Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Αθωράκιστη για ακόμα μια φορά η χώρα - Δρόμοι ανοιγοκλείνουν και περιοχές είναι χωρίς ρεύμα (ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: Eurokinissi

Απροστάτευτοι για ακόμη μια φορά έμειναν οι κάτοικοι της Αττικής από την κακοκαιρία. 

Με το πρώτο χιόνι, η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης έκλεισε για πάνω από δέκα ώρες, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, από την κυβέρνηση αποφασίστηκε να μείνει κλειστή η ΠΑΘΕ όλο το βράδυ. Η Εθνική Οδός τελικά άνοιξε λίγο πριν τις δέκα το πρωί. 

Βασικές οδικές αρτηρίες όπως η Αττική Οδός ανοιγόκλειναν, ενώ έκλεισε ακόμα και η Κατεχάκη, για να ρίξουν αλάτι... κατόπιν εορτής.

Θρακομακεδόνες
Θρακομακεδόνες

Το Μετρό σταμάτησε τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας», ο ΟΣΕ ακύρωσε δρομολόγια, ενώ τροποποιήσεις έγιναν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Πανεπιστημιούπολη
Πανεπιστημιούπολη

Για πολλές ώρες περιοχές του Δήμου Ωρωπού, όπως ο Αυλώνας, η Μαλακάσα και η Ιπποκράτειος Πολιτεία, και άλλες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εντοπίζονται ακόμη σε τμήματα της Νέας Μάκρης, του Ασπροπύργου και των Οινοφύτων, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στις 3 γραμμές που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Την ίδια ώρα από την Κυριακή υπήρξαν περιοχές, όπως στο Άνω Πέραμα, που οι κάτοικοι αποκλείστηκαν, καθώς με ευθύνη της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ (συνεργάζεται με τη ΝΔ) δεν πάρθηκε κανένα μέτρο πρόληψης για την προστασία των κατοίκων.

Πηγή: Associated Press

Και ενώ υπήρχαν οι διάφορες... προειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες, αποδείχθηκε ξανά ότι η κυβέρνηση αρκέστηκε στις συστάσεις τύπου «κλειστείτε μέσα». Το μοναδικό μέτρο ...προστασίας ήταν τα μηνύματα του «112».

Τα σχολεία έμειναν κλειστά και έγινε τηλεκπαίδευση, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.

Στο Δημόσιο εφαρμόζεται τηλεργασία, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε «σύσταση» για εφαρμογή τηλεργασίας, κάτι που αφήνει τους εργαζόμενους έρμαια στους σχεδιασμούς των εργοδοτών.

Γαλάτσι
Γαλάτσι

Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια - Κλειστοί δρόμοι και χωριά χωρίς ρεύμα

Εύβοια
Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην Εύβοια, με πολλούς δρόμους να είναι κλειστοί. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων και του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, καθώς από χθες το μεσημέρι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει από χθες το χωριό Μαυρόπουλο, στο οποίο έχει μεταφερθεί γεννήτρια, καθώς υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι.

Εύβοια
Εύβοια

Προβλήματα κυρίως σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, καθώς και στη λειτουργία των σχολείων προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας έκλεισαν από τη χιονόπτωση σημεία των οδικών αξόνων προς Ομαλό, Σφακιά, Πρασσέ, Σέμπρωνα, Πέτρα Σελί.

Χανιά
Χανιά

Άνοιξε λίγο μετά τις 11 π.μ. ο δρόμος στα διόδια των Μαλγάρων. Εκεί βρίσκονταν ακινητοποιημένα πάνω από διακόσια φορτηγά, στην πλειονότητά τους με ξένες πινακίδες, καθώς, λόγω της κακοκαιρίας, η Τροχαία έθεσε σε ισχύ την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπει την κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, στα οδικά δίκτυα ΔΕ Βασιλικών του Δήμου Θέρμης και ΔΕ Λαχανά, Καλλινδοίων, Βερτίσκου και Σοχού του Δήμου Λαγκαδά.

 

 





902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου