Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Βάζουν στρατιώτες... για να βγάζουν τις συντάξεις στον e-ΕΦΚΑ αντί για πρόσληψη προσωπικού Facebook logo

 


  Πηγή: Eurokinissi

 

Στρατιώτες βάζει η κυβέρνηση για να βγάζουν τις συντάξεις στον e-ΕΦΚΑ, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό!

Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΣΥΠΑ), σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εγκατέστησαν στην Α΄ Διεύθυνση Συντάξεων του Δημοσίου, δεκαεννέα στρατιωτικούς (2 μόνιμους και 17 στρατιώτες) προκειμένου να βγάλουν τις συντάξεις του υπουργείου Παιδείας (εκπαιδευτικούς κλπ.) και των υπαλλήλων των υπουργείων!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι απολύονται σε 2-3 μήνες, ούτε καν προλαβαίνουν να μάθουν και θα "απασχολούν" και τους συναδέλφους να τους εκπαιδεύσουν.

Μία άλλη ομάδα από φαντάρους πήγε στον Πειραιά αρχικά στο τ. ΙΚΑ και στη συνέχεια στο ΝΑΤ για να βγάζουν τις συντάξεις των ναυτικών! Λίγο διάστημα νωρίτερα μετέφεραν υπαλλήλους από τον Ιατρικό Σύλλογο στην οδό Σταδίου (Β΄ Διεύθυνση Συντάξεων Δημοσίου) προκειμένου να βγάζουν τις συντάξεις των υγειονομικών!».

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως «χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις ΔΕΝ θέλουν να βγαίνουν συντάξεις και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να δυσκολεύουν τις εργασιακές μας συνθήκες ώστε να μην μπορούμε να βγάζουμε συντάξεις γιατί έτσι επιτυγχάνουν αφ' ενός μεν να δυσφημούν τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και τους υπαλλήλους στα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να διαφημίζουν την ιδιωτική ασφάλιση και τους ιδιώτες και αφ' ετέρου να δημιουργούν πλασματικά αποθεματικά στα Ταμεία.

Σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ έπρεπε να δοθούν αν έβγαιναν σε ένα μήνα 350.000 εκκρεμείς συντάξεις και δίνονταν και τα αναδρομικά στους δικαιούχους. Με τα χρήματα των συνταξιούχων κάνουν εσωτερικό άτοκο δανεισμό και μετά λένε υποκριτικά ότι θέλουν να βγαίνουν οι συντάξεις με το "πάτημα ενός κουμπιού".

Ούτε δουλειά του Στρατού, ούτε δουλειά των συνταξιούχων, ούτε δουλειά των ιδιωτικών γραφείων είναι να βγάζουν συντάξεις.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα χρειάζεται ο e-ΕΦΚΑ για να βγαίνουν οι συντάξεις άμεσα και να αποδίδονται στους απόμαχους της δουλειάς, χωρίς μεσάζοντες, ταλαιπωρία και αδιανόητες καθυστερήσεις».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου