Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΤΙΝΟΥ: Νεοφιλελεύθερος ή αριστερός οπαδός των μνημονίων;






Από atexnos

«Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε θα είναι μια χώρα στην οποία η παραγωγή του πλούτου θα έχει την ίδια εξέχουσα σημασία με τη διανομή του. Δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία την ώρα που εκτοξεύονται τα επιχειρηματικά κέρδη, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με χαρτζιλίκια, θα είναι αδήλωτοι, θα είναι ανασφάλιστοι και διαρκώς αναλώσιμοι».

Τα παραπάνω είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια αποστροφή της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (28.8.2018).


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός απαρίθμησε αυτά που θα κάνει για την Ελλάδα των οραμάτων του και κατέληξε: «Και όλα αυτά, βεβαίως,  δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι η αυτονόητη, θα έλεγα, υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο».

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ δεν θυμόταν να είχαν πρόσημα οι οπαδοί των μνημονίων. Ήταν σκέτοι οπαδοί. Και αναρωτήθηκε: «Γιατί τώρα ο Τσίπρας χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό “φιλελεύθερος” στον “οπαδό των μνημονίων”;».

Κι αμέσως, κάνοντας στράκες με τα δάκτυλά του, μονολόγησε φωναχτά: «Προφανώς γιατί θέλει να τον αντιδιαστείλει με τον “αριστερό οπαδό των μνημονίων”. Ε, του λόγου του δηλαδής!».

Πιό δυνατά και με θαυμασμό πρόσθεσε: «Και τι “αριστερός οπαδός” (!). Ήδη το κατάκτησε το μετάλιο του μακροβιότερου πρωθυπουργού των μνημονίων!!»

Απ’ το νού του πέρασε ο πηγαιμός για την Ιθάκη, αλλά σύγκαιρα του βγήκαν και εκείνα τα αντισυστημικά των νιάτων του, τότε που έτρωγε το μαρξισμό με το κουτάλι.

-Αλήθεια ποιός είναι ο ικανότερος διαχειριστής του συστήματος; Ο «νεοφιλελεύθερος ή ο αριστερός οπαδός των μνημονίων;» αναρωτήθηκε ξανά ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ.

Στα μυαλό του ΚΡΕΤΙΝΟΥ άρχισαν να ηχούν τα «μεγάλα συγχαρήρια» από τον ΣΕΒ μέχρι την Κομισιόν και την αμερικάνικη πρεσβεία για το ρόλο που έχει παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συγκυβέρνησης χώρας με τους ΑΝΕΛ.

-Κοίτα να δείς που ο Τσίπρας οδήγησε τη ΝΔ σε στρατηγική αμηχανία μετατρέποντας το ΣΥΡΙΖΑ σε στυλοβάτη του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ (!) σκέφτηκε τώρα ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ.

Θυμήθηκε και εκείνον το φίλο –και παλιό σύντροφο- που, πρίν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, του ‘λεγε: «Να μου το θυμηθείς: Ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός. Και θα είναι, αν όχι τετραετίας, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση».

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ κούνησε το κεφάλι του και είπε δυνατά, αλλά και αποφασιστικά, αυτή τη φορά: «Δυστυχώς είναι, μέχρι στιγμής, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός των μνημονίων! Και αυτό το στίγμα θα του μείνει!!»

1 σχόλιο:

  1. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟ!!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ/ΧΙΤΛΕΡ ΑΝΤΟΛΦ/Χ.Α." ΩΣ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ/ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΏΣ ΝΕΑΝΤΑΡΤΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

    ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ/ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ [ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Τροπή {Φυσικής Ορος} ΤΟΥ ΝΟΥ/ΣΚΕΨΗΣ! (Άλλο Τροπή και Αλλο Τρόπος!!! ΒΛΑΚΕΣ!!!) Του Νου/ΣΚΕΨΗΣ!!! ΆΛΛΟ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ] ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΚΟ - ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ" ΦΟΡΕΑΣ/ΚΙΝΗΜΑ/ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ... ΠΟΤΕ!!!

    ... ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΌΤΙ Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΔΕΞΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ... "ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ"... ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΣΥΡΙΖΑ"!!!

    ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ "ΜΚΟ-ΣΥΡΙΖΑ" ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ/ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (Memorandum for next 99 Years!) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ ή ΆΛΛΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ/ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ/Β.ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΡΑΚΗ/BATA TRAKYA ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ!!!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ "ΒΛΕΠΕΙ" ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ/ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΣΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ... ΟΡΛ ΓΙΑ ΤΑ ... ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    Ο "ΣΥΡΙΖΑ" ΕΙΝΑΙ ...

    ... ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ! ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ!



    ΥΓ. {ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΙΘΑΚΗ... ΞΑΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΤΟΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ (ΌΛΩΝ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΌΛΩΝ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΚΙΑΣ) ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ NSDAP/ΝΑΖΙ/Χίτλερ)}!
    Πάντοτε ο Ελιτοεσωτερικοναζισμός "ΕΠΙΑΝΕ" ΠΟΣΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ Π.Π. (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ)! Στην Χώρα Μας ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΠΡΕΠΕΙ" ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ "ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ-INSTAL" ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΑ ΆΝΩΘΕΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

    Υπόψιν: Επειδή οι Ελιτοεσωτεριστές-Ναζιστές ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ" ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΌΤΙ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΦΕΡΕΙ" ΤΑ "ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ" ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΏΣ... ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ- ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ!

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥΣ;;

    Μάλιστα στο ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ Π.Π. ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΏΣ ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΤΗΝ ΒΟΘΡΟΒΡΟΜΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥΣ!

    Και για Τους Αφελείς: Ο Ελιτοεσωτερικοναζισμός ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΤΗΝ ... ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΝΟΗΣΗ-ΤΗΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ) ΑΛΗΘΕΙΑ! ΆΠΕΙΡΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή