Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί τόση φασαρία;


Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, σε όλη την ιστορική του πορεία, ενισχύεται από τα μέλη του, τους βουλευτές του, τους εργαζόμενους, από το λαό
Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, σε όλη την ιστορική του πορεία, ενισχύεται από τα μέλη του, τους βουλευτές του, τους εργαζόμενους, από το λαό
Για πολλοστή φορά, το τελευταίο διάστημα, γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από τις πηγές χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, τα δάνεια αυτών και των στελεχών τους. 
Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν μπορεί να μη γεννήσει την απορία: Γιατί να σηκώνεται τώρα αυτός ο κουρνιαχτός;

Είναι εμφανές πως είμαστε σε μία περίοδο τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων και σε αυτήν την πορεία τα κόμματα του κεφαλαίου διαγωνίζονται για το ποιο θα πάρει το χρίσμα του πιο άξιου υπηρέτη του συστήματος.

Στο φόντο όλων αυτών των θεμάτων της επικαιρότητας για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την απολογία Τσουκάτου, το περιστατικό με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, καθόλου τυχαία και με έναν ύποπτο συντονισμό εξαπολύθηκε ακόμα μία συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ, από την αντικομμουνιστική φυλλάδα «Δημοκρατία», έως τον κ. Γ. Πεταλωτή του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ των μνημονίων.


Η μεν πρώτη έγραψε ότι δήθεν «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νόμου σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, ενώ χρηματοδοτείται για να κάνει φιέστες για τον Αρη», ο δε Πεταλωτής, την ίδια μέρα (!) και με την ίδια αφορμή, ισχυριζόταν στην κρατική ΕΡΤ1 ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα που εισέρεε προς όλα τα κόμματα, ακόμα και στα αριστερά, τα προοδευτικά κόμματα, σε κόμματα που δεν ήταν εξουσίας», υποστηρίζοντας ψευδώς ότι «το ΚΚΕ αρνήθηκε τον δημόσιο έλεγχο που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου». Βέβαια, οι συκοφαντίες αυτές αποκαλύφθηκαν και απαντήθηκαν από το Κόμμα μας.

Εχουν ξεκάθαρη στόχευση
 
Οσο κι αν θέλουν να κρυφτούν, η στόχευσή τους είναι ξεκάθαρη: Για μια ακόμη φορά προσπαθούν να εμπλέξουν με ψέματα και αντικομμουνισμό το ΚΚΕ στο γαϊτανάκι των σκανδάλων, της διαφθοράς και των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, που υφαίνουν χρόνια τώρα τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους.
Οσο και να παιδεύονται, όμως, το ΚΚΕ όχι μόνο δεν φοβάται, ίσα ίσα επιδιώκει να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Κανένας δεν μπορεί σήμερα να ταυτίζει το ΚΚΕ ούτε με τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ούτε με χρηματοδοτήσεις τύπου Τσουκάτου (16 δισ. δραχμές από επιχειρήσεις μόνο για τις εκλογές του 2000).

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Ας αφήσουν λοιπόν τα υπονοούμενα κατά μέρος, γιατί είναι γνωστό ότι το Κόμμα μας, σε όλη την ιστορική του πορεία, ενισχύεται από τα μέλη του, τους βουλευτές του, τους εργαζόμενους, από τον λαό. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, είναι τόσο ευρέως γνωστό, που αναφέρθηκε ακόμα και στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων: «Κύριο χαρακτηριστικό των οικονομικών του ΚΚΕ είναι οι εισφορές των μελών, των βουλευτών και των φίλων του».

Επιπλέον, το Κόμμα μας δέχεται ελέγχους από ορκωτούς λογιστές - ελεγκτές, από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, προσκομίζει και δημοσιεύει ισολογισμούς - απολογισμούς κ.ά.

Το ΚΚΕ δεν έχει επίσης σχέση ούτε με την υψηλή δανειοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τα κόμματα που έχουν πάρει δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ (από κοινού αποτελούν πάνω από το 96% του δανεισμού όλων των κομμάτων μαζί), που έχουν εκχωρήσει για τα δάνεια αυτά την κρατική επιχορήγηση παράλληλα σε πολλές τράπεζες, που μέχρι και σήμερα, όπως γράφεται, δεν είναι ενήμερα ως προς τα δάνεια που έχουν πάρει.

Σε αντίθεση, τα δάνεια του ΚΚΕ δεν είναι ούτε υπέρογκα, ούτε επισφαλή. Οπως έχουμε ξαναεπισημάνει, το ΚΚΕ πήρε δάνεια για να μπορέσει να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες και υποχρεώσεις. Τηρήθηκαν για τα δάνειά του αυτά όλες οι νόμιμες διαδικασίες και το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο.

Για τον δανεισμό του, πέρα από την κρατική χρηματοδότηση, την οποία εκχώρησε μόνο σε μία τράπεζα και ποτέ πολλαπλά, έδωσε και επαρκέστατες εμπράγματες εξασφαλίσεις στις τράπεζες, όπως κανένα άλλο κόμμα δεν έκανε. Μάλιστα, χάρη στη στήριξη και ενίσχυση των μελών και των φίλων του, κατάφερε να εξοφλήσει τις δύο περιπτώσεις δανείων του και να είναι καθ' όλα ενήμερο ως προς αυτό που απομένει.

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, είναι πολύ πρόσφατη η μνήμη από την προσπάθειά του να ταυτίσει το ΚΚΕ με τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος και των κομμάτων του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην υπόθεση με τα δάνεια των κομμάτων, να μας εμφανίσει στο ίδιο κάδρο, μια προσπάθεια στην οποία βέβαια δώσαμε απάντηση με γνωστό δημοσίευμα και αποκαλύψαμε τη στόχευσή της.

Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ βολικές η αντιπαράθεση και η επιφανειακή κοκορομαχία γύρω από τα σκάνδαλα και την «αδιαφάνεια». Είναι, όμως, γελασμένοι αν πιστεύουν ότι έτσι θα εμποδίσουν έναν κόσμο προοδευτικό, αριστερό, που διαφωνεί με τις πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο οποίος έχει απαυδήσει με την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, να απαγκιστρωθεί από τα ψέματά τους και να επιλέξει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Καθόλου τυχαία, επίσης, δεν είναι στο πλαίσιο αυτό και δημοσιεύματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στα οποία μιλάνε για: Πολλές καπιταλιστικές επιχειρήσεις του ΚΚΕ με «βιτρίνα» αχυρανθρώπους και τζίρους δισεκατομμυρίων, για υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΚΕ στο σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα με αντάλλαγμα να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

Οποιος σήμερα εκφράζει υπονοούμενα για το Κόμμα, όπως τα παραπάνω, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να στρώνει το έδαφος στη Χρυσή Αυγή.

Απάντηση στον βούρκο είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ
 
Πάνω από όλα όμως ήρθε πλέον η ώρα να βγουν πολιτικά συμπεράσματα, μιας και πάει πολύ να παριστάνουν τα «θύματα» και τις «αθώες περιστερές» αυτά τα κόμματα που ρήμαξαν το λαό της χώρας μας με τους φόρους, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, που εφάρμοσαν μέχρι κεραίας τα μνημόνια.

Το Κόμμα μας σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι δεν έχει κάτι να κρύψει ούτε να φοβηθεί. Η στάση, οι θέσεις και η δράση του είναι κρυστάλλινες και μάλιστα τις έχει εκφράσει και καταθέσει και γραπτά με κάθε ευκαιρία στη Βουλή, στις εξεταστικές επιτροπές και στις αρμόδιες αρχές: Να γίνουν οι έρευνες που χρειάζεται να γίνουν, να αποδοθούν όλες οι πολιτικές ευθύνες, όπως και να διερευνηθούν και να αποδοθούν και όλες οι τυχόν ποινικές ευθύνες για τις υποθέσεις που βγήκαν στην επικαιρότητα και αφορούν παράνομες δανειοδοτήσεις κομμάτων και στελεχών, κρυφές πολιτικές συναλλαγές, μίζες κ.λπ. Να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Καλούμε όμως τον λαό να βγάλει συμπεράσματα από το βούρκο που κυριαρχεί στο καπιταλιστικό σύστημα, από τη διαφθορά που είναι συνθήκη αναγκαία και απόλυτα σύμφυτη με τον καπιταλισμό, που όλα τα αστικά κόμματα υπερασπίζονται.

Δεν πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι να «τσιμπήσουν» στον σκόπιμα στημένο αυτό καβγά, που μόνο σκοπό έχει να θολώσει τα νερά και να αποκρύψει το εξίσου μεγάλο σκάνδαλο, αυτό της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν κατά γράμμα όλα τα αστικά κόμματα, πετσοκόβοντας τα δικαιώματα και τη ζωή τους. Σήμερα είναι πλέον ανάγκη των καιρών η ενίσχυση του ΚΚΕ από το λαό.

Καλούμε το λαό να συμπορευτεί με το ΚΚΕ παντού και στις εκλογικές αναμετρήσεις. Γιατί θέλουμε να τελειώσουμε με τη δυσωδία του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα αποτελέσει την πραγματική απάντηση και στην ακροδεξιά και το φασισμό, για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα, στα συμφέροντα που τον γεννούν και τον τρέφουν.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να γκρεμίσει την εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση. Εχει αποδειχτεί σε όλη την Ιστορία - και τη σύγχρονη - ότι ο ναζισμός με το ένα χέρι δολοφονεί εργαζόμενους και αγωνιστές σαν τον Π. Φύσσα και με το άλλο χέρι συνεργάζεται και στηρίζει το κεφάλαιο. Τα προβοκατόρικα ψέματα τύπου Γκέμπελς των ναζιστών της Χρυσής Αυγής για τα οικονομικά του ΚΚΕ δεν πρόκειται να τα πιστέψει κανένας τίμιος άνθρωπος. Είναι σίγουρο ότι ο λαός θα τους στείλει εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της Ιστορίας.


Σταυρούλα ΜΠΟΥΤΑ
Δικηγόρος
 
 
Ριζοσπάστης  Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου