Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Ελεύθερα τα δύο παιδιά – Η Ελλάδα όμηρος



Ελεύθερα τα δύο παιδιά – Η Ελλάδα όμηρος




Η απελευθέρωση και η επιστροφή στη χώρα, των δύο ένστολων παιδιών, μελών των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αποτελούν μια θετική εξέλιξη. Η άδικη σύλληψη και κράτηση τους, ήταν απόρροια των γενικότερων επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών παιχνιδιών στην περιοχή που πυροδοτούν και την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, πλήρωσαν βαρύ προσωπικό τίμημα, με την φυλάκιση τους, επί 167 μέρες στις Τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης. Η σύλληψη τους χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν, ως μέσο για την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, ενταγμένο και στις αντιπαραθέσεις – παζάρια του Τουρκικού καθεστώτος με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.  


To γεγονός πιστοποιείται και από την εξόφθαλμη παρέμβαση της Ουάσιγκτον, στις παρασκηνιακές διεργασίες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συναντήσεις Αμερικανών και Τούρκων Αξιωματούχων. Οι πιέσεις του Αμερικανικού παράγοντα, σε μια περίοδο που οι σχέσεις Λευκού Οίκου και Άγκυρας διέρχονται έντονους κλυδωνισμούς, δεν εμφορούνταν ούτε από «ανθρωπιστικά», ούτε από ΝΑΤΟικά «συμμαχικά» αισθήματα για την τύχη των δύο παιδιών. Εξάλλου στα πλαίσια των κανόνων του ΝΑΤΟ, το θέμα θα έπρεπε να έχει λυθεί με συνοπτικές διαδικασίες, παρότι ο ΓΓ της «λυκοσυμμαχίας» είχε φροντίσει να υποδυθεί το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. 

Οι ΗΠΑ, πάντως, θέλησαν να δείξουν, λίγες ώρες μετά την άφιξη των στρατιωτικών στην Ελλάδα, πως είχαν τον πρώτο ρόλο στη λύση του ζητήματος. 

Ο Τζ. Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, απηύθυνε – μέσω τουίτερ – τα  συγχαρητήριά του προς τους συναδέλφους του στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Μαζί με τα συγχαρητήρια παρέθεσε και δημοσίευμα που φιλοξενεί δήλωσή του από τις 16 Μαΐου 2018, με την οποία επεσήμανε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Τουρκία, «έπρεπε να είχαν επιστρέψει» στην πατρίδα.

Eίναι εμφανές ότι το θέμα οδηγήθηκε σε άλλους ατραπούς, στρωμένους με τους νέους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την περιοχή.  Η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, αποτελεί άλλο ένα κομμάτι του παζλ, στο υπό διαμόρφωση νέο σκηνικό. Η απελευθέρωση τους, σε μια πολύ δύσκολη χρονική καμπή για την κυβέρνηση Τσίπρα, μετά την τραγωδία στο Μάτι, «ανακουφίζει» επικοινωνιακά την κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που ποικιλοτρόπως συμβάλουν στην στήριξη της. Δίνουν «οξυγόνο – μήνυμα», όμως  και στην κυβέρνηση Ερντογάν, που βλέπει την Τουρκική λίρα και οικονομία να καταρρέουν κάτω από τις πιέσεις των ελεγχόμενων από τις ΗΠΑ αγορών. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η θετική εξέλιξη για την απελευθέρωση των δύο παιδιών, δεν πρέπει να συσκοτίσει την ουσία. Πίσω από την ευχάριστη εξέλιξη – στο φόντο των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων και παιχνιδιών – υπάρχει η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αναχθεί σε «σημαιοφόρο», για την προώθηση των Αμερικανικών επικίνδυνων σχεδιασμών στην Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή της ελληνικής άρχουσας τάξης που προσβλέπει σε γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, αξιοποιώντας την διαφαινόμενη απόφαση της Ουάσιγκτον, για πρόσκαιρη ανακατανομή των ρόλων ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, επιχειρεί να καλύψει το «κενό» που αφήνουν τα ρήγματα στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας. 

Οι συγκεκριμένοι ρόλοι, όμως αποκτούν νέο περιεχόμενο με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού εντάσσονται στην όξυνση των αντιθέσεων Ουάσιγκτον  – Μόσχας, που αποτυπώνονται και στην ένταση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, να προσδεθεί πλήρως στο άρμα του Λευκού Οίκου. Να μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανική βάση στρατιωτικής εξόρμησης, με αναβάθμιση των ορμητηρίων Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Ακτίου, Ανδραβίδας. Να εκτελέσει με συνέπεια εντολές και σχέδια που εκπονούνται από τα επιτελεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν αποτελούν ακίνδυνες διαδικασίες. Η χώρα γίνεται όμηρος στα χέρια των ιμπεριαλιστικών κέντρων.  

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν πρόκειται να συμβάλει στην εξομάλυνση των «ελληνοτουρκικών σχέσεων» και τη «φιλία των λαών», όπως έσπευσαν να την μεταφράσουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.  Δεν μπορεί να συγκαλύψει την ένταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αφού πλέον η έκβαση τους, έχει παραδοθεί στις «ορέξεις» του «θείου Σαμ»…

* Η φωτογραφία δεξιά από γελοιογραφία στο pontiki.gr

1 σχόλιο:

  1. {ΚΑΙ "ΒΓΗΚΑΝ" ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ" ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΦΥΣΗ" ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ! ΚΑΙ "ΒΓΗΚΑΝ" ΟΙ ΧΑΜΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ... ΠΑΝΑΓΙΑΣ! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΙΣΘΑΙ! ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ (ΠΑΝΑΓΙΕΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΧΘΥΣ;;; ΟΥΔΕΜΙΑ ΡΕ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ!!! ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ for 99 Years ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ! ΟΥΤΕ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ" ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΞΕΦΤΥΛΕΣ!!!}

    Προ ΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΛΛΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΈΝΑ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ" ΣΧΟΛΙΟ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ... "Η" ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΛΕΣ" (ΣΟΥΜΕΛΑ/ΠΑΡΙΣΙΩΝ/ΚΑΝΕ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΞΕΝΗΤΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ ΌΛΑ ΤΑ "ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΕΝΑ" ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΡΘΟΥΝ ΞΑΝΑ... ΚΑΖΑΤΖΙΔΗΣ) ... ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ!!! ... μόλις λέμε Δόξα Τον Θεό αμέσως μετά λέμε ... βοήθα Παναγιά!!! ... ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!!


    ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΡΙΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΕΣ!!!

    ΣΑΜΟΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΧΕΔΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ (ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΣ ... ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΗΝΕΣ-ΧΡΟΝΙΑ!!!)!!!

    ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑΡΑΤΑ!!!

    ...Εμείς ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΜΗΝΕΣ (προς το παρόν!)! ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΣΕ ... ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ: ΜΕΤΑ ΠΑΡΟΔΟ 72 ΩΡΩΝ/3 ΗΜΈΡΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΦΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ (ΌΧΙ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ) ΤΟΤΕ ... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

    Η ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΎΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!!

    ΑΛΛΑ ΌΤΑΝ ΟΙ "ΓΛΩΣΣΕΣ" ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΜΑΙ Κ..ΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ FUNDS ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΕΚΡΟΦΙΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ;;;

    ΑΛΛΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ (1) ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΔΙΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

    .... ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ (1) ΦΟΡΑ!!!

    Στην ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ "ΕΛΛΗΝΑ/ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΘΑ ΚΤΥΠΟΥΝ/ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ!!!

    ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ/ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ!!!


    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ Η ΔΥΝΑΜΙΣ!!!




    -----------------------------------------------------------------------------

    ΥΓ.1. Συνιστούμε Τελείως Φιλικά στον Πρόεδρο Της Τουρκικής Δημοκρατίας ΓΙΑ Το Συμφέρον Του Τουρκικού Λαού ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΣΤΕΙΗ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ! ΆΣ ΠΑΡΕΙ ΏΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΩΝ ΠΩΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΥΓ.2. ... λέτε να βγάλουν απόφαση τα Τουρκικά Δικαστήρια για χρηματική αποζημίωση για την παράνομη Αιχμαλωσία Των Δύο Ελλήνων Αξιωματικών;;; Εεεεεεε! ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή