Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Κλακαδόρο


 
Αυτούσια την προπαγάνδα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αναπαράγουν ενάντια στο ΠΑΜΕ οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μέσα από την ιστοσελίδα τους. Οπως κάνει και ο απερχόμενος πρόεδρος - εργατοπατέρας Παναγόπουλος, τριγυρνώντας στα κανάλια, έτσι και οι υπόδικοι φασίστες μιλούν για «διάλυση του συνεδρίου» από το ΠΑΜΕ, ενώ κατηγορούν και την αστυνομία επειδή δεν κατέστειλε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους! Οπως και να το δει κανείς, το ταξικό ένστικτο της εργοδοσίας δεν κρύβεται. Εχει αμολήσει από τη μία τους εργατοπατέρες και από την άλλη τα μαντρόσκυλά της, τους χρυσαυγίτες, ενοχλημένη που δεν επιβλήθηκαν οι νόθοι αντιπρόσωποι - μαϊμού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι αν κάποιος ξέρει καλύτερα από μπραβιλίκια και μαφιόζικες πρακτικές, αυτοί είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, κάτι που το έχουν αποδείξει στο Πέραμα, στο λιμάνι του Πειραιά κ.α. Οπότε, φαίνεται ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εκτός από την κυβέρνηση βρήκε άλλον ένα πολύτιμο υποστηρικτή στο βρώμικο έργο της...

Ψάξε ψάξε
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Αυγής» κατά την επίσκεψη του Εβο Μοράλες, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η διαφορά μιας «προοδευτικής» από μια νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τη φορολογία, είναι ότι η νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση θέλει να μειώσει τη φορολογία των πλουσίων, που είναι καταστροφική για τους πολλούς! Οσο να 'ναι βέβαια, η απάντηση είχε την πλάκα της, αφού λίγα μόλις 24ωρα πριν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε μειώσει το συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών από το 15% στο 10%, με τους βιομήχανους να πανηγυρίζουν! Και δεν είναι μόνο αυτό: Την προηγούμενη μέρα, στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση, αρνήθηκε την κατάργηση του άρθρου που παρέχει φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με το «συνυποσχετικό» που υπέγραψε μαζί τους, θα φορολογούνται «εθελοντικά» και με «ό,τι έχουν ευχαρίστηση», ενώ αυτή τη βδομάδα συζητιέται στη Βουλή ένα ακόμα «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, γεμάτο από φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οσο για τους «πολλούς», η κυβέρνηση έχει ήδη προνομοθετήσει το νέο τσεκούρι στο αφορολόγητο από το 2020, ακόμα και για μισθωτούς των 500 ευρώ, πέρα από όλα τα υπόλοιπα μέτρα της φοροληστείας που διατηρούνται στο ακέραιο. Αυτοί είναι οι «προοδευτικοί» που πολεμάνε τάχα τον νεοφιλελευθερισμό, εφαρμόζοντας τα ίδια ακριβώς μέτρα, από την ατζέντα του κεφαλαίου. Οσο και να ψάξει, ο λαός δεν θα βρει τις διαφορές τους. Τη διαφορά πρέπει να την κάνει ο ίδιος με τον αγώνα του και ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού.

Βάζουν πλώρη
 
Σε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τις λεγόμενες «υβριδικές απειλές», που εγκρίθηκε την προηγούμενη βδομάδα, ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η θέσπιση ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού που θα επιτρέπει τον έλεγχο της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, «ώστε να αποφευχθεί η χρήση κάποιων κομμάτων και κινημάτων για σκοπούς αποσταθεροποίησης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος από το εσωτερικό». Προτείνονται επίσης μέτρα ελέγχου του διαδικτύου και παρεμβάσεις στο επίπεδο των εκπαιδευτικών συστημάτων, ώστε «να βελτιωθεί η ικανότητα των πολιτών να εντοπίζουν την παραπληροφόρηση και να αντιδρούν σε αυτήν», όπως και η ενίσχυση διαφόρων «ειδικών ομάδων» που έχει συγκροτήσει η ΕΕ με επίκεντρο τα Δυτικά Βαλκάνια. Στη δε ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ, που δημοσίευσε το Σαββατοκύριακο ο «Ριζοσπάστης», περιλαμβάνεται ξεχωριστή ενότητα με τίτλο «Συνεργασία με τους πολίτες», όπου μεταξύ άλλων αναπτύσσεται η «ευρεία ποικιλία εργαλείων» που αξιοποιεί το ΝΑΤΟ για να στρατεύσει στους σκοπούς του, αφού, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, «η ενεργός συμμετοχή των πολιτών είναι καθοριστική για την προώθηση των προσπαθειών και των δραστηριοτήτων της Συμμαχίας». Αν τα παραπάνω τα συνδυάσει κανείς και με την πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, η οποία σε ξεχωριστή ενότητά της θέτει ως στόχο, μέσα από την ενίσχυση «εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων», «οι Ελληνες πολίτες να κατανοήσουν τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να υποστηρίξουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τις ΗΠΑ, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή», το πράγμα δεν θέλει και πολλή φαντασία: Κυβέρνηση, αστικά κόμματα, εκλεκτοί τους στην Τοπική Διοίκηση και κάθε λογής μηχανισμοί βάζουν «πλώρη» για νέα ...ρεκόρ ευρωατλαντισμού.

«Συνεργασίες» - ξέπλυμα
 
Την «άσκηση ενός νέου τύπου δημόσιας διοίκησης» διαφήμισε η περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ισραηλινής κυβέρνησης. Αφού συζήτησε με τους εκπροσώπους μιας κυβέρνησης που συνεχίζει την παράνομη κατοχή εδαφών και τον εποικισμό στα Παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονώντας καθημερινά τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι διερευνά τις δυνατότητες πιο στενής συνεργασίας και ότι «παραδειγματίζεται» από τη διαχείριση των αποβλήτων στο Τελ Αβίβ. Είναι σαφές ότι οι μπίζνες που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με το Ισραήλ έχουν τεράστιο εύρος και απλώνονται από τα Ενεργειακά, που πλέκουν το κουβάρι των ανταγωνισμών στη Ν/Α Μεσόγειο, μέχρι άλλου είδους συνεργασίες, στις οποίες δεν χάνει την ευκαιρία να χωθεί και η Τοπική Διοίκηση, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, η Περιφέρεια ξενάγησε την ισραηλινή αντιπροσωπεία στα έργα «βιτρίνας» στο παραλιακό μέτωπο, που η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει «Αθηναϊκή Ριβιέρα», διαφημίζοντας το τουριστικό προϊόν για λογαριασμό των μεγαλοξενοδόχων. Και αυτή η ...διεθνής διάσταση της δραστηριότητας της περιφερειακής αρχής, που δεν διαφέρει σε τίποτα απ' όσα έκαναν ή υπόσχονται ότι θα κάνουν οι υποψήφιοι και των άλλων αστικών κομμάτων, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής.

Γκεμπελίσκοι
 
Αξιοποιώντας την «πάσα» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που με την πολιτική της εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα και παραδίδει τη φροντίδα τους στις διάφορες ΜΚΟ, όσο και από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Παλλήνης, που «πετάνε την μπάλα στην κερκίδα», οι βουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επικείμενη εγκατάσταση δομής ασυνόδευτων ανηλίκων στο Γέρακα, κατέθεσαν όχι μία, αλλά δύο Ερωτήσεις στη Βουλή για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στα προσφυγόπουλα. Κι επειδή ως γνωστόν το ψέμα είναι η δεύτερη φύση τους, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, λένε ότι τάχα «παρόμοια δομή φιλοξενίας των ασυνόδευτων είχε δημιουργηθεί και στην Παιανία και η κινητοποίηση των κατοίκων σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή οδήγησαν στην απομάκρυνσή της». Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική, αφού με παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει ομόφωνη απόφαση ότι τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι ευπρόσδεκτα, ενώ η δομή έκλεισε όταν τελείωσε το σχετικό πρόγραμμα. Αλλά και στο δήμο Παλλήνης, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο οι διάφορες ρατσιστικές κραυγές όσο και τα «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε» της δημοτικής αρχής που «σφυρίζει αδιάφορα», πήραν απάντηση από την κινητοποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και από κατοίκους της περιοχής. Με δυο λόγια, οι γκεμπελίσκοι δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν για να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και τα παραμύθια τους.





Ριζοσπάστης   Τρίτη 19 Μάρτη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου