Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση: Της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκαστρου για την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο.



Η επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, κρυφοί και φανεροί ρόλοι.




Οι ευθύνες για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, βαρύνουν τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν.
             Ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δεν προέβη σε σχετικό αποχαρακτηρισμό της περιοχής, ενώ είχε όλο το χρόνο και τη νομική δυνατότητα να το πράξει. Η δική μας δημοτική αρχή, δεν τον πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον και από τους δύο, δεν έγινε αντιληπτή η ανάρτηση στο διαδίκτυο της έγκρισης της αποκεντρωμένης διοίκησης για το λατομικό χώρο, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυνατότητα της δικαστικής προσφυγής.  
            Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαίο παραβρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι και φορείς, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής "αντιπολίτευσης" καθώς και δύο από τους πολλούς υποψήφιους δημάρχους της τελευταίας. Ο εκπρόσωπος δε του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, προσπάθησε, να χρονοτριβήσει ώστε να καθυστερήσει  η παρουσίαση των θέσεων του Κ.Κ.Ε από τον βουλευτή Σάκη Βαρδαλή.

             Οι τοπικοί παράγοντες του δήμου μας, τηρούν σιγή ιχθύος για τις συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Ιδιαίτερα τονίζουν τις τάχα περιβαλλοντικές και οικολογικές ευαισθησίες της κυβέρνησης και του ευαίσθητου "Μακεδονομάχου" και ακόλουθου του αμερικανού πρεσβευτή σε όλα τα στρατηγικά σημεία της περιοχής, περιφερειάρχη.
            Οι περισσότεροι των τοπικών "εκπρόσωπων", στην ουσία δεν αντιτάσσονται στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από την "επένδυση". Τα οποιαδήποτε δικονομικά ή άλλης φύσης τερτίπια τους δεν μπορούν να κρύψουν την ευρεία συναίνεσή τους στην πράξη.
            Από την άλλη, έχουμε την κεντρική πολιτική των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, που παραδίδει στους επιχειρηματικούς ομίλους, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, που τους διασφαλίζει τον κατάλληλο χωροταξικό σχεδιασμό, τους αναπτυξιακούς νόμους με κίνητρα και επιδοτήσεις, τη νομιμοποίηση καπιταλιστικών επενδύσεων ακόμα και σε δασικά οικοσυστήματα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε και η διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ουσιαστικά να μην μπαίνει κανένα εμπόδιο στην εκμετάλλευση της γης από ιδιώτες, να μην γίνεται κανένας έλεγχος, καμία κρατική παρέμβαση στην ποσότητα και τον τρόπο εξόρυξης.    
                                                     Ταυτόχρονα έχουμε την πλήρη έλλειψη από πλευράς της δημοτικής αρχής ενός προγράμματος κοινωνικής - περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής με έργα και υποδομές, που δεν θα καταστρέφουν, αλλά θα εμπλουτίζουν το φυσικό  περιβάλλον (λ.χ. δασικές ζώνες, ανάδειξη ορεινού όγκου) και θα αναδεικνύουν τα ιστορικά στοιχεία και μνημεία της περιοχής.
            Μόνη ελπίδα, η αντίσταση με οργανωμένο και μαζικό αγώνα ενάντια στο επιχειρούμενο νέο έγκλημα  στην περιοχή μας. Καμία επανάπαυση στην ολιγόχρονη αναβολή λόγω των ασφαλιστικών μέτρων. 
            Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να παλέψουν ενάντια σ’ αυτά τα αντιλαϊκά σχέδια. Αυτές οι διαπιστώσεις, πρέπει να λειτουργήσουν σαν ένα ακόμα ασφαλές κριτήριο μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με τη ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση", να σταλεί το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να μπαίνουν στο ζύγι της κερδοφορίας του κεφαλαίου οι ζωτικές μας ανάγκες. Για μια ανάπτυξη με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, που θα βάλει στο προσκήνιο την ολόπλευρη προστασία του λαού. Ο ορυκτός πλούτος να γίνει πραγματικά λαϊκή περιουσία και η αξιοποίησή του να βάζει μπροστά κυρίως τις ανάγκες μας.
   Θεμελής  Άγγελος
                                                             
 Υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου