Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Να σταλεί πίσω η επαίσχυντη χορηγία του ΤΙΤΑΝ!



Η διοίκηση του Δήμου – μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΥΝΣ – έκανε δεκτή μία επαίσχυντη χορηγία 10.000 ευρώ από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, για να καλύψει μέρος των εξόδων πολιτιστικών εκδηλώσεων (Μερκούρεια 2020).

Να θυμίσουμε πως η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με τις πλάτες κυβέρνησης και περιφέρειας Κ.Μ., κατάφερε να αποσπάσει άδεια καύσης απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της στην Ευκαρπία.
Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ξανά ΝΔ), προσπαθούν να “καθαγιάσουν” την χρήση των αποβλήτων ντύνοντας τα με φιλοπεριβαλλοντικό μανδύα. 

Με διάφορα νομοθετήματα και υιοθετώντας κατά γράμμα τις φιλομονοπωλιακές οδηγίες της Ε.Ε., βάπτισαν τα αστικά απόβλητα ως «εναλλακτικά καύσιμα» προωθώντας σταδιακά την καύση τους.

Δεκάδες μαζικοί φορείς των δυτικών συνοικιών της πόλης μας (ανάμεσά τους και φορείς του Δήμου μας) και χιλιάδες πολίτες αντιτάχθηκαν σε αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, αφού η καρκινογόνος καύση απορριμμάτων εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο για την υγεία του λαού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε φέρει έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο (15/4/20) ψήφισμα καταδίκης και απαγόρευσης της καύσης των σκουπιδιών.
Η διοίκηση του Δήμου όμως (από κοινού με τις παρατάξεις «Άλμα στο Μέλλον»-Ωραιόπουλος και «Κοινωνική Συνεργασία»-Ζάχαρης), αρνήθηκαν να το ψηφίσουν ζητώντας … “διαβούλευση”.

Από τότε βέβαια και παρά τις επίμονες προσπάθειες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το θέμα δεν ξαναήρθε για συζήτηση.

Σήμερα ενημερωθήκαμε πως η Δημοτική Επιχείρηση δέχτηκε αυτή την επαίσχυντη χορηγία από την τσιμεντοβιομηχανία.
Η διοίκηση του δήμου είναι υπόλογη για την άθλια αυτή συναλλαγή.
Δωρεές και καλοπιάσματα για να κουκουλωθεί (με τον μανδύα του “χορηγού”) η καρκινογόνος καύση των απορριμμάτων που θα γίνεται στην γειτονιά μας.
Να είναι σίγουροι πως ο λαός του Δήμου μας και οι μαζικοί του φορείς, δεν θα τους το επιτρέψουν.

ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου