Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μέρα ντροπής για τον Δήμο Θεσσαλονίκης με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Την απαράδεκτη πρόταση και απόφαση της πλειοψηφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και της δολοφονίας δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά το 1936, να τιμήσει υποψήφιο βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, ως επιστήμονα(!) καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ίδια συνεδρίαση, μάλιστα απέρριψε πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Στις 9 Μάη, η Θεσσαλονίκη τιμά την εξέγερση της εργατιάς το 1936, που κατέληξε στη δολοφονία δεκάδων εργατών από την κυβέρνηση του φασίστα Μεταξά.

Στις 9 Μάη, όλος ο κόσμος, τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, ενάντια στο τέρας του ναζισμού, το 1945.

Αυτή την ημέρα η διοίκηση του δήμου έγραψε μια ακόμα μαύρη σελίδα στη θητεία της.

Όχι μόνο δεν τίμησε τη μέρα, αλλά με πρότασή της και απόφαση της πλειοψηφίας (διοίκηση Ζέρβα, οι δορυφόροι «συνεργάτες» της, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δήθεν "ανεξάρτητοι") του Δημοτικού Συμβουλίου (με ονομαστική ψηφοφορία όπως ζήτησε η "Λαϊκή Συσπείρωση") αποφασίστηκε να τιμηθεί με δωρεάν ταφή ο Ματθαίος Τσούγκας: Υποψήφιος βουλευτής της εγκληματικής - ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής του τομέα εσωτερικών και εκπρόσωπος του κόμματος "Έλληνες"(!!!) του έγκλειστου στις φυλακές ναζιστή - εγκληματία Κασιδιάρη και πρωταγωνιστή του "αντι-εμβολιαστικού κινήματος". Η δικαιολογία ότι τιμούν τον επιστήμονα δεν τιμά την κοινή λογική καθώς δεν τιμήθηκαν δεκάδες άλλοι επιστήμονες που έφυγαν.

Η αλίευση ψήφων των ορφανών της Χρυσής Αυγής από διάφορους χώρους αθωώνει τους ναζιστές εγκληματίες, καλλιεργεί το έδαφος για να πέσουν "στα μαλακά" στην έφεσή τους, να αποφυλακιστούν όσοι παραμένουν στις φυλακές (ήδη κυκλοφορούν ελεύθεροι). Μια ακόμα απόδειξη ότι ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού, τα τάγματα εφόδου του πολιτικού συστήματός του.

Στην ίδια συνεδρίαση, η διοίκηση του δήμου απέρριψε το αίτημα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (που στήριξε ο Σύλλογος Καθηγητών Χορού και άλλες παρατάξεις) να δεσμευτεί για την παραμονή της Ανώτερης Σχολής Χορού στην Τριανδρία, ενισχύοντας προεκλογικά τοπικιστικές αντιπαραθέσεις που καλλιεργούν αδιανόητες αντιπαραθέσεις της Σχολής με το Πολιτιστικό Κέντρο Τριανδρίας αντί να αποφασίσει την αξιοποίηση του άδειου σχολείου της περιοχής προς όφελος όλων των πλευρών, τις πολιτιστικές ανάγκες όλων των Τριανδριωτών.

Απέρριψε τη πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να αποδοθούν επιτέλους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου, να τους αποζημιώσει για τα Μέσα Προστασίας που αγόρασαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως προβλέπει ο νόμος και η διοίκηση παράνομα παρακρατά για 3 χρόνια ενώ μοιράζει εκατομμύρια σε εργολάβους.

Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου "τράβηξε" τη συνεδρίαση μέχρι τα ξημερώματα για να μη συζητηθούν οι τεράστιες ευθύνες του δήμου για τον τραυματισμό της μαθήτριας στην παιδική χαρά της Νέας Παραλίας, για την ανασφάλεια των έργων που παραδίνονται ολοκληρωτικά στους εργολάβους με μόνο κριτήριο τα κέρδη τους.

Η πλήρης - προκλητική υποταγή της διοίκησης Ζέρβα στα μεγάλα συμφέροντα και την κυβέρνηση, η επιδίωξή της να διασωθεί από την όλο και μεγαλύτερη λαϊκή κατακραυγή "κοιτώντας"» προς τα ακροδεξιά και αλλού για συμμαχίες, προδιαγράφει ακόμα μεγαλύτερο κατήφορό της».

902gr

1 σχόλιο:

  1. 9 Μάη 1936 Αναστασία Καρανικόλα: H πρώτη γυναίκα νεκρή
    Αυτή έπρεπε να τιμάμε, την Σύντροφισα μας και όχι τον Τουση που έγινε απο μια σύμπτωση ήρωας
    για την ιστορία,για να μαθαίνουν αυτοί που δεν είναι απο το Ασβεστοχώρι.

    Ο Τασος Τουσης ήταν επαγγελματίας οδηγός, δικό του αμάξι.
    Καμιά σχέση με συνδικάτα.
    Την ημέρα της απεργίας χάλασε το αμάξι του, και το πήγε στο
    συνεργείο, αυτός πήγε στο στέκι των Ασβεστοχωριτών, Συγγρού και Πτολεμαίων, για ούζα.
    Κατεβαίνοντας η διαδήλωση, προς Εγνατία, χτυπήθηκε από την αστυνομία.
    Ακούγοντας την φασαρία βγήκαν απο το καφενείο, και ο Τ Τουσης
    φώναξε προς την αστυνομία "τι κάνετε ρε πούστηδες χτυπάτε
    γυναίκες;" και πέταξε μια πέτρα στους αστυνομικούς.
    Τότε γυρνάει ενας απο τους αστυνομικούς και των πυροβολεί.
    Οι απεργοί πήγαν στην ανεγειρόμενης οικοδομή,ξηλώνουν μια πόρτα και βάζουν επάνω τον νεκρό και πάνε στο υπουργείο, εκεί τον βλέπει
    η μάνα του και βγήκε η περίφημη φωτογραφία,που είδε ο Γ. Ρίτσος, απο το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, και έγραψε, τον επιτάφιο.
    Ο Τασος Τουση δεν ήταν ΑΠΕΡΓΟΣ, ήταν ένας άνδρας της εποχής που έκανε οτι περνούσε απο το χέρι του για να γίνει "πλούσιος"
    Για περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο της αδελφή του.

    https://gkagkarin.blogspot.com/2022/05/h.html?showComment=1652160794118#c8012655552976799895

    ΑπάντησηΔιαγραφή