Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Δοκιμασμένη συστημική δύναμη, συνυπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός

 

Από την εποχή που ο Βελόπουλος μαζί με τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη ήταν «τριπλέτα» στο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη
Από την εποχή που ο Βελόπουλος μαζί με τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη ήταν «τριπλέτα» στο ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη
Αν κάποιο πολιτικό πρόσωπο ενσαρκώνει τη λαϊκή παροιμία «σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει», αυτός είναι ο Κυρ. Βελόπουλος με το κόμμα του, Ελληνική Λύση (Ε.Λ.). Βέβαια αυτό δεν είναι πρόσφατο συμπέρασμα, γι' αυτό και το σύστημα τον προωθεί όλο και περισσότερο μπροστά στις ευρωεκλογές, με έναν επιπλέον στόχο: Να απορροφήσει ένα τμήμα της λαϊκής δυσαρέσκειας και να ενισχύσει το αφήγημα άλλων αστικών κομμάτων, ότι απαιτείται ενίσχυση των «φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών» δυνάμεων ως απάντηση στην άνοδο του «λαϊκισμού» και της «ακροδεξιάς».

Το βασικό ερώτημα το οποίο πρέπει να απευθυνθεί σε έναν κόσμο που σκέφτεται ως πιθανή επιλογή να στηρίξει με την ψήφο του την Ε.Λ. είναι αν έτσι μπορεί να εκφραστεί η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, αν αυτή η ψήφος αποτελεί επιλογή απέναντι στην πολιτική που τσακίζει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα, κάνει πανάκριβο εμπόρευμα την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία κτλ.

Οι θέσεις και κυρίως οι πράξεις του Κυρ. Βελόπουλου διαχρονικά και του κόμματός του επιβεβαιώνουν το ακριβώς ανάποδο. Οτι δηλαδή αποτελεί μια δοκιμασμένη αντιλαϊκή - συστημική δύναμη, στήριγμα των επιχειρηματικών ομίλων, ότι είναι συνυπεύθυνοι, αυτός και το κόμμα του, για τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Οπως έχει αποδειχθεί, στα «δύσκολα» για το αστικό πολιτικό σύστημα είναι έτοιμος να βάλει πλάτη. Αρχικά, ήταν εκείνος και το πρώην κόμμα του, το ΛΑ.Ο.Σ., που «έκοψαν την κορδέλα» των μνημονίων, υπερψηφίζοντας το 1ο μνημόνιο και στη συνέχεια συμμετέχοντας στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, που προετοίμασε το 2ο. Ακολούθησε η ένταξή του στη ΝΔ, η οποία μόλις τότε είχε ψηφίσει το 2ο μνημόνιο.

Ακολούθως και μέχρι σήμερα διαμορφώνει θέσεις με βάση τα συμφέροντα των λίγων, με προτάσεις για μείωση της φορολογίας σε μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους στο 15%, αλλά και ολόκληρες προγραμματικές θέσεις για τη στήριξη του κεφαλαίου σε «δυναμικούς» κλάδους, όπως η φαρμακοβιομηχανία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η αγροδιατροφή κ.λπ. Δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν το 95% των φορολογικών εσόδων του κράτους.

Στηρίζει την ένταση της εκμετάλλευσης και τη νόμιμη κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργάτες, αφού έχει ως θέση μια ελάχιστη αύξηση των μισθών, κάτω από την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, για να μη θιχτούν τα κέρδη των αφεντικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ΕΕ, μαζί με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων», που θεσμοθετεί και επίσημα τη ζωή με τα «ελάχιστα».

Παχιά λόγια για την ακρίβεια

Σχετικά με την ακρίβεια η Ε.Λ. εστιάζει στην «ανικανότητα» της κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα, στηρίζει το γνωστό αφήγημα των σοσιαλδημοκρατών περί «ακρίβειας Μητσοτάκη». Αποκρύπτει ότι η βασική της αιτία βρίσκεται στην κανονική λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, ότι φούντωσε από τα πακέτα φτηνού χρήματος της ΕΕ και την επεκτατική πολιτική, από την περαιτέρω «απελευθέρωση» του κλάδου της Ενέργειας, από την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, ενώ συνδέεται με την υπέρογκη φορολογία του λαού και τους χαμηλούς μισθούς, που επί της ουσίας στηρίζει.

Οι αναφορές του λοιπόν στη «φτώχεια των Ελλήνων» αποτελούν μόνο παχιά λόγια χωρίς ουσία για τους εργαζόμενους, έναν μανδύα για να κρύψει τη συνενοχή του και τη συμφωνία του στις βασικές αιτίες της ανέχειας του ελληνικού λαού, τη στήριξή του στο κεφάλαιο.

Αυτό αποκαλύπτεται και από το γεγονός ότι στην Ευρωβουλή ψήφισε μαζί με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το σκανδαλώδες ψήφισμα για τα αμαρτωλά λόμπι των επιχειρηματικών ομίλων, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας». Και μάλιστα την ίδια περίοδο που ήταν σε εξέλιξη το λεγόμενο «Qatargate», ένα από τα σκάνδαλα της ΕΕ με τα μαύρα πετροδόλαρα των Εμιράτων.

Κατά τ' άλλα, τα θέματα της διαφθοράς και της διαφάνειας είναι από τα αγαπημένα του Βελόπουλου, όπως τώρα με τα Τέμπη. Βγάζει όμως από το κάδρο κι αυτός - όπως και η υπόλοιπη συστημική «αντιπολίτευση» - τη στρατηγική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των Μεταφορών, τη «Hellenic Τrain», τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα μεταφορικά δίκτυα.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που η Ε.Λ. μαζί με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει την Εκθεση του Ευρωκοινοβουλίου το 2021 για τον σιδηρόδρομο, όπου κωδικοποιείται η λογική του κόστους - οφέλους στα ζητήματα ασφάλειας, η πολιτική που οδήγησε τελικά στο έγκλημα των Τεμπών.

Στοιχισμένη με την ΕΕ των πολέμων

Μια γρήγορη ματιά να ρίξει κάποιος στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος Βελόπουλου, θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι πίσω από τις διάφορες φανφάρες που ξεστομίζει για να λανσάρεται ως αντισυστημικός κρύβεται η πλήρης στοίχισή του στους σχεδιασμούς και τους στόχους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στις πολεμικές επιχειρήσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Στηρίζει επί της ουσίας την εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στο έδαφος της Ουκρανίας. Χαρακτηριστικά, σε Ερώτηση στη Βουλή αναφέρεται στη σημασία και στις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας για την παραγωγή όπλων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Το μόνο που τον ανησυχεί είναι πώς το εγχώριο κεφάλαιο θα κερδίσει περισσότερα από τον πόλεμο, αλλά και πώς θα το κάνει αυτό με καλύτερους όρους ανταγωνισμού με άλλες αστικές τάξεις.

Η Ε.Λ. έχει ψηφίσει στην Ευρωβουλή κάθε ψήφισμα που δίνει «πράσινο φως» στην επέκταση της φωτιάς του πολέμου, που στηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, όπως την εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας και τη συνεργασία ΕΕ - ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό, δεν έχει πει κουβέντα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα, ενώ χαρακτηρίζει τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU), ο οποίος προωθείται με τις ευλογίες του αμερικανικού παράγοντα, «μεγάλο έργο κομβικής σημασίας».

Εκεί που αποκαλύπτεται πλήρως είναι με τη στήριξη της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και των εγκληματικών του σχεδιασμών:

Αναπαρήγαγε όλα τα προσχήματα της επίθεσης στους Παλαιστίνιους, στηρίζοντας το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Με αφορμή την πολεμική κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δήλωσε ότι «πάλι διχάζονται για ένα θέμα που δεν είναι άμεση προτεραιότητα για τα εθνικά μας θέματα». Επομένως, ας αφήσουμε να βαθαίνει η ελληνική εμπλοκή, να κάνει η κυβέρνηση τη ΝΑΤΟική της δουλειά, και ας επικεντρωθούμε στο ψάρεμα ψήφων με την εθνικιστική ατζέντα της Ε.Λ., ευχόμενοι ...επί Γης ειρήνη.

Για την αποστολή της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά ψέλλισε απλά κάποια ερωτήματα, κρύβοντας την αιτία της εμπλοκής, που βρίσκεται στη στήριξη των συμφερόντων των εφοπλιστών, αλλά και στη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για κυριαρχία στην περιοχή της Ερυθράς, σε σύγκρουση με την Κίνα και άλλες περιφερειακές δυνάμεις.

«Αγκαλιάζει» τους φασίστες

Ο εθνικιστικός μύλος όλα τα αλέθει, και οι ψηφοφόροι των «Σπαρτιατών» δεν θα μπορούσαν να λείπουν...

Μετά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βελόπουλος συμμετέχει ενεργά στο ψάρεμα ψήφων ανάμεσα στους ψηφοφόρους του φασιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών», έπειτα από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην κατέβουν στις ευρωεκλογές. Ετσι, σε δηλώσεις που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη (25/4) είπε ότι «είναι υποκριτικό να λέμε, δεν θέλουμε τις ψήφους των "Σπαρτιατών", όλοι τις θέλουν τις ψήφους τους», με το επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν στις ψήφους σφραγίδες κομμάτων».

Τόσο ...αντισυστημικός είναι ο Βελόπουλος, που αθωώνει όλους εκείνους που στηρίζουν τον πιστό και πιο σκοτεινό υπηρέτη του συστήματος, τους φασίστες - ναζιστές, τα μαντρόσκυλα του αφεντικών.

Κρύβει τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με συνταγή αθώωσης της ΕΕ

Ούτε μισή λέξη δεν έχουν αναφέρει ο Βελόπουλος και το κόμμα του για την αντιλαϊκή «ευρωπαϊκή» αφετηρία απ' όπου ξεκινούν τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της πόλης:

Κρύβει ότι οι πολιτικές της ΕΕ για την «πράσινη ανάπτυξη» και την «κυκλική οικονομία» είναι εκείνες που συγκροτούν το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν και ρυπαίνουν οι βιομηχανίες των ΕΛΠΕ, του ΤΙΤΑΝ και οι υπόλοιπες.

Θάβει ότι η απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη βρίσκει αιτία στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για τα «μη επιλέξιμα» έργα πολικής προστασίας για τον λαό.

Κοροϊδεύει λέγοντας ότι επιβεβαιώθηκε από την προσωρινή αναστολή της flyover περιφερειακής οδού, τη στιγμή που στη Βουλή καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως δηλαδή κατασκευάζεται και το εν λόγω έργο.

Μη χάνεις τον στόχο σου... Σημάδεψε σωστά, με ψήφο στο ΚΚΕ

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που κάνει γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, επειδή δεν το «κρατάνε» από πουθενά οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αποδεδειγμένα μάχεται εναντίον τους, μέσα και έξω από τη Βουλή και την Ευρωβουλή, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζει και ζει η νέα γενιά. Μόνο έτσι λοιπόν θα πιάσει τόπο η λαϊκή ψήφος, με ενίσχυση του ΚΚΕ, η οποία θα στείλει καθαρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της ΕΕ, της κυβέρνησης, της εμπλοκής της χώρας στους πολέμους.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική, αφού είναι το μοναδικό κόμμα που αναδεικνύει τον πραγματικό ένοχο για τα μεγάλα προβλήματα και τους κινδύνους, το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, και ταυτόχρονα φωτίζει τον δρόμο της ανατροπής, τη μοναδική πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού, με τους εργαζόμενους να έχουν στα χέρια τους το τιμόνι της εξουσίας και τα κλειδιά της οικονομίας.

Ενα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ αποτελεί τελικά και το μοναδικό αντίπαλο δέος σε αντιδραστικές, εθνικιστικές, ακόμα και φασιστικές δυνάμεις, όπως έχει αποδειχθεί στις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης κάθε φορά που πήγαν να σηκώσουν κεφάλι. Αλλωστε το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται για την ανατροπή του καπιταλισμού, της μήτρας και των αφεντικών των φασιστών, απέναντι στην επίσημη θεωρία της ΕΕ, εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο πλυντήριο όλων των αντιδραστικών δυνάμεων.


Μάριος ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ
 
Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου