Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Ομολογίες... συγκάλυψης

 

Λύσσαξε ο Γεωργιάδης με την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα Τέμπη και πάνω στον οίστρο του μας ενημέρωσε ότι κανείς δεν ασχολείται πια με το θέμα, για να απαξιώσει το ΚΚΕ και την πρωτοβουλία του. Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη συνάντηση με συγγενείς των θυμάτων, το ΚΚΕ είχε δεσμευτεί πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιταχυνθεί η διερεύνηση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών για το δυστύχημα, περιλαμβάνοντας και προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους, όπως άλλωστε ζητάνε και οι ίδιοι οι γονείς. Για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε στη συνέχεια να εξηγήσει ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, απορρίπτοντας όμως το σκεπτικό της πρότασης του ΚΚΕ! Επομένως, ομολογία συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών από τα αποδυτήρια.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ, που δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την πρόταση γιατί περιλαμβάνει και τη δική του περίοδο διακυβέρνησης, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι με αυτόν τον τρόπο παίζει το παιχνίδι της ΝΔ! Ομολογία συγκάλυψης λοιπόν και από το ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και κάτι εξυπνακισμοί της «Αυγής», που άφηνε κι αυτή να διαφανεί η ενόχλησή της επειδή στο κάδρο της Εξεταστικής που ζητάει το ΚΚΕ μπαίνει αυτονόητα και η περίοδος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Να λοιπόν ποιοι είναι όλοι αυτοί που θέλουν να λάμψει η αλήθεια για τα Τέμπη! Μια πρόταση του ΚΚΕ, η οποία τους θέτει προ των τεράστιων πολιτικών ευθυνών τους, ήταν αρκετή για να τους φέρει μονομπλόκ απέναντι στην πρόταση αυτή του Κόμματος, και μάλιστα με τα ίδια πάνω - κάτω επιχειρήματα. Αυτά συμβαίνουν όταν θίγονται τα ιερά και τα όσια της «απελευθέρωσης», που όλοι μαζί υπηρέτησαν και υπηρετούν.


Κάηκε

Πρωτοστατώντας στην ευρωατλαντική προπαγάνδα, εφημερίδα μεγάλου συγκροτήματος στη χώρα μας έθετε τις προάλλες το ερώτημα αν μπορούμε τα πιστεύουμε τα στοιχεία της Χαμάς για τους νεκρούς Παλαιστίνιους, αφού «οι αριθμοί των θυμάτων των ισραηλινών επιθέσεων είναι αδύνατο να διασταυρωθούν δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή - όπως έχει παραδεχτεί και ο ΟΗΕ - με αποτέλεσμα κάποιοι να τους αμφισβητούν». Για ...Πούλιτζερ το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που στη συνέχεια επικαλούνταν κάποιες «ανακολουθίες» στα στοιχεία τα οποία ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας από τη Γάζα, για να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι η πιο αξιόπιστη πηγή κι επομένως το έγκλημα του Ισραήλ μπορεί να μην είναι και τόσο έγκλημα. Πού να το 'ξεραν όμως ότι η διάψευση της «είδησης» που μαγείρεψαν θα ερχόταν από εκεί που δεν το περίμεναν καθόλου και συγκεκριμένα από ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης! Η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής είπε σε επιτροπή της αμερικανικής Βουλής ότι αυτοί που σκοτώθηκαν μέχρι τώρα είναι πιθανότατα «περισσότεροι από ό,τι αναφέρεται», δηλαδή πάνω από 10.000 που ανακοίνωνε εκείνη τη μέρα η παλαιστινιακή πλευρά! «Πιστεύουμε ότι είναι πολύ περισσότεροι, ειλικρινά, και μπορεί να είναι ακόμη περισσότεροι από αυτά που αναφέρονται», είπε για τους πραγματικούς θανάτους, συμπληρώνοντας ότι «θα μάθουμε μόνο αφού σιωπήσουν τα όπλα». Εννοείται βέβαια ότι η εφημερίδα δεν έγραψε τίποτα την επόμενη μέρα γι' αυτήν την εκκωφαντική και αστραπιαία διάψευση της κατασκευασμένης ιστορίας της, που «κάηκε» πριν καν τη σερβίρει.


Οχετός

Εχει παραγίνει το κακό με τους απόστρατους και άλλους ...επιστρατευμένους, που μηρυκάζουν με τον μανδύα του «αναλυτή» την προπαγάνδα του ισραηλινού στρατού. Ενας από αυτούς, που έχει στασίδι στην κρατική ΕΡΤ, έδωσε την περασμένη Πέμπτη ακόμα ένα ρεσιτάλ ξεπλύματος του κράτους - δολοφόνου. Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, όπου εξελίσσεται μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων, είπε τα εξής: «Οταν λέμε καταυλισμός, σήμερα είναι μια πόλη, απλά έχει κρατήσει το όνομα καταυλισμός (...) Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, κανένας προσφυγικός καταυλισμός, είναι Παλαιστίνη. Απλά είναι μια περιοχή που λέγεται έτσι. Δεν μένουν πρόσφυγες, μένουν Παλαιστίνιοι, όπως μένουν στην υπόλοιπη Γάζα». Η δημοσιογράφος άρπαξε την πάσα και αναρωτήθηκε τάχα ανήξερη αν εκεί συμβαίνουν εγκλήματα πολέμου, εφόσον δεν είναι προσφυγικός καταυλισμός, με τον «αναλυτή» να την ...καθησυχάζει: «Οχι, τίποτα, είναι όπως είναι όλη η υπόλοιπη Γάζα. Δεν μένουν εκεί πρόσφυγες». Επομένως, καμιά σφαγή... Μια συνηθισμένη μέρα, που το Ισραήλ εξαϋλώνει χιλιάδες Παλαιστίνιους, όπως κάνει σε όλη την υπόλοιπη Παλαιστίνη και ειδικά στη Γάζα. Ο περισπούδαστος αναλυτής αγνόησε μέχρι και τον ΟΗΕ, που σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, στην Τζαμπαλίγια καταγράφηκαν 116.011 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες το 2023. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, μπροστά στον οχετό που ξερνάνε καθημερινά τα κρατικά και αστικά ΜΜΕ, για να μας πείσουν ότι είναι «κανονικότητα» και όχι έγκλημα η γενοκτονία που συντελείται αυτές τις μέρες στη γη της Παλαιστίνης.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου