Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση μετονομασίας της οδού Επιδαύρου σε «Μήτσου Σαχίνη»


 

Τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να σταματήσει τη διαρκή παρελκυστική τακτική της και να υλοποιήσει άμεσα την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2017 για την μετονομασία της οδού Επιδαύρου σε οδό Μήτσου Σαχίνη στη Τούμπα καλεί η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ «η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην περίπτωση της αλλαγής ονομασίας της οδού Αλμπέρτο Νάρ με επαναφορά της ονομασίας Χρυσοχόου έδειξε πρωτοφανή ταχύτητα.

Βιάστηκε να γράψει μια ακόμα μαύρη σελίδα δικαιώνοντας τον συνεργάτη των Γερμανών στη κατοχή, τον διώκτη των αγωνιστών της Αντίστασης, τον μάρτυρα υπεράσπισης του σφαγέα των Εβραίων της πόλης, Μαξ Μέρτεν.

Αντίθετα, στην περίπτωση της ονοματοδοσίας οδού της Τούμπας σε οδό Μήτσου Σαχίνη, δείχνει αδικαιολόγητη καθυστέρηση 5,5 ετών.

Αρνείται ουσιαστικά να υλοποιήσει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης του Ιουλίου 2017 για να τιμηθεί ο Μήτσος Σαχίνης. Μια προσωπικότητα που συνδέεται με όλες τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης της πόλης μας:

Ενεργός στην εργατική εξέγερση του Μάη ’36 στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης ως αξιωματικός του ΕΛΑΣ, καταδικασμένος σε ισόβια από το μετεμφυλιακό καθεστώς - δεσμώτης σε φυλακές και ξερονήσια, κορυφαίος συνδικαλιστής του εργατικού κινήματος της πόλης, δεσμώτης και πάλι από την εφτάχρονη δικτατορία, τρεις φορές εκλεγμένος βουλευτής του λαού της πόλης με το ΚΚΕ».

 

902gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου