Τρίτη 20 Απριλίου 2021

“Ακούστε τους παίκτες και τους φιλάθλους!” – Το ΚΚ Βρετανίας απορρίπτει την επίθεση στο παιχνίδι της εργατικής τάξης

 


Το ΚΚ Βρετανίας παίρνει θέση για την ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ, όπου συμμετέχουν έξι αγγλικές ομάδες, και την εμπορευματοποίηση του αθλήματος, που απειλεί τον λαϊκό του χαρακτήρα. Ακολουθεί η τοποθέτηση-ανακοίνωση, που την αλιεύσαμε από το Twitter.

Ακούστε τους παίκτες και τους φιλάθλους

Η πρόταση για την Σούπερ Λιγκ είναι μια προσπάθεια των πλούσιων συλλόγων να εγκαθιδρύσουν ένα μονοπώλιο και να λύσουν το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν. Η Μπαρτσελόνα είναι αντιμέτωπη με οικονομική κρίση και ένα χρέος 1 δις λιρών. Η Ρεάλ δεν μπορούσε να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι, η Γιουβέντους πρέπει να βρει 100 εκατομμύρια λίρες ως το τέλος Ιουνίου, οι ιδιοκτήτες της Ίντερ έψαξαν για έκτακτη χρηματοδότηση τον Φεβρουάριο.

Εκτός του ότι είναι μια γλαφυρή μεταφορική εικόνα ενός καπιταλισμού βουτηγμένου στα χρέη που επιδιώκει να συνδέσει την επιβράβευση με τον προϋπάρχοντα πλούτο και προνομιακή θέση, παρά με την αξία, [η πρόταση] είναι εντελώς ενάντια στις επιθυμίες των πραγματικών χορηγών του παιχνιδιού, των φιλάθλων: κανείς δεν ρώτησε αν το ήθελαν αυτό, γιατί ήξεραν πως η απάντηση θα ήταν ένα εμφατικό “ΟΧΙ”.

Το ΚΚΒ απορρίπτει εξ ολοκλήρου αυτή την επίθεση στο παιχνίδι της εργατικής τάξης. Καλούμε για άμεση αφαίρεση βαθμών και την επιβολή σοβαρών προστίμων σε όλους τους συλλόγους που εμπλέκονται. Το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των “εγώ” των πλούσιων ανθρώπων που νομίζουν πως είναι ιδιοκτήτες του ωραίου παιχνιδιού μας. Ο κομμουνιστής παραγωγός αθλητικών podcast και υποψήφιος για τις τοπικές εκλογές του Μάη στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, Στιούαρτ Μιλς, λέει: Αυτή η σύγκρουση είναι στα σπάργανα εδώ και χρόνια, καθώς οι σύλλογοι γίνονταν ολοένα και πιο διαχωρισμένοι από τους φιλάθλους που τους δημιούργησαν, στις καλές και τις άσχημες στιγμές. Τώρα εναπόκειται πάλι στους φιλάθλους να παλέψουν για να διασώσουν την ψυχή ενός υπέροχου αθλήματος.

COMMUNISTS - ‘LISTEN TO FANS AND PLAYERS’ - The super league proposal is an attempt by the wealthy clubs to establish a perpetual monopoly and to resolve their debt issues: Barcelona are £1bn in debt and in financial crisis. 1/6
Image
95
2
Copy link to Tweet

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου