Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ποιούς προστατεύουν τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης;






Από atexnos3 στο Φεβ 15, 2019 Πολιτική
 
Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Η παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας, με παραταγμένες κλούβες και άντρες των ΜΑΤ, χθες το απόγευμα μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΕΔΥΕΘ και ταξικών σωματείων, έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με την παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού εξοπλισμού στην πόλη. 

Για άλλη μια φορά, 20 χρόνια μετά το νατοϊκό μακελειό της Γιουγκοσλαβίας, η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων. Τότε ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έδινε κυριολεκτικά γη και ύδωρ στις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που, μέσω της Βόρειας Ελλάδας, εφορμούσαν ενάντια στο λαό της γειτονικής χώρας. 


Στο «Ριζοσπάστη» της 26ης Φλεβάρη 1999, στο άρθρο με τίτλο «ΝΑΤΟικό στρατόπεδο το λιμάνι» διαβάζουμε μεταξύ άλλων: “Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και το αεροδρόμιο “Μακεδονία” έχουν μετατραπεί σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, ενώ η συμπρωτεύουσα, αλλά και σχεδόν ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία μοιάζει με στρατοκρατούμενη περιοχή. Ενα πολεμικό ορμητήριο σε βάρος των λαών της Βαλκανικής στήνεται με τη συμμετοχή της Ελλάδας η οποία έχει παραχωρήσει γη, αέρα και θάλασσα στις υπηρεσίες των αιματηρών σχεδίων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και προετοιμάζεται να συμμετέχει με δύναμη 800 ανδρών στο εκστρατευτικό σώμα που τμηματικά μεταβαίνει στην ΠΓΔΜ απ’ όπου – όταν κριθεί σκόπιμο από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές – θα προχωρήσει για το Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να επιβάλει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων των μακελάρηδων των λαών.»

Σήμερα, δυο δεκαετίες αργότερα, είναι η «κυβέρνηση της αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατρέψει την ελληνική επικράτεια σε απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο, εμπλέκοντας τη χώρα μας και το λαό της σε μεγάλους κινδύνους. Η παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικού εξοπλισμού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο σε περίπτωση κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολεμικής εμπλοκής, καθώς η πόλη καθίσταται αυτόματα στρατιωτικός στόχος.


Η χθεσινή δε εικόνα των αστυνομικών δυνάμεων, στο λιμάνι της πόλης, να φρουρούν τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες από τον «εχθρό λαό» που διαδήλωνε υπέρ της ειρήνης, έρχεται να προστεθεί στο άλμπουμ της αμερικανοδουλείας και του ΝΑΤΟτσολιαδισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο λαός της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος σε αυτό το έγκλημα. Οι φονιάδες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν σκορπίσει το θάνατο στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, που απειλούν και εκβιάζουν χώρες όπως συμβαίνει με τη Βενεζουέλα, που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν έχουν καμια θέση ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά στην Ελλάδα. 

Απέναντι στους αμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, την κυβέρνηση Τσίπρα, τη ΝΔ και τα λοιπά αστικά κόμματα που σιγοντάρουν αυτήν την κατάσταση, το μήνυμα πρέπει να δωθεί με τον πιο ξεκάθαρο και ισχυρό τρόπο: Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου