Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ Μια λαθροχειρία που δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια


Πηγή: Associated Press

Είναι πολύ γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει κι αποκαλύψει τεκμηριωμένα από την πρώτη στιγμή το απαράδεκτο κι ανυπόστατο «Τουρκολιβυκό σύμφωνο» με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, τοποθετήσεις του ΓΓ, όπως κι άλλων στελεχών και βουλευτών, τόσο στη Βουλή όσο και στην Ευρωβουλή. Το ΚΚΕ με ευθύνη υπογράμμισε τους μεγάλους κινδύνους που αυτό περικλείει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ανέδειξε επίσης τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη το 2011 καθώς κι όλων των αστικών κομμάτων που την στήριξαν. Γιατί αυτή η επέμβαση άνοιξε το δρόμο στο διαμελισμό και τη διάλυση της Λιβύης, το «Τουρκολυβικό σύμφωνο» και στο ντόμινο αμφισβητήσεων συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή την κρυστάλλινη τοποθέτηση επιχείρησαν να παρακάμψουν ο γνωστός καθηγητής… στην ψευδολογια, βουλευτής της ΝΔ Καιρίδης μαζί με τον αποκρουστικό εσμό ακροδεξιών ιστοσελίδων τύπου …Μακελειού.

Με μια άθλια λαθροχειρία εμφανίζουν το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «η κατάσταση στη Λιβύη» ως «ψήφισμα για το Τουρκολιβυκό σύμφωνο» και τερατολογούν με σκοπιμότητα σε βάρος του ΚΚΕ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ψήφισμα τέθηκε ενιαία σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια και δεν μπήκε σε ξεχωριστή ψηφοφορία η σχετική αναφορά στο «Τουρκολυβικό σύμφωνο».

Ενημερώνουμε και πάλι ότι η μοναδική φορά που τέθηκε σε ξεχωριστή ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ΕΚ -και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση- η καταδίκη του «Τουρκολιβυκού συμφώνου» ήταν τον Ιούνη του 2022 με μορφή τροπολογίας στην «Έκθεση Προόδου της Τουρκίας» και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ασφαλώς ψήφισαν υπέρ.

Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην λίστα όσων υπερψήφισαν η καταδίκη του «Τουρκολιβυκού συμφώνου» τον Ιούνη του 2022
Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην λίστα όσων υπερψήφισαν η καταδίκη του «Τουρκολιβυκού συμφώνου» τον Ιούνη του 2022

Όμως τι είδους ψήφισμα τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αυτή τη φορά και χρησιμοποιείται για το αντι - ΚΚΕ ξεσάλωμα; Η καθόλου βολική αλήθεια για τους ψευδολόγους είναι ότι δεν τέθηκε η καταδίκη του «Τουρκολιβυκού σύμφωνου» αλλά αντίθετα το ξέπλυμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και των βομβαρδισμών των ΕΕ – ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στη Λιβύη που οδήγησαν στο σημερινό χάρβαλο στη χώρα. Εκθειαζόταν η στρατηγική που ήταν το θερμοκήπιο που προετοίμασε το «Τουρκολιβυκό σύμφωνο». Αυτή λοιπόν τη στρατηγική καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ ακριβώς την ίδια στρατηγική στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ όσο και η ακροδεξιά κάθε απόχρωσης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο βουλευτής Καιρίδης κατηγορεί το ΚΚΕ για ένα ψήφισμα που αναφέρει μέσα «λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (αυτή του Ντμειμπά) εξακολουθεί να είναι η μόνη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα». Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση και τις δυνάμεις που έστησαν με την κυβέρνηση Ερντογάν το «Τουρκολιβυκό Σύμφωνο» κι ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας κλείστηκε για ώρες στο αεροπλάνο προκειμένου να μην τους συναντήσει. Περί αυτού το ψηφίσματος πρόκειται…

Πρόκειται για το ψήφισμα που στηρίζει όπως λέει «το πολύτιμο έργο της EUBAM Libya και της EUNAVFOR MED Irini, των αποστολών της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας (ΚΠΑΑ)», των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ με εκστρατευτικά σώματα καλώντας μάλιστα σε «ανανέωση της εντολής τους». Περί αυτού του ψηφίσματος πρόκειται…

Αλλά μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ο Καιρίδης ήθελε τόσο πολύ να είναι το ψήφισμα «για το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο» όπως δόλια το βάφτισε κι όχι για την κατάσταση διαμελισμού της Λιβύης τότε γιατί η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ δεν έθεσε την αναφορά του ψηφίσματος στο «Τουρκολυβικο Σύμφωνο» σε ξεχωριστή ψηφοφορία; Προφανώς και δεν ξεχάστηκαν…

Γνωρίζουν άριστα ότι τόσο εντός της ευρωοομάδας που ανήκει η ΝΔ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΚΛ)όσο και στις άλλες πολιτικές ομάδες υπάρχει σημαντικός αριθμός ευρωβουλευτών που δεν θα την υπερψήφιζαν, για αυτό τώρα αναγκάζονται και βαφτίζουν «το κρέας -ψάρι» ανακαλύπτουν για μια ακόμα φορά «περήφανες νίκες» της κυβέρνησης της ΝΔ, στις οποίες πρόθυμοι χειροκροτητές εμφανίζονται κι οι κάθε λογής ακροδεξιοί και φασιστοειδή. Γιατί είναι εξίσου γνωστό ότι η ΕΕ θεωρώντας την αστική τάξη της Τουρκίας στρατηγικό εταίρο με τις αναρίθμητες αποφάσεις - «χάδια»της ενθαρρύνει τις αξιώσεις της με στόχο να την αποσπάσει από την επιρροή της αστικής τάξης της Ρωσίας.

Να λοιπόν η πάσα αλήθεια για το ψήφισμα «για την κατάσταση στη Λιβύη» που με την ψήφο του το ΚΚΕ στην ευρωβουλή κατέστησε σαφές ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους λαούς όσο και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας που απειλούνται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΕΕ,ΝΑΤΟ, ΗΠΑ.

Μ.Ξ.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου