«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων» έγραφε το 18ο αιώνα ο βρετανός συγγραφέας Σάμιουελ Τζόνσον. Φορώντας τη μάσκα του “πατριωτισμού” εμφανίζεται και σήμερα η ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή ζητώντας την ψήφο του λαού.

Μόνο που κάτω από την «πατριωτική» μάσκα των χρυσαυγιτών κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο του Ναζισμού, της πιο φριχτής ιδεολογίας που αιματοκύλλησε την ανθρωπότητα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή είναι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, η ιδεολογία του Χίτλερ, του Γκέμπελς, των SS, της Γκεστάπο, των Ταγματασφαλητών της Κατοχής.

Οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες, όσο κι’ αν σήμερα προσπαθούν να αποποιηθούν τις χιτλερικές τους ιδέες παριστάνοντας τους «αγνούς πατριώτες», έχουν παραδεχθεί ότι είναι ΝΑΖΙ. Το επίσημο περιοδικό της οργάνωσης βρίθει υμνολογιών στον Χίτλερ και το Τρίτο Ράϊχ.


Ο Μιχαλολιάκος έχει παραδεχθεί δημόσια ότι η συμμορία του είναι «η σπορά των ηττημένων του ’45».

Γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως ο θρασύδειλος Κασιδιάρης, έχουν στο σώμα τους χαραγμένες τις σβάστικες της ναζιστικής Γερμανίας.

Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν προκύψει δεκάδες αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα με στελέχη της οργάνωσης να καμαρώνουν μπροστά από ναζιστικά σύμβολα (βλ. Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης κλπ).

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαίου κάθε επίδοξος ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, κάθε εργαζόμενος/νη, νέος και νέα που σκοπεύει να στηρίξει το ναζιστικό, εγκληματικό αυτό μόρφωμα, ας φέρει για λίγο στο νου:

– Τους δολοφονημένους από χέρια χρυσαυγιτών Παύλο Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν.

Τις σφαγές στο Δίστομο, τα Καλάβρυτα, τη Βιάννο, την Κάνδανο, τον Χορτιάτη, το Κομμένο, το Δοξάτο, το Κοντομαρί, που φέρουν την σφραγίδα των πολιτικών προγόνων της Χρυσής Αυγής – των Ναζί και των Ταγματασφαλιτών.

distomo
Η σφαγή του Διστόμου, 10 Ιουνίου 1944. Η θηριωδία των Ναζί άφησε πίσω της 214 νεκρούς.

– Το Άουσβιτς, το Νταχάου, το Μαουτχάουζεν και τα άλλα κολαστήρια που δημιούργησαν τα ινδάλματα των χρυσαυγιτών. Εκεί όπου δολοφονήθηκαν με τον πλέον απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο εκατομμύρια άνθρωποι.

holocaust
Βουνό από πτώματα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία. Σε 17 εκατομμύρια υπολογίζονται τα θύματα του Ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

– Την προδοσία της Κύπρου που οργανώθηκε και τελέστηκε επί των ημερών της Χούντας την οποία υμνολογούν και νοσταλγούν οι χρυσαυγίτες.

Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται με το προσωπείο της «πατριωτικής» και «αντισυστημικής» οργάνωσης, όμως δεν είναι τίποτε απ’ τα δύο.

Ποιά πατρίδα, άραγε, αγαπά αυτός που δολοφονεί και κυνηγά έλληνες και μετανάστες εργάτες; Πόσο «πατριώτης» είναι αυτός που στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ; Τι «πατριωτισμός» είναι αυτός που ζητά μέχρι και το ξεπούλημα ελληνικής γης (βραχονησίδων) σε μεγαλοεπιχειρηματίες;

Πόσο «αντισυστημικός» είναι αυτός που καταθέτει στη Βουλή πάνω από 100 ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών; Πόσο «ενάντια στο σύστημα» είναι να στηρίζεις, όπως η Χρυσή Αυγή, τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και της μεγαλοεργοδοσίας; Τι είδους «αντισυστημικοί» είναι αυτοί που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία ώστε να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό στους μεγαλοεργοδότες και τα αφεντικά;

Για να τελειώνουμε: Η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ είναι ούτε πατριωτική, ούτε αντισυστημική δύναμη. Είναι μια συμμορία ΝΑΖΙ, μια οργάνωση που λειτουργεί με όρους μαφίας, αποτελώντας μακρύ χέρι και μαντρόσκυλο του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους.

Ο ψηφοφόρος που το 2012 «δεν ήξερε», σήμερα δεν έχει καμία δικαιολογία. Γνωρίζει, έχει ενημερωθεί, ξέρει πολύ καλά τι εστί Χρυσή Αυγή. Σήμερα, ψήφος και στήριξη στην συμμορία των χρυσαυγιτών σημαίνει έγκριση και συνενοχή στα εγκλήματα τους.

Μοναδική απάντηση στο σάπιο σύστημα που τρέφει και συντηρεί τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση παντού, σε κάθε δήμο και περιφέρεια, στην ευρωβουλή.