Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους και συναυλία στις 29 Αυγούστου



Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 7 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με αφορμή την 84η ΔΕΘ.

Σε ανακοίνωση επισημαίνει πως «συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας, με κορύφωση τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ». Ενημερώνει πως την Πέμπτη 29 Αυγούστου προχωράει στις 7 το απόγευμα σε ομιλία και συναυλία - γλέντι στο πάρκο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:


«Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις προγραμματικές της δηλώσεις φέρνει στο τραπέζι νέα παραπλάνηση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Με την κοροϊδία περί "δίκαιης ανάπτυξης", "επιστροφής στην κανονικότητα", "τέλος των μνημονίων", προσπαθεί να πείσει ότι μέχρι το 2060 πρέπει να γίνουν ανεκτές από το σύνολο του λαού μας οι συνεχείς απώλειες σε μισθό, συντάξεις, κοινωνική πρόνοια.

Έχει γίνει ήδη σαφές ότι οι αντιλαϊκές "μεταμνημονιακές δεσμεύσεις", τα ματωμένα πλεονάσματα, οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τα διάφορα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του κεφαλαίου.  Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος ο οποίος θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας!

Ο νέος υπουργός φρόντισε να πάρει ήδη θέση πλάι στη συνδικαλιστική μαφία η οποία τις ίδιες μέρες που ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ψήφιζαν από κοινού τον απεργοκτόνο νόμο, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τον κατάπιε αμάσητο. Όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία προσπαθώντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου αλλά παράλληλα σιγόνταρε. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρόεδρου της ΓΣΕΕ πως "η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της", δήλωση-βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της.

Να μην τολμήσουν. Το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται σε αυτό, γνωρίζουν τον τρόπο που μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί η κυβερνητική πολιτική και το μακρύ χέρι του κράτους και της εργοδοσίας που επιδιώκουν να βάλουν μέσα στις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Έξω τα τσιράκια και οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τις γραμμές των σωματείων. Δε θα περάσει.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη, Πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 μ.μ.».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου