Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Γιάννης Δελής: Στόχος να δοθεί «άσυλο» στην επιχειρηματική δράση στα Πανεπιστήμια (VIDEO)





Το νομοσχέδιο αποτελεί άλλη μία απόδειξη της συνέχειας του κράτους, δηλαδή τη συνέχιση -με άλλους πρωταγωνιστές- της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπής της Βουλής, όπου εισήχθη σήμερα το νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε αρχικά στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και αφορούν την «κυβερνησιμότητα» των δήμων και την αδυναμία του δημάρχου να ασκήσει διοίκηση. Όπως είπε, ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα «κυβερνησιμοτητας» καθώς ο δημοσιονομικός έλεγχος της Τοπικής Διοίκησης παραμένει ασφυκτικός και είναι ευθυγραμμισμένος με τους αντιλαϊκούς στόχους του κεντρικού κράτους.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κομμουνιστής βουλευτής στη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου που περιέχεται στο νομοσχέδιο. Ο Γ. Δελής σημείωσε πως η ρύθμιση δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ως κύρια προβλήματα της εκπαίδευσης την υποχρηματοδότηση ή την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα, ούτε τη διαρκή υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, αλλά στρέφεται ενάντια στην ιστορική κατάκτηση του κινήματος, την κατάργηση του οποίου νομοθετεί μέσα στο κατακαλόκαιρο για να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στα κυβερνητικά επιχειρήματα για την κατάργηση του ασύλου λέγοντας ότι επικαλείται το θέμα της χρήσης των ναρκωτικών, την ώρα που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει τη δημιουργία των «χώρων εποπτευόμενης χρήσης».

Αναφορικά με την επίκληση της «ακαδημαϊκής ελευθερίας», ο Γ. Δελής σημείωσε ότι στο σύστημα που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρξει «ελευθερία» της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς είναι «αιχμάλωτη, όμηρος» του κεφαλαίου. Άλλωστε, όπως τόνισε, πραγματικός στόχος της ρύθμισης είναι να δοθεί «άσυλο» για την επιχειρηματική δράση μέσα στα Πανεπιστήμια.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι το πραγματικό περιεχόμενο του ασύλου θα το υπερασπιστούν οι φοιτητές, το εργατικό, λαϊκό κίνημα μέσα από τον αγώνα του, που θα βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, ενώ τόνισε πως και το ΚΚΕ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην κατάργησή του.

Να σημειωθεί ότι πριν την ομιλία του, σε παρέμβασή του επί της διαδικασίας, ο Γ. Δελής είχε εκφράσει και την αντίθεση του ΚΚΕ στη διαδικασία του επείγοντος με το οποίο φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο, καταγγέλλοντας τη ΝΔ ότι συνεχίζει τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου