Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  

    www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

                                


                                                            

Θεσσαλονίκη   01/10 2021

 

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης « ΗΕΝΟΤΗΤΑ», ενέκρινε σήμερα ομόφωνα ψήφισμα καταγγελίας και καταδίκης των επιθέσεων από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες εναντίον μαθητών, μελών φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Καταγγέλλει την υποκριτική στάση του Υπουργείου Παιδείας που «καταδικάζοντας» «την βία από όπου και αν αυτή προέρχεται», αναπαράγει την θεωρία των «δύο άκρων» και στην ουσία ταυτίζει την δράση των φασιστικών ομάδων με τους αγώνες των μαθητών, φοιτητών, καθηγητών και  γονέων για αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων σε αυτό.

Την ταυτότητα των συγκεκριμένων ακροδεξιών ομάδων την επιβεβαίωσαν τα ίδια μέλη τους, με τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, όπως καταγράφονται σε video, καθώς και η στήριξη των ενεργειών τους με δημόσια τοποθέτηση της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, ντοκουμέντα που η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στα θύματα των επιθέσεων και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους αγώνες των μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών, για δημόσιο σύστημα που δεν θα βάζει ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, που δεν θα είναι εργαλείο των πολυεθνικών και της «ελεύθερης αγοράς».

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης με εργαλείο την πείρα και τα βιώματά τους, να αποκαλύψουν, κυρίως στους νέους, τον ρόλο των φασιστών-ναζιστών ως το μακρύ και βρόμικο χέρι του καπιταλιστικού συστήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου