Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Στο δικό μου κάνει κρος, στο δικό σου μοτοκρός


Αν μη τι άλλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρόγραμμα.

Και βόλτα-ποδηλατάδα στην Πάρνηθα πήγε.

Και τη σύζυγό του είδε να κάνει μότο-κρος.

Και φωτογραφίες με περαστικούς έβγαλε…

Όλα αυτά χωρίς μάσκες, αποστάσεις και το παραμικρό μέτρο προστασίας.

Εντάξει, πώς κάνετε έτσι; Εξάλλου σε ανοιχτούς χώρους δεν κολλάει ο ιός. Εκτός και αν διαδηλώνεις στο Πολυτεχνείο (με αποστάσεις και μάσκες), οπότε το πράγμα αλλάζει και σε βαφτίζει ο κυβερνητικός λόχος “επίδοξο δολοφόνο”.

Στην Πάρνηθα δεν κολλάει, στο Πολυτεχνείο κολλάει.
Στο δικό σου κάνει κρος, στο δικό μου μοτο-κρος…

Αλλά όταν θες να ξεδώσεις, να βρεθείς στη φύση και να αθληθείς, δε σε σταματάει τίποτα. Ιδίως αν πρέπει να κάψεις τις θερμίδες που πήρες από το λαχταριστό τσουρέκι του Τερκενλή. Και ιδίως όταν είσαι ο πρωθυπουργός και δε δίνεις λόγο σε κανέναν, όπως καλούνται να δώσουν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί για την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Και τι να κάνει δηλαδή; Δεν έχει δικαίωμα δηλαδή να ξεσκάσει; Μήπως είστε κι εσείς τίποτα μίζεροι αριστεροί που ενοχοποιούν τη χαρά -χώρια ότι επενδύουν στην καταστροφή;

Μπορεί ο Μητσοτάκης να δείχνει ένα σοβαρό πρόβλημα ενσυναίσθησης (δεν έχουν πρόβλημα τα νοσοκομεία, η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει…), όταν έχουμε εκατό νεκρούς τη μέρα, ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι και αν το κάνει, κινδυνεύει με πρόστιμο -για πολύ απλά πράγματα, όπως αυτά που κάνει ο πρωθυπουργός με την παρέα του, στις φωτογραφίες- αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Ο Μητσοτάκης μπορεί να έχει ό,τι πρόγραμμα θέλει και να μη δίνει λογαριασμό. Το πρόβλημα είναι πως αυτό που δεν είχε στο πρόγραμμά του ήταν να θωρακίσει τη χώρα και το υγειονομικό της σύστημα. Αν το έκανε αυτό, δε θα είχαμε εκατό νεκρούς τη χώρα, ούτε θα χτυπούσε τόσο άσχημα η βόλτα του στην Πάρνηθα -και ας μην τηρεί τα μέτρα προστασίας, για τα οποία η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο στους νέους, τους διαδηλωτές κοκ.

Το πρόβλημα δεν είναι η ατομική ευθύνη -που ολοφάνερα δεν τηρεί ο Μητσοτάκης. Αλλά τι έκανε στο κομμάτι που του αντιστοιχεί για αυτή τη ρημάδα την κρατική ευθύνη, που μένει πάντα στο απυρόβλητο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου