Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ενισχύουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

 

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ

 

 

Σε ανακοίνωσή του για την σημερινή Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, που εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Με τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, εντείνεται η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή, προωθούνται οδυνηρές "διευθετήσεις" με όχημα τις λεγόμενες "Συμφωνίες του Αβραάμ", σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Σήμερα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ με την καπιταλιστική Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας "επισκιάζει" το δράμα δεκαετιών του Παλαιστινιακού λαού, το επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά: Η σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η πλευρά της κοινωνικής προόδου, είναι η πλευρά του τερματισμού κάθε ξένης κατοχής, με τους λαούς νοικοκύρηδες στους τόπους τους.

Σήμερα καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία η ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει ακόμη πιο ενεργά την πολύμορφη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων, για:

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.
  • Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.
  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».
902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου