Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Αντικομμουνισμός, αντιφάσεις και θρασυδειλία




Αποκαλυπτικές αποδείχθηκαν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή οι απολογίες των ηγετικών στελεχών της (πρώην και νυν), και πάνω από όλες αυτή του ισόβιου αρχηγού και αδιαμφισβήτητου ηγέτη της από το 1980, Ν. Μιχαλολιάκου. Απολογίες που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: Θρασυδειλία, απόπειρα απόκρυψης του εγκληματικού ναζιστικού χαρακτήρα της οργάνωσης και αντικομμουνισμός. Κι όλα αυτά για να βγουν «αθώες περιστερές», ότι δεν έχουν τάχα καμιά σχέση με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πως «όλα όσα έχουν γίνει και ειπωθεί, είναι συνυφασμένα και ταυτισμένα με την απόλυτη νομιμότητα»!


* * *
 
Είναι ενδεικτικό ότι όταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής είχαν «ασυλία» και έκαναν δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, κομμουνιστές και αντιφασίστες, ο Μιχαλολιάκος επαίρονταν για «τις ξιφολόγχες που θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια». Στην απολογία του, όμως, προσπάθησε να «σφάξει» με το γάντι βασικά στελέχη και συνεργάτες του, για να «βγει λάδι» ο ίδιος. Οσο για τον ρατσιστικό λόγο, τις ομιλίες περί εθνικοσοσιαλισμού, την κάλυψη εγκληματικών ενεργειών και τα περί «τυφλής υπακοής» κ.λπ., για τους ναζιστές και την ηγετική τους ομάδα όλα ήταν «σχήμα λόγου», «λεκτικές υπερβολές» ή τα παρέπεμπαν για να μην απαντήσουν στη δήθεν ...ελευθερία της έκφρασης και του «αυτοπροσδιορισμού». Με αποκορύφωμα τη γνωστή δήλωση του αρχηγού, ότι «είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες... αυτοί είμαστε», που προσπάθησε ο ίδιος να δικαιολογήσει, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την Ελλάδα με τη ναζιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία που ηττήθηκαν, με το επιχείρημα ότι όλοι οι Ελληνες ήταν με τους ηττημένους επειδή έχασαν σε βιομηχανική ανάπτυξη!

* * *
 
Αντιφατικές ήταν οι απαντήσεις και σε βασικά ερωτήματα, με στόχο να συγκαλύψουν επί της ουσίας τη δομή και την ιεραρχία, τις επιθέσεις, το πότε πληροφορήθηκε ο αρχηγός τη δολοφονία Φύσσα, αν υπήρξαν διαγραφές, πειθαρχικές κυρώσεις από την ηγεσία για τις εγκληματικές πράξεις τους, αν υπάρχουν μέλη και καταστατικό στη Χρυσή Αυγή πριν από το 2012, τυφλή υπακοή κ.ά. Δήλωναν άγνοια για στοχοποιημένες επιθέσεις σε όσους ήταν αντίθετοι με τις ιδέες τους, έλεγαν ότι «δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που έκανε» για τη δολοφονία Φύσσα, ενώ η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές ήταν για τους απολογούμενους «μια συμπλοκή, με τραυματισμούς ένθεν και εκείθεν» και πάει λέγοντας. Με την παραδοχή του αρχηγού Μιχαλολιάκου για επαφές με στελέχη του κρατικού μηχανισμού, της κυβέρνησης της ΝΔ και διάφορους παράγοντες του αστικού κράτους, στην προσπάθειά του να στοιχειοθετήσει τα περί «πολιτικής σκευωρίας», αποκαλύφθηκε επί της ουσίας ότι ήταν προετοιμασμένοι να καλύψουν ό,τι μπορούσαν από τα αποδεικτικά στοιχεία των εγκληματικών τους πράξεων.

* * *
 
Στις απολογίες τους οι ναζιστές έδειξαν το μένος των ίδιων και της οργάνωσής τους απέναντι στο ΚΚΕ, με αντικομμουνιστικές χυδαιότητες και συκοφαντίες, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι σκυλιά των αφεντικών, ενάντια στους εργαζόμενους, στα δικαιώματα και τους αγώνες τους. Ενδεικτικά, προσπαθώντας να αντιστρέψει την πραγματικότητα για να καλύψει επί της ουσίας την προαναγγελλόμενη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές της Ζώνης, ο Παναγιώταρος ομολόγησε ουσιαστικά ότι το «σωματείο» που έστησαν ήταν δουλεμπορικό. Ο Μπαρμπαρούσης ανέφερε ότι συμμετείχε αρχικά, αλλά και μετά σε εκδηλώσεις «εκεί που ο Βελουχιώτης (...) είχε σκοτώσει ένα σύνταγμα ολόκληρο και είχα πάει να τιμήσω τους νεκρούς που είχαν βρει απάνθρωπο θάνατο από τους δολοφόνους», σε εκδηλώσεις «για σφαγές από κομμουνιστές», σε μνημόσυνα «σφαγιασθέντων από κομμουνιστές» κ.ά. Οσο για τον αρχηγό Μχαλολιάκο, επανέλαβε τα περί «ορφανών του Μαρξ και του Στάλιν», «ρήση» που έλεγε και παλιότερα, ότι λένε ψέματα και συκοφαντούν, όταν ήθελε να συγκαλύψει τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

* * *
 
Με τα συντριπτικά στοιχεία που έχουν προκύψει από τη διαδικασία και από τις απολογίες των ναζιστών, οι εργαζόμενοι, η νεολαία αποκτούν ακόμη περισσότερη, χρήσιμη ενημέρωση και επιχειρήματα. Προπάντων εμπλουτίζουν την πείρα τους για το ναζιστικό μόρφωμα, συνολικά τον ναζισμό και την εγκληματική του φύση, το μίσος τους για τους αγώνες, την οργανωμένη πάλη του λαού. Η αυτονόητη καθολική απαίτηση να καταδικαστούν για την εγκληματική τους δράση πρέπει να συνοδευτεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της πάλης για να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν οι φασίστες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές, να απομονωθούν παντού από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό.


Π. Καζ.
 
 
Ριζοσπάστης Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου