Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

18η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 29-10-2019


Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην 18η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου 29-10-2019 και τα τρία ψηφίσματα που πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.  

 




ΨΗΦΙΣΜΑΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

            Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο καύσης απορριμματογενών αποβλήτων, ως φθηνό καύσιμο στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» και οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο, όπως στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία και απαιτεί μία σειρά από μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

            Η καύση των παραπάνω απορριμμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή και εκπομπή οργανικών ενώσεων όπως διοξίνες,φουράνια, οξείδια του αζώτου. Αυτά προκαλούν καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαταραχές στο αναπνευστικό και ουροποιητικό σύστημα, υπέρχρωση δέρματος και υπερτρίχωση, πολυνευροπάθεια, αδυναμία στα κάτω άκρα, αισθητικές διαταραχές (όραση, ακοή, όσφρηση και γεύση), μέχρι και ψυχιατρικές διαταραχές.


            Πλανάται όποιος νομίζει ότι οι επιπτώσεις της καύσης θα είναι κατά τόπους γιατί ο αέρας δεν γνωρίζει σύνορα και περιοχές. Το γνωρίζει καλά ο λαός της Μαγνησίας που εισπνέει το δηλητηριώδες καυσαέριο της ΑΓΕΤ.

            Προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση, ο  καθορισμός σύγχρονων όρων αποκομιδής με ανανέωση του εξοπλισμού, η υγειονομική ταφή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στη διαχείριση των αποβλήτων. Αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στα πλαίσια ενός ενιαίου κρατικού φορέα με ολοκληρωμένο κεντρικό σχεδιασμό.

            Προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Δήμο μας.

            Απαιτούμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις και δεσμεύσεις όλων των εμπλεκόμενων δημόσιων αρχών ενάντια στην καύση. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η καύση πετ κοκ και σκουπιδιών από το «ΤΙΤΑΝ» Ευκαρπίας. Δεσμευόμαστε ότι  ο Δήμος μας θα ενημερώσει τον κόσμο και θα μπει δυναμικά μπροστά για την αποτροπή παρόμοιων σχεδίων.


29-10-2019

ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


(ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ)

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
            Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιόκαστρου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καμία ιδιωτικοποίηση δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών, καμία περικοπή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. 
            Δεν συμφωνούμε με το άρθρο 179 με το οποίο δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα της καθαριότητας, του πράσινου και του ηλεκτροφωτισμού, χωρίς καν αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση στο δημοτικό συμβούλιο. 
            Διαφωνούμε με τη παραχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους της δυνατότητας για επενδύσεις (λχ μεταλλεία, αιολική ενέργεια), όπου και με όποιους όρους αυτοί θέλουν, σε βάρος των δημοτών και του περιβάλλοντος.
            Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία» και απαιτούμε την άμεση μονιμοποίησή τους και μία σειρά μέσων και μέτρων για την προστασία τους (μέσα ατομικής προστασίας, διενέργεια εμβολιασμών και ιατρικών εξετάσεων, απαγόρευση να τοποθετούνται στα απορριμματοφόρα).
29-10-2019
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
(ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ)
 




ΨΗΦΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


           
 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου καταγγέλλει και καταδικάζει την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες άμαχους νεκρούς και μεγάλο αριθμό και άλλων ξεριζωμένων. Η Τουρκία συνεχίζει τη δολοφονική επιχείρηση σε βάρος των Κούρδων, με την κάλυψη και ανοχή των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ. Οι δήθεν κυρώσεις τους σε βάρος της Τουρκίας στην ουσία αποτελούν συγκάλυψη για το «πράσινο φως» που έδωσαν για την εισβολή της στη Συρία. Εξάλλου είναι πολύ πρόσφατη η πείρα του πόσο άσφαιρες ήταν οι αντίστοιχες κυρώσεις της ΕΕ για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

            Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

            Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον συριακό λαό.-


29-10-2019


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


(ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου