Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Σύσκεψη προετοιμασίας για τη ΔΕΘ και συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 26 Αυγούστου στον Λευκό Πύργο | Καλούν σε μαζική συμμετοχή τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης

 

Από παλιότερη κινητοποίηση σωματείων της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση σωματείων της Θεσσαλονίκης
Πρωτοβουλίες αγώνα και αλληλεγγύης ανακοίνωσαν τα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Στις 26 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στον Λευκό Πύργο, διοργανώνουν σύσκεψη συντονισμού ενόψει των κινητοποιήσεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, ενώ στο χώρο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά καλούν όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης σε συμμετοχή στη σύσκεψη, για την προετοιμασία της αγωνιστικής κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την πάλη για την προστασία της ζωής μας, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για να μείνει στα χαρτιά το πρόσφατο αντεργατικό έκτρωμα, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Την ίδια στιγμή που οι πυρκαγιές άφησαν χιλιάδες στο δρόμο, που χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη από τις εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που στο βωμό της κερδοφορίας των λίγων θυσιάζουν το περιβάλλον, που εν μέσω των μεταλλάξεων της πανδημίας συνεχίζουν να υπάρχουν τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους για χάρη των εργοδοτών.

Με όπλο την πλούσια πείρα από τους αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, την κάθε μορφής αλληλεγγύη μας προς τους πυρόπληκτους συναδέλφους μας, οργανώνουμε τις επόμενες μάχες μας, συντονίζουμε τη δράση μας».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου