Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Μπαράζ απαγορεύσεων και καταστολής των διαδηλώσεων που δυναμώνουν μέσα στη χώρα

 

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις συλλήψεις και τις κυρώσεις σε βάρος όποιου διεκδικεί να σταματήσει η σφαγή

 

Από αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στο Ισραήλ
Από αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στο Ισραήλ
Την απαγόρευση συμμετοχής του Ofer Cassif στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου του Ισραήλ και τις συλλήψεις Αραβοϊσραηλινών πολιτών καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Θυμίζουμε ότι η «Επιτροπή Δεοντολογίας» του ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνέσετ) αποφάσισε να απαγορεύσει στον βουλευτή του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Ειρήνη και την Ισότητα» (Hadash) και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ, Ofer Cassif, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για 45 μέρες λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου στην Παλαιστίνη, όπως άλλωστε διατρανώνουν και εκατομμύρια άνθρωποι σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την υφήλιο.

Σε μια περαιτέρω κλιμάκωση, η ισραηλινή αστυνομία προσήγαγε τον πρώην βουλευτή Mohammad Barakeh, στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ και πρόεδρο της Ανώτατης Επιτροπής Παρακολούθησης των Ζητημάτων των Αράβων Πολιτών του Ισραήλ, καθώς και άλλα μέλη της Επιτροπής για τη συμμετοχή τους σε ειρηνική διαμαρτυρία στη Ναζαρέτ.

Μετά από αρκετές ώρες κράτησης και ανάκρισης, ο μεν πρόεδρος της Επιτροπής αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιορισμούς, ενώ τα άλλα μέλη της Επιτροπής που συνελήφθησαν στη διαδήλωση αφέθηκαν ελεύθερα με περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης πρόσβασης στη Ναζαρέτ για 14 μέρες.

Η προσαγωγή τους προστίθεται στις οργανωμένες επιθέσεις και απειλές από φασιστικές οργανώσεις σε νυν και πρώην βουλευτές που αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου. Τέτοιου είδους κυρώσεις και απειλές σε βάρος εκλεγμένων αποτελούν ευθεία φίμωση του δικαιώματος των βουλευτών να ασκούν έλεγχο στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική και στις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Οι πράξεις αυτές αποτελούν μέρος ενός άθλιου «κυνηγιού μαγισσών» σε βάρος τμημάτων της ισραηλινής κοινωνίας, Αράβων και Εβραίων, που καταγγέλλουν την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και απαιτούν άμεσο τερματισμό της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.

Με βάση τα παραπάνω ο ευρωβουλευτής του Κόμματος υπέβαλε τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται ο ύπατος εκπρόσωπος/αντιπρόεδρος της ΕΕ Ζ. Μπορέλ:

- Στην απαράδεκτη πολιτική δίωξη σε βάρος του βουλευτή Ofer Cassif επειδή εναντιώθηκε στη συνεχιζόμενη αιματοχυσία του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων και ζήτησε άμεσο τερματισμό του πολέμου.

- Στο "κυνήγι μαγισσών" που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του Ισραήλ εναντίον Αράβων και Εβραίων πολιτών που ζητούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου».

Αντιπολεμικές - αντικατοχικές κινητοποιήσεις κόντρα στην ένταση της καταστολής

Στο Ισραήλ, η κλιμάκωση της βάρβαρης κρατικής καταστολής κατά των αγωνιστών του ισραηλινού λαού και της παλαιστινιακής μειονότητας περιλαμβάνει την ποινική δίωξη πολιτών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Γάζα, δίωξη σε όσους δηλώνουν την παλαιστινιακή τους καταγωγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και συνοπτικές διαδικασίες στους επιχειρησιακούς κανονισμούς της αστυνομίας, που πλέον προβλέπουν πυροβολισμούς με πραγματικά πυρά κατά άοπλων πολιτών και διαδηλώσεων.

Η ισραηλινή αστυνομία έδωσε εντολές για απαγόρευση όλων των διαδηλώσεων που απαιτούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και της κατοχής, εντολές οι οποίες επικυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ στις 8 Νοέμβρη.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία επιτέθηκε σε διαδηλώσεις που έγιναν σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ ενάντια στις διώξεις. Οπως καταγγέλλει το ΚΚ Ισραήλ, συνελήφθησαν πάνω από 30 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων τραυματίστηκαν από την αστυνομική επίθεση.

Αλλά και στη Ναζαρέτ, εκατοντάδες μέλη και υποστηρικτές του ΚΚ Ισραήλ πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Παρασκευή για να διαμαρτυρηθούν κατά της κλιμάκωσης της καταστολής και να απαιτήσουν τον τερματισμό του πολέμου.

«Είμαστε πρόθυμοι να υπερασπιστούμε τις πεποιθήσεις μας και αυτό θα μας κοστίσει», τόνισε στην ομιλία του ο Mohammad Barakeh, που είχε μόλις αφεθεί ελεύθερος. «Δεν είναι η πρώτη φορά. Η στάση μας πάντα συνδύαζε διεθνισμό και πατριωτισμό, και αυτή είναι η ανθρώπινη και πολιτική στάση που προστατεύει τους λαούς και τερματίζει τους πολέμους. Ο Παλαιστινιακός λαός θα αναστηθεί από τις στάχτες και θα απολαύσει τα δικαιώματά του».

Ο ΓΓ του ΚΚ Ισραήλ, Adel Amer, επισήμανε: «Ο τρόπος να σταθούμε απέναντι στον φασισμό είναι μαζί, Αραβες και Εβραίοι (...) Πρέπει να συνεχίσουμε να απαιτούμε το τέλος του πολέμου!».

Αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία της διεθνιστικής αλληλεγγύης, υπογράμμισε: «Οταν μοιραστήκαμε τη σύλληψη του συντρόφου Barakeh με τους συντρόφους μας στα αδελφικά κόμματα, ανέλαβαν αμέσως δράση, καταγγέλλοντας και αμφισβητώντας αυτήν τη δίωξη, έθεσαν το θέμα και απαίτησαν απάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - λάβαμε επίσης πολλά μηνύματα αλληλεγγύης. Σας το λέω αυτό για να επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από τους συντρόφους μας σε πολλά μέρη, δεν περνάμε μόνοι μας αυτόν τον μακρύ αγώνα».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου