Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

«Κοκορομαχία» για την ηγεσία της Δικαιοσύνης που και οι δύο θέλουν να διορίζεται

 


Νέο θέμα να ασχολούνται βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενόψει των εκλογών, «καυγαδίζοντας» για την επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί πως θα ορίσει νέα ηγεσία στην δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενώ τυπικά μένουν λίγες μέρες για να προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές.

«Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη (Alpha) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.


Επανέλαβε δε ότι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιούλη, αποδίδοντας την όλη καθυστέρηση στις εισαγωγικές εξετάσεις. «Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη όπως έκαναν πολλές κυβερνήσεις του παλιού καθεστώτος στο παρελθόν», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «εκείνοι θέλουν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την Novartis, το ΚΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις».

Στις 30 Ιούνη λήγει η θητεία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου και του Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Β. Πέππα.

Η ΝΔ υποστήριξε πως η «υπό προθεσμία πλέον» κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ«για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια», πολύ περισσότερο «κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της δικαιοσύνης». 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, απέρριψαν με μία φωνή την πρόταση του ΚΚΕ να σταματήσει ο διορισμός της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, δείχνοντας το πως εννοούν στην πράξη την περιβόητη «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης για την οποία τάχα κόπτονται.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου