Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Πόνος

 

 

Σε μια από τις γνωστές αντι-ΚΚΕ αρλούμπες, η Πανδώρα του «Βήματος» χώρεσε σε έναν τίτλο τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Μπουχάριν και την Μποφίλιου. Τι πιο σύνηθες για μια στήλη που βγάζει το ψωμάκι της με τέτοιες σαχλαμάρες... Μας ενημερώνει λοιπόν ότι κανείς δεν ασχολείται με τα 100χρονα της ΕΣΣΔ και ότι το ΚΚΕ κάνει μνημόσυνα γιατί «οι νεκροί υπάρχουν μόνο όταν μιλάμε γι' αυτούς». Γι' αυτό μάλλον θα έγραψε μια ολόκληρη σελίδα «για τη μακαρίτισσα». Επειδή είναι... από το παρελθόν ο σοσιαλισμός. Μας λέει επίσης πως «η μόνη ανωτερότητα την οποία απέδειξε η Σοβιετική Ενωση (...) ήταν αυτή του αστυνομικού κράτους». Εδώ γελάνε μέχρι και οι κώδικες του «Predator» που «ανθούν» στον κόσμο της αστικής «ελευθερίας» και «δημοκρατίας».

Η Πανδώρα του «Βήματος» το έχει ψυχαναλύσει το πράγμα και βρήκε πως «το ΚΚΕ, η Μποφίλιου και τα συμπαρομαρτούντα δεν είναι απλώς γραφικότητες», αλλά «σχιζοφρένεια» που διατρέχει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας «που θέλει τα αγαθά του καπιταλισμού και τα ιδεώδη του σοσιαλισμού συγχρόνως, δηλαδή το εφικτό και το ανέφικτο μαζί». Γιατί, ως γνωστόν, τα αγαθά τα παράγουν οι φίλοι της Πανδώρας στα σαλόνια και εφικτό είναι ό,τι τους συμφέρει. Στο τέλος, ο αρθρογράφος του «Βήματος» απηύδησε κι έβγαλε τον πόνο του: «Θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια συζήτηση για το σχέδιο Μάρσαλ και το δόγμα Τρούμαν; (...) Μόνο στους χώρους της αμερικάνικης πρεσβείας».

Δεν ξέρουμε αν εκεί εμπνεύστηκε το κείμενο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι τον πόνο του τον συμμερίζονται απόλυτα εκεί στην πρεσβεία.

Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη», 13/12/22

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου