισραηλινούς «εν δράσει»!



Μετά την παγκόσμια καταδίκη του Ισραήλ για την πρόσφατη σφαγή στη Γάζα, το Ισραηλινό Κοινοβούλιο παίρνει τα μέτρα του

5ετής φυλάκιση σε όσους καταγράφουν ισραηλινούς «εν δράσει» 
Προτείνει νόμο που απαγορεύεται τη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των εγκλημάτων των στρατιωτών του.
Με το νομοσχέδιο προτείνεται πενταετής φυλάκιση για οποιονδήποτε:
«Βιντεοσκοπεί, φωτογραφίζει ή / και καταγράφει στρατιώτες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με σκοπό να υπονομεύσει το πνεύμα των στρατιωτών και των κατοίκων του Ισραήλ» και δέκα χρόνια φυλάκισης για οποιονδήποτε «σκοπεύει να βλάψει την κρατική ασφάλεια.»

5ετής φυλάκιση σε όσους καταγράφουν ισραηλινούς «εν δράσει» 
Θα τιμωρούνται επίσης όσοι διανέμουν φωτογραφίες ή βίντεο σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσα ενημέρωσης, εμποδίζοντας αποτελεσματικά τους δημοσιογράφους και περιορίζοντας την ελευθερία του τύπου.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του νομοσχεδίου αναφέρεται:
«Για πολλά χρόνια το κράτος του Ισραήλ έχει δει ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγραφής των ισραηλινών στρατιωτών. Αυτό γίνεται μέσω βίντεο, φωτογραφιών και ηχογραφήσεων από αντι-Ισραηλινές και φιλοπαλαιστινικές οργανώσεις, όπως: B’Tselem, Machsom Watch Women, Breaking the Silence.»

5ετής φυλάκιση σε όσους καταγράφουν ισραηλινούς «εν δράσει»
Ο επεκτατισμός του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με παρατηρητές, θα χρησίμευε αρχικά για να στοχοποιήσει ισραηλινές και εβραϊκές οργανώσεις που δουλεύουν καθημερινά βοηθώντας τους Παλαιστίνιους
και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την ισραηλινή κοινωνία και να  κάνουν γνωστή την εγκληματική δράση των στρατιωτών στα κατεχόμενα.
Οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν μια μακρά ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δολοφονιών, και το νομοσχέδιο αυτό θα παγιώσει την ατιμωρησία.

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος ανακοίνωσε την Πέμπτη,  ότι θα ζητήσει την έγκριση για την κατασκευή περίπου 2.500 νέων παράνομων οικισμών στη Δυτική Όχθη.

5ετής φυλάκιση σε όσους καταγράφουν ισραηλινούς «εν δράσει»
Ο ακροδεξιός υπουργός Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν
Δηλώνοντας:
«Δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε την Ιουδαία και τη Σαμάρεια (την κατεχόμενη Δυτική Όχθη) και εκπληρώνουμε αυτή τη δέσμευση.
Τους επόμενους μήνες, θα ζητήσουμε έγκριση για χιλιάδες επιπλέον οικιστικές μονάδες.
Θα προωθήσουμε την οικοδόμηση σε όλη την Ιουδαία και τη Σαμάρεια, από τα βόρεια προς τα νότια, σε μικρές κοινότητες και σε μεγάλες κοινότητες.»
Πηγή: Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου