Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΕΔΥΕΘ Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη


Φωτό αρχείου 
 
Φωτό αρχείου

Συμπληρώνονται φέτος 55 χρόνια από τη δολοφονία του αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τους μαζικές φορείς του λαού και της νεολαίας, τις οργανώσεις του συνεπούς ταξικού εργατικού κινήματος, που και σήμερα συνεχίζουν με συνέπεια τον αγώνα στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, να πάρουν μέρος στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του (Ερμού και Βενιζέλου) την Τρίτη 22 Μάη, ώρα 12 μ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ αναφέρει: «Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε εδώ στην πόλη μας στις 22 Μάη του 1963 από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του επίσημου μετεμφυλιακού κράτους και το παλάτι, γιατί αγωνιζόταν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για τον αφοπλισμό, την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών.

Ως βουλευτής της προδικτατορικής ΕΔΑ αγωνίστηκε με συνέπεια ενάντια στην τάξη πραγμάτων των ιμπεριαλιστών, ενάντια στις ξένες βάσεις και στην πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της τότε ΕΟΚ, ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τους πολέμους, την καταστροφή, το θάνατο και την προσφυγιά.

Στην πόλη μας είχε έρθει με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ με σκοπό το στήσιμο Επιτροπής Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, συνεχιστής της οποίας είναι σήμερα η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες και η θυσία του έχουν συνδεθεί αδιάρρηκτα με τους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την πολυπόθητη ειρήνη, με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων. Σήμερα η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι η συνέχιση του αγώνα για τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν αυτός και τόσοι άλλοι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης της πόλης μας, τους μαζικές φορείς του λαού και της νεολαίας, τις οργανώσεις του συνεπούς ταξικού εργατικού κινήματος, που και σήμερα συνεχίζουν με συνέπεια τον αγώνα στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, να πάρουν μέρος στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του (Ερμού και Βενιζέλου) την Τρίτη 22 Μάη 2018, ώρα 12 μ.».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου