Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ Δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης της αστυνομικής βίας

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη: 

«Ο θάνατος του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ σε βενζινάδικο, προκαλεί δίκαιη οργή και αγανάκτηση.

Εδώ και μία εβδομάδα, αντί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι και οι εντολείς τους, να πουν έστω την αλήθεια για το περιστατικό, το μόνο που έχουμε είναι ανακοινώσεις οι οποίες διαψεύδονται από τα γεγονότα και μια άθλια προπαγάνδα που αναπαράγει τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Μάλιστα, όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενα δολοφονικά περιστατικά, η κυβέρνηση δεν διστάζει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους πιο αδύναμους κοινωνικά, εντείνοντας στο έπακρο την κρατική βία.

Το περιστατικό αυτό φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο τα περιστατικά αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που από τη μία ενισχύει την καταστολή απέναντι στον λαό, ενώ από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις κι ενόχους.

Φέρνει πάνω από όλα στο προσκήνιο την ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης η κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και των διάφορων ομάδων καταστολής ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, πανεπιστημιακή αστυνομία κι άλλων ειδικών κατασταλτικών μονάδων.

Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και τον λαό. Να αποσυρθούν και να καταστραφούν οι "Αίαντες" και κάθε άλλο κατασταλτικό μέσο. Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευθεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους. Να απαγορευθεί, επίσης, στις διαδηλώσεις-πορείες και διαμαρτυρίες του λαού η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Δεν θα περάσει καμιά προσπάθεια συγκάλυψης ούτε αυτής ούτε άλλων υποθέσεων αστυνομικής βίας. Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ανεκτό όχι μόνο από τα θύματα και τις οικογένειές τους, αλλά συνολικά από τον λαό και τη νεολαία». 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου