Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Εγκαινίασαν κρεβάτια ΜΕΘ χωρίς προσωπικό

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αγωνιστική διαμαρτυρία υγειονομικών με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια

 

Από τη διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο
Από τη διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο
Οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης «τσαλάκωσαν» τη φιέστα που προσπάθησε να στήσει η κυβέρνηση, με αφορμή τα εγκαίνια της κινητής ΜΕΘ με 18 κλίνες, δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Το Σάββατο 24/4, «υποδέχθηκαν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό που παραβρέθηκε στα εγκαίνια και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, που ανέλαβε να κρατήσει μακριά από την είσοδο του νοσοκομείου τους συγκεντρωμένους υγειονομικούς. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ σε συμμετοχή κάλεσαν η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ.

Οι 18 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ δεν λειτούργησαν ούτε χτες αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη για πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού που θα τις στελεχώσει. Ετσι το νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία του με όλες τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ γεμάτες. Η διοίκηση του νοσοκομείου σχεδιάζει να τις βάλει σε λειτουργία με μετακινήσεις προσωπικού, αποδυναμώνοντας άλλες μονάδες, ήδη υποστελεχωμένες, μέχρι ...να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη 10 θέσεων ιατρικού και 45 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο πρωθυπουργός, χειροκροτούμενος από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και τα στελέχη της διοίκησης που έσπευσαν να τον υποδεχθούν, αναφέρθηκε σε ένα δήθεν «συνολικό πρόγραμμα πολύ γρήγορης υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως προς τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», διαστρέφοντας την πραγματικότητα που καθημερινά αποκαλύπτεται στα μάτια του λαού.

Με τα πανό τους και βροχή συνθημάτων, παρά την προσπάθεια φίμωσης και αποκλεισμού, οι υγειονομικοί κατήγγειλαν ότι η αλήθεια δεν κρύβεται με φιέστες και κορδέλες. Διεκδίκησαν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων στον τομέα της Υγείας. Ενδεικτικά, μόνο στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» εργάζονται περίπου 500 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που αναμένεται να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσει η πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου