Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πολύ ευρύχωρη η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

-Στο εξώφυλλο της «Αυγής», στις 30 Ιανουαρίου, ενημερωθήκαμε ότι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί συνέντευξη του γνωστού αντικομμουνιστή Ν. Μαραντζίδη. Μάλιστα την ίδια ήμερα, σε ένα άλλο εξώφυλλο, αυτό της «Καθημερινής», μάθαμε πώς επίσης έχει άρθρο του Ν. Μαραντζίδη, με αφορμή τις δήθεν αποκαλύψεις του αντικομμουνιστή Σ. Ρατσένκο.

- Στις 14 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ισχυριζόμενος ουσιαστικά ότι η σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης «δεν εκφράζει όλη τη ΝΔ», στοχεύοντας προφανώς σε συγκεκριμένα στελέχη εντός της ΝΔ.

- Μόλις χτες, 17 Φεβρουαρίου, ο Γ. Τσίπρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενος σχετικά σε συνέντευξη στον ρ/σ «Παραπολιτικά» αν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με ένα κομμάτι της ΝΔ, απάντησε: «Ναι, η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο μέλλον με αυτό το κομμάτι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. (...) Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με ένα κομμάτι της κεντροδεξιάς που δεν θα είναι με τον κ. Μητσοτάκη.

Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στον χώρο της κεντροδεξιάς για κάτι τέτοιο». Την ίδια μέρα ο Π. Μανδραβέλης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», αφού αναφέρει στοιχεία έρευνας που αποτυπώνουν την γνωστή πλέον πολύτιμη συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπερψήφιση αντιλαϊκών νομοσχεδίων της κυβέρνησης της ΝΔ, καταλήγει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μεν σε σωστό δρόμο, αλλά έχει πολύ ακόμη να διανύσει». Στο τρίτο «περιστατικό» της ίδιας ημέρας ο σεσσημασμένος αντικομμουνιστής Κ. Μπογδάνος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της - υποψήφιας με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ - Αν. Γιάμαλη για να ξεράσει τον αντιΚΚΕ και εθνικιστικό του οχετό.

Τα «περιστατικά» είναι πολλά και σε συνέχεια για να χαρακτηριστούν συμπτώσεις, πολύ περισσότερο που έρχονται να προστεθούν στο ουσιαστικό πολιτικό δεδομένο που λέει ότι η στρατηγική σύμπλευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στην προώθηση των στόχων της ελληνικής αστικής τάξης εντός κι εκτός συνόρων, έχει ακόμα να δώσει πολύ περισσότερα από κάποιες «ατάκες»... Όσον αφορά τα «όρια» της προοδευτικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά όσο περνάει ο καιρός ξεχειλώνουν, όπως ήταν και αναμενόμενο...

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου